Дерби потврдио, легенда на клупи Челсија!

Већ недељама се причало о јединој опцији за наследника Мауриција Сарија, а Дерби је потврдио да је клуб дозволио Франку Лампарду да преговара са Челсијем. Извесно је да ће и доћи до договора. . .

Фудбал 25.06.2019 | 16:57
Дерби потврдио, легенда на клупи Челсија!
Почиње нова ера у Челсију!

У њој неће бити Едена Азара, нити познатог тренерског имена попут Мауриција Сарија, на снази је забрана довођења фудбалера у наредна два прелазна рока...

Јасно је да је клуб са "Стамфорд бриџа" у највећим проблемима од доласка Романа Абрамовича, а заокрет у политици планирају да направе овог лета када ће дати већу одговорност легендама клуба који на прави пут треба да изведу децу стасалу у њиховој академији.

После доласка Петра Чеха на место директора, на позицији менаџера за наредну сезону очекује се Франк Лампард, пошто је Дерби дозволио преговоре!

Клуб који је Лампард водио претходне сезоне, у дебитантској тренерској сезони, заустављен је у финалу плеј-офа за улазак у Премијер лигу од Астон Виле, али је чувени енглески фудбалер хтео да остане на клупи клуба, све док се Челси није јавио и понудио му нови пројекат.

Франк Лампард је свестан да и даље није довољно добар да води толико велики клуб, али поседује харизму и поштовање унутар "Бриџа" које би му помогло да у томе ипак успе.

Нешто слично је већ радио Реал Мадрид са Зиданом, или Барселона са Гвардиолом, а у Челсију је остало још само да пробају ту опцију, пошто су остале све "исушене". Остало им је још само да убеде Франка Лампарда да је ово прави посао за њега...

Једина ствар око које најбољи стрелац у историји Челсија "има резерве" јесте страх од отказа, којима је присуствовао и у играчким данима, а тражио је безрезервно поверење две године.

Верује да би у таквим условима могао да изведе млади тим на прави пут, посебно у првој години, а да потом након забране трансфера надогради постојећи играчки кадар, како би Челси поново био конкурентан за освајање титуле.

Не треба подсећати колики је Лампард ауторитет у Челсију, а због тога се у клубу надају да би уговор продужио и Хадсон-Одои, док би шансу добили и Абрахам, Маунт и други.

Франк Лампард има 41 годину и каријеру је почео у Вест Хему да би се 2001. године преселио у Челси и наступао све до 2014, поставивши више рекорда, међу којима је свакако најзначајнији онај за најбољег стреца, иако "Лампс" никада није играо на месту нападача.

Играо је и за Њујорк сити и Манчестер сити, али му навијачи то нису узели за зло. 

Од 2018. године је водио Дерби и са релативно скромном екипом успео је да догура до плеј-офа, а његов први тренерски мандат обележила је и свађа са Марселом Бијелсом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар