КАН: Камерунски херој дана - Јаја Банана!

Он је "отворио" такмичарски дан на афричком Купу нација! Камерун укротио Дивље псе! Камерун по плану на отварању шампионата.  Гани пресело прво коло! Бенин откинуо бод Црним звездама на премијери на Купу афричких нација - 2:2.

Фудбал 26.06.2019 | 09:24
КАН: Камерунски херој дана - Јаја Банана!
"Несавладиви лавови" одлично су почели континентални турнир.

Фудбалска репрезентација Камеруна савладала је на "отварању" такмичења у Групи Ф селекцију Гвинеје Бисао, иако нису лако оправдали то што су их називали фаворитима.

Камерун - Гвинерија Бисао 2:0 (0:0)

Први гол за несуђеног домаћина овогодишњег турнира постигао је Јаја Банана, дефанзивни везиста Олимпијакоса који је прошлу сезону провео на позајмици у Паниониосу.

Банана је дао гол у 66. минуту после корнера и тако "откључао" мрежу ривала. Само 200 секунди касније, исту мрежу је затресао и његов саиграч Стефан Бахокен, за коначних 2:0.

Подсетимо, Камерунцима је одузето домаћинство Купа нација јер нису на време спровели инфраструктурне радове, као и због проблема са џихадистичком групом Боко Харам који се "прелио" из Нигерије.

Камерунци су зато дошли у Египат, где играју у Групи Ф, заједно са Ганом и Бенином, који су у уторак ремизирали (1:1) у утакмици првог кола.

Још једна победа фаворита на Купу афричких нација. Камерун је играо против Гвинеје Бисао и успео је да изађе на крај са Дивљим псима резултатом 2:0 (0:0). Није то било баш тако глатко, на полувремену није било голова, али је друго полувреме све решило.

Можемо да кажемо да је гол играча са занимљивим презименом, Јаја Банана, фудбалер Паниониоса, постигао веома битан гол којим је отворио противника.

Када је Камерун дошао већ у предност осетио је да може и више од тога па је кренуо у жестоке нападе, а то му се исплатило већ после три минута.

Био је то напад са леве стране, Стефан Баокен је имао и среће, лепо је искористио шансу која му се указала и тада је било јасно да ће Камерун до победе.

Играчи које води легендарни Кларенс Седорф бране трофеј освојен на прошлом издању континенталног првенства. Била им је то пета титула у историји, а лов на шесту започели су победом. Тако што су уловили дивље псе.

Гани пресело прво коло! Бенин откинуо бод Црним звездама на премијери на Купу афричких нација - 2:2.

Неће за селекцију Гане, популарне Црне звезде, учешће на Купу афричких нација бити само шетња до завршнице пошто су већ на старту групне фазе прогутали горку пилулу у виду ремија против Бенина од 2:2.

Заслужено су популарне Веверице стигле до премијерног бода на КАН и то са играчем више после искључења Бојеа (због одуговлачења игре) почетком другог полувремена.

Иако је Бенин повео из првог напада на утакмици преко Потеа већ у трећем минуту, предвођени браћом Ају, Андреом и Џорданом, Црне звезде су стигле до преокрета и предности у првом полувремену. Тај период игре обележио је улазак и везисте Чукаричког Самјуела Овусуа у 36. минуту уместо повређеног Ађепонга, али он није могао да им помогне да сачувају предност у наставку.

Чудан црвени картон за играча Гане у 54. минуту дао је крила играчима Бенина који су преко сналажљивог Потеа у 63. минуту стигли до изједначења и ремија.

Могли су играчи француског селектора Дресијеа и до сва три бода и скалпа фаворизоване Гане, али је нападач Хадерсфилда Муније пропустио лепу прилику у последњем минуту.

КУП АФРИЧКИХ НАЦИЈА - 1. КОЛО

Петак

Египат - Зимбабве 1:0 (1:0)
/Трезеге 41/

Субота

ДР Конго - Уганда 0:2 (0:1)
/Каду 14, Окви 48/

Нигерија - Бурунди  1:0 (0:0)
/Игало 77/

Гвинеја - Мадагаскар 2:2 (1:0)
/Каба 34, Камано 66пен - Анисет 49, Андрија 55/

Недеља

Мароко - Намибија 1:0 (0:0)
/Кеимуине 89аг/

Сенегал - Танзанија 2:0 (1:0)
/Балде 28, Дијата 64/

Алжир - Кенија 2:0 (2:0)
/Бунеџах 34, Марез 43/

Понедељак

Обала Слоноваче - Јужна Африка 1:0 (0:0)
/Кођија 65/

Тунис - Ангола 1:1 (1:0)
/Мсакни 34пен - Ђалма 73/

Мали - Мауританија 4:1 (2:0)
/Дијаби 37, Марега 45пен, Адама Траоре (Серкл Бриж) 55, Адама Траоре (Орлеан) 74 - Ел Хасен 72пен/

Уторак

Камерун - Гвинеја Бисао 2:0 (0:0)
/Банана 66, Баокен 69/

Гана - Бенин 2:2 (2:1)
/А. Ају 9, Џ. Ају 42 - Поте 2, 63/



Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар