Званично: Дуг Звезде је 34.348.000 евра!

Објављено је на сајту АПР-а.  Дуг Звезде: Терзић каже 14 милиона, али НИЈЕ! Пре само неколико дана генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао да је дуг око 14 милиона евра. Али, на сајту Агенције за привредне регистре објављен другачији податак.

Фудбал 25.06.2019 | 23:45
Званично: Дуг Звезде је 34.348.000 евра!
Финансијски извештај Црвене звезде за 2018. годину објављен је на сајту АПР-а, а у њему се наводи да је дуг Звезде, закључно са 31. децембром 2018. године - 34.348.500 евра! Укупан дуг је 45.542.516 евра, али ту је и нераспоређени добитак од 11.176.016 евра, чиме се долази до цифре од 34.348.500 евра.

У извештају је и упозорење ревизора Милована Поповића, који је потписао финансијски извештај.

Он наводи забринутост да овакво стање, где клуб послује са великим недостатком трајног капитала и обртних средстава, као и да су краткорочне обавезе клуба веће од обртне имовине, изазива сумњу у способност клуба да настави са пословањем по начелу сталности пословања правног лица, пише Телеграф.

"Овакво стање указује на постојање материјално значајних неизвесности које могу да изазову значајну сумњу у способност Клуба да настави са пословањем по начелу сталности пословања правног лица. И поред наведених чињеница, Клуб је у последњих неколико година, а нарочито у 2016, 2017. и 2018. години остварио значајан приход од УЕФА за европска клупска такмичења, као и од продаје права на регистрацију играча", наводи Телеграф.

Наравно, постоји шанса да Црвена звезда поправи своју финансијску ситуацију.

"Руководство сматра да ће у наредном периоду Клуб остварити позитиван пословни резултат који ће бити резултат планираних следећих акција: наставак остварења значајног приходовања од продаје права на регистрацију играча, отпис дела обавеза од стране повериоца, остварење нових спонзорских уговора, диверсификација извора прихода и слично. Могућности побољшања финансијског положаја Клуба су ограничене и готово у целости зависе од горе наведених планираних акција Клуба. Наше мишљење не садржи резерву по овом питању", наводи се у финансијском извештају.

О дугу је раније говорио и Звездан Терзић.

"Нето новчани дуг клуба на дан 31.12.2018. године износи око 14 милиона евра. Књиговодствени дуг са датумом 31.12.2018 је у односу на реалан дуг већи, али, како би се избегла забуна, треба знати да су то књиговодствене обрачунске категорије које се не плаћају", напоменуо је директор клуба из Љутице Богдана недавно, а како каже Телеграф, и даље је при том ставу.

Овакво стање, где клуб послује са великим недостатком трајног капитала и обртних средстава, као и то што су краткорочне обавезе клуба веће од обртне имовине, наводи Поповић, изазива сумњу у способност клуба да настави са пословањем по начелу сталности пословања правног лица.

Захваљујући уласку у групну фазу Лиге шампиона приходи Звезде су били велики, много већи него претходних сезона. У клуб је "ушло" око 60 милиона евра, а расходи су били око 51 милион евра, према Финансијском извештају.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар