ЛН: Орлове само теорија води у Чикаго!

Аргентина у налету, ослабљени Руси. . .  После два пораза у Милану Србију чека дуел са Гаучосима који су у суботу изненадили домаћина Италију. Традиција на страни изабраника Николе Грбића.

Остали спортови 23.06.2019 | 13:50
ЛН: Орлове само теорија води у Чикаго!
После пет везаних победа понадали смо се да Србија може на финални турнир у Чикаго наредног месеца, али су онда уследила два пораза у Милану од Италије и Пољске, па Орлови имају још само теоретске шансе да се наредног месеца нађу међу шест најбољих селекција на завршном турниру такмичења под окриљем Светске одбојкашке федерације.

Ни четири победе до краја лигашког дела такмичења нису гарант за Ф6, али у оваквом саставу у којем је Србија играла претходних 11 кола то уопште није било реално. Подсетимо, ово такмичење прескочили су наши најбољи играчи: Александар Атанасијевић, Марко Подрашчанин, Урош Ковачевић, Марко Ивовић... Срећко Лисинац је први сусрет одиграо у петак против Италије. Основни циљ овог лета је квалификациони турнир за Олимпијске игре у Токију који се почетком августа одржава у Барију па је јасно да Орловима ово такмичење служи само за разигравање млађих.

У недељу (17.00) ривал Србији је Аргентина, која такође има скор од пет победа и шест пораза, али два бода више од наше селекције. Гаучоси су у суботу изненадили победом над домаћином Италијом. Прва звезда јужноамеричке селекције је техничар италијанске Перуђе Лучано де Ћеко.

Орлови имају четири везане победе против Аргентине. Прошле године смо оба пута победили данашњег ривала, прво у Лиги нација са 3:1, а онда и на Светском првенству у Италији са максималним резултатом.

Иранци су хит Лиге нација. Азијска селекција коју предводи некадашњи селектор Србије Игор Колаковић је четири кола пре крај лигашког дела обезбедила пласман на завршни турнир у Чикагу. Иранци на свом терену у Ардабилу играју данас против вицешампиона овог такмичења Француске, која је такође близу финалног турнира.

Дерби се игра у Милану, где би Италија и Пољска могли да одлуче о место на Ф6. Обе селекције не играју у најјачем такмичењу. Из прве поставе Азура је ту само техничар Трентина Симоне Ђанели, док за Пољаке нема Бартоша Курека, МВП прошлог СП, док и даље није дебитовао Вилфредо Леон који је ове године стекао право да игра за светског шампиона.

Четврти викенд Лиге нација завршава се мечом одбојкашких велесила Бразила и Русије у Кујаби. Кариоке већи део такмичења играју у најјачем саставу, са одбојкашима италијанског и европског шампиона Лубеа Бруном Резендеом и Јоандијем Леалом, рођеним Кубанцем који је стекао право да игра за јужноамеричку селекцију. Руси и даље играју без одбојкаша Зенита из Казања Максима Михајлова, Александра Бутка, Алексеја Вербова и Артјема Волвича, док у Бразил нису допутовали ни стандарни примачи сервис Дмитриј Волков и Јегор Кљука. И без њих, Зборнаја је славила против Немачке и Бугарске, али је Бразил фаворит у мечу који се игра у понедељак два сата после поноћи.

Финални турнир ће се одиграти од 10. до 14. јула у Чикагу. Американци као домаћини су сигурни, а на Ф6 пласираће се и пет најбољих селекција после 15 кола, односно пет викенда. Први критеријум код редоследа репрезентација је број победа, па тек онда број бодова.



Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар