Званично: Суботић нови тренер Будућности!

Плави коначно имају шефа стручног штаба.  ПИКСИ прави "ратнички тим", циљ повратак у Евролигу! Шездесетдвогодишњи Новљанин који се и као играч и као тренер прославио у Грчкој, Слободан Суботић, нови тренер кошаркаша Будућности!

Кошарка 23.06.2019 | 11:56
Званично: Суботић нови тренер Будућности!
Слободан Суботић је нови шеф стручног штаба Будућности. Најављивало се то, а вечерас је добило и званичну потврду.

Детаљи сарадње нису познати, а у саопштењу Подгоричана стоји биографија 62-годишњег стручњака рођеног у Херцег Новом.

Након играчке каријере Слободан Суботић је започео своју тренерску каријеру у Ираклису. Водио је све највеће клубове у Грчкој: Ираклис, АЕК, Арис, Панатинаикос, Паниониос, ПАОК и Олимпијакос. Такође, водио је и хрватске кошаркашке клубове - Сплит, Цедевиту и Цибону. Осим клубова Суботић је водио и селекције Словеније и Либана. 

Као играч, пет пута је био шампион Грчке, а исто толико пута је освојио и Куп Грчке. Као тренер освојио је Куп Радивоја Кораћа, два шампионата Грчке, Куп Грчке док је два пута проглашен за најбољег тренера у Грчкој.

Претходних дана се спекулисало да ће Будућност преузети хрватски тренер Ацо Петровић, али се управа подгоричког клуба на крају одлучила за Суботића. Са њим ће Будућност правити тим са којим ће пробати да се врати у Евролигу.

Суботић је у интервјуу за Спорт клуб јасно поручио да је спреман за нови изазов.

"Будућност је велики изазов за мене, а као ратник у души настојаћу да формирам тим који ће се у сваком мечу понашати ратнички, који ће се борити по принципу сви за једног, један за све. Примарни задатак је да у наредном периоду саставимо екипу која може да одговори великим циљевима и амбицијама. Добро је што Будућност у саставу већ има много квалитетних играча и много екстра талентованих момака. Наравно, биће и појачања јер су циљеви Будућности јасни. Говорим о дуплој круни у Црној Гори, о поновном пласману у Евролигу, о добрим и квалитетним партијама на европској сцени", рекао је Суботић, који је рођен у Херцег Новом.

Суботић је пратио Будућност прошле сезоне.

"Пратио сам Будућност прошле сезоне и не слажем се да се сезона може оценити као лоша. Освојили су дуплу круну, стигли су до финала АБА лиге, пружили колико су могли у елитном такмичењу, а јако је битно узети у обзир да су били нова екипа у Евролиги. И поред тога на плећа су бацилли гиганте какви су Реал, ЦСКА, Барселона…. Са много оптимизма и ентузијазма чекам нове изазове и искушења”, закључио је нови тренер Будућност Волија који ће покушати да врати Евролигу у Подгорицу.

На сајту КК Будућности потврђено је да ће екипу у новој сезони водити Слободан Суботић који има држављанство Грчке, Словеније, Хрватске и БиХ.

Играчку славу популарни Пикси стекао је у дресу Ариса с којим је освојио пет титула првака Грчке. У солунском клубу изградио већи део тренерске каријере током које је водио и Ираклис, Арис, АЕК, Панатинаикос, Олимпијакос, Паниониос и ПАОК. 

Био је селектор Словеније и Либана, тренирао Сплит, италијански Јези и либански Ал Ријад. На Балкану је последњи пут био ангажован као тренер загребачке Цибоне 2017. године.

Као тренер освојио је Куп Радивоја Кораћа, три титуле првака Либана, Куп и два шампионата Грчке у којој је два пута проглашаван за тренера године

Извор: моззартспорт/мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар