Сергеј у ПСЖ-у! Кежман срушио рекорд Луке Јовића?!

Изгледа да је Србија добила свог новог најскупљег фудбалера у историји. . . Остаје да сачекамо потврду ове бомбастичне вести.  ПСЖ и Сергеј – ДА! За 25. 000. 000 евра! Свецима сада остаје тежи део посла. . .

Фудбал 25.06.2019 | 12:07
Сергеј у ПСЖ-у! Кежман срушио рекорд Луке Јовића?!
СМС је постао "светац"!?

Српски фудбалски репрезентативац из Лација Сергеј Милинковић-Савић договорио је личне услове са Пари сен Жерменом и петогодишњи уговор вредан укупно 25 милиона евра, преноси "Цалциомерцато".

Сергеј и његов менаџер Матеја Кежман пристали су на трансфер у Париз и преостало је да висину обештећења утаначе два клуба, наведено је у бомбастичној вести на овом порталу.

Остаје да сачекамо потврду или деманти вести која је, отприлике, и најављена јуче уз подсећање да је Кежман у добрим односима са новим-старим спортским директором шампиона Француске, Леонардом. 

Бразилац је прошле недеље напустио Милан и вратио се на "Парк принчева", где је већ радио као први оперативац клуба у време када је састављан тим са Тијагом Силвом и Златаном Ибрахимовићем.

Леонардо је пре годину дана покушао да доведе Милинковић-Савића у Милан, али посрнули италијански гигант није имао средстава да га доведе. Подсећамо, уочи Мундијала у Русији, председник "небеско плавих" Клаудио Лотито тврдио је да је одбио понуде од 90 милиона и да очекује преко 120 за Србина.

Милан је тада, наводно, понудио само 55 милиона и бонусе у зависности од игара високог везисте на "Сан Сиру" (ког ускоро неће бити).

"Цалциомерцато"; који није претерано поуздан сајт, наводи да ће трансфер овог лета - после скромне СМС-ове сезоне на "Олимпику" - износити преко 70 милиона евра, чиме би Милинковић-Савић срушио недавни рекорд Луке Јовића из Ајнтрахта у Реал Мадрид и постао најскупље плаћени српски фудбалер икада.

Бивши ђак Војводине прошле сезоне у Серији А проглашен је за најбољег везисту.

Дилеме више нема, Пари Сен Жермен је започео операцију довођења Сергеја Милинковића Савића. И завршио лакши део посла.

Француски клуб се договорио са Милинковић Савићем и његовим агентом Матејом Кежманом око детаља уговора. Српски везиста би на Парку принчева требало да зарађује 5.000.000 евра по сезони током петогодишњег уговора. Нето. Без бонуса. Што значи да би зарада могла да буде и већа. То је отприлике оно што му је раније нудио и Јувентус. Али уз услов да чека...

ПСЖ је био упорнији и показао је више жеље да доведе српског везисту. У Јувентусу су отезали ствар и прво чекали да виде какав је расплет са Погбом, па да онда пређу на довођење Милинковић Савића. То је искористио нови директор француског клуба Леонардо. Његова почетна предност је био добар однос са играчевим агентом Матејом Кежманом, са којим је скоро у свакодневном контакту од летос. Тада је Леонардо покушавао свим силама да доведе Сергеја у Милан. Била је то и најозбиљнија понуда за српског везисту прошлог лета. Међутим, Леонардови преговарачки капацитети су били ограничени због финансијског стања у Милану. Понудио је највише што је могао: позајмицу плус 80.000.000 евра за опцију откупа и 40.000.000 евра за евентуалне бонусе. Лотито није пристао и прича је пропала...

Међутим, Леонардо је остао  опчињен Милинковић Савићем и те утиске је понео са собом из Милан у Париз. Један од првих задатака у Пари Сен Жермену је био да активира интерес за Милинковић Савића. Искористио је добар однос са Кежманом и договорио детаље уговора. Сергеј ће добити скоро дупло већу плату од оне коју је имао у Риму и која је износила око 3.000.000 евра.

Његов уговор у Паризу би за италијанске услове био један од најбољих, али у односу на остале звезде Пари Сен Жермена ће бити „нормалан“. Сергеј неће бити у друштву фараонских уговора на Парку принчева где Нејмар зарађује 36.000.000 евра годишње, Единсон Кавани 14.200.000, Килијан Мбапе 13.800.000 евра, Тијаго Силва 12.200.000, Маркињос и Ди Марија 10.300.000, Верати7.800.000... Свеци су овог лета растеретили буџет одласцима Буфона, Рабиоа и Алвеса који су заједно примали скоро 17.000.000 евра годишње, али већина те суме ће бити преусмерена на понуду Матијсу де Лихту. С обзиром да Сергеј долази из мањег клуба, као неафирмисан играч највиши европски ниво, да није играо Лигу шампиона и да му је ово први велики клуб у каријери, овакав уговор је очекиван. 

Сада Леонарду остаје тежи део посла – договор са Клаудијом Лотитом. Прва понуда од 45.000.000 евра плус 10.000.000 евра кроз бонусе је била опипавање Лотитовог пулса и глатко је одбијена. ПСЖ је спремио и другу, вредну 75.000.000 евра код које би Лотито морао да се замисли и да не понови грешку од прошлог лета. Газда Лација тражи 100.000.000 евра, али то је почетна преговарачка позиција која ће се кориговати наредних дана. Претпоставља се да би посао могао да се заврши за 80.000.000 евра. Са или без бонуса...

Ова трансфер сага ће трајати још, али сада су неке ствари јасније. ПСЖ је клуб у којем би СергејМилинковић Савић требало да настави каријеру.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар