КА: Бразил разбио Перу и погурао Венецуелу ка 1/4-финалу

Фудбалери Бразила са 4:0 победили су екипу Перуа и као првопласирани из групе А одлазе у нокаут фазу Копа Америке.  Луд гол Фирмина, надмоћни Бразил оверио прво место, прошла Венецуела! Селесао у четвртфиналу, Селесао личи на себе - 5:0.  Бразил заиграо самбу против Перуа, одушевио Евертон! Занимљиво је да би већ у четвртфиналу могли на Аргентину, али за то би морале многе ствари да се "потрефе" већ вечерас.

Фудбал 23.06.2019 | 11:37
КА: Бразил разбио Перу и погурао Венецуелу ка 1/4-финалу
Бразилци су били апсолутни фаворити групе А и то бреме су изнели на најбољи могући начин, пошто групе напуштају као првопласирани са 7 освојених бодова, уз 8 постигнутих голова и без примљеног поготка.

У последњем мечу су играли не само за себе већ и за репрезентацију Венецуеле, којој је требао што већи пораз Перуанаца како би се уз Бразил пласирали у четвртину финала Копа Америке.

Бразил је рано дошао до вођства, Каземиро је већ у 12. минуту утакмице довео "Кариоке" до предности, да би други погодак који је постигао Фирмино већ обишао планету.

Голман Перуа Педро Гаљесе је лоше испуцао лопту погодивши Фирмина у леђа, да би лопта потом погодила стативу, одбила се до Фирмина који је лако обишао Гаљесеа и постигао други гол на сусрету.

На 3:0 повисио је Евертон у 32. минуту утакмице, а коначан резултат је постављен у другом полувремену, пошто је Дани Алвес у 53. минуту био стрелац, а тачку је у 90. минуту ставио Вилијан.

Што се тиче Венецуеле, они су са 3:1 победили Боливију захваљујући головима Макиза (два пута) и Мартинеса док је почасни погодак за Боливију постигао Леонел Жустинијано.

Бразил са 7 освојених бодова иде у четвртфинале као првопласирани и са собом воде Венецуелу која је са 5 бодова завршила као друга у групи А.



Бразил у стилу правог Бразила! Тако можемо да кажемо за вечерашње издање Селесаа на Копа Америка. Перу је био само лак залогај, а Бразил је са седам освојених бодова обезбедио надмоћно прво место у групи. Као домаћин турнира је пред одличном подршком својих навијача савладао Перу с 5:0 (3:0) и тако и игром и резултатом подсетио на оне старе дане када су се противницима шортсеви тресли када виде жути дрес преко пута.

Већ после 45 минута игре све је било јасно, а можда и раније јер је Бразил већ после 20 минута водио с 2:0. Први гол је био дело Каземира који се одлично снашао после једног прекида, да би Фирмино седам минута касније постигао луд гол.

После испуцавања голмана Перуа, лопта је погодила Фирмина, потом се одбила ка стативи, опет преварила голмана Галесеа, а Фирмино га је дриблингом надиграо и лако послао лопту у мрежу за 2:0. Резултатски - утакмица је била готова.

На 3:0 повисио је Евертон јако лепим ударцем када је погодио са ивице шеснаестерца за 3:0, а асистент му је био Филипе Кутињо који је најавио да се полако враћа у форму. Бразил је био врло осигуран позади са Алисоном, Филипе Луизом, Маркињосом, Силвом и Алвесом. Кутињо, Артур, Евертон и Фирмино су убијали противника напред, а Каземиро је поново показао јако добар меч.

Код четвртог гола Бразила видело се колико се разиграо састав селектора Титеа, феноменално је текла лопта, а Нејмар уопште није недостајао у свему томе. На крају акције од двавесетак додавања Фирмино је проиграо Алвеса, а овај је завршио акцију. Био је то мелем за очи за домаће навијаче, посебно због свега што су доживели на оном чувеном мечу против Немаца, а сада су они деловало као Немци на том мечу. Фантастично је одиграо Селесао и подигао радну температуру пред оне најважније утакмице. Све је заокружио Вилијан голчином у 90. минуту. Могло је да буде и убедљивије да је Габријел Жезус погодио с беле тачке у надокнади.

Бразил ће у Порто Алегреу 27. јуна играти свој дуел четвртфинала и још чека противника.

У другој утакмици групе А Венецуела је тражила победу над прежаљеном Боливијом и успела је у тој намери - 3:1 (1:0). А у исто време се надала поразу Перуа од Бразила што је била реална ствар.

Одличан почетак меча је олакшао посао Венецуели јер је већ у 2. минуту на асистенцију Ернандеза Маћис погодио главом. Била је то јако лепа акција, права фудбалска, оличење разлога због ког волимо и гледамо Копа Америка. Исти играч је повисио на 2:0 на старту другог полувремена и било је јасно да ће Венецуела као другопласирана проћи директно даље иако је Боливија дала гол пред крај утакмице. Тамо ће играти против другопласираног из групе Б. А Перу ће чекати поредак трећепласираних тимова.

Испромашивали су се Бразилци против Венецуеле (0:0), на њиховој страни није била ни ВАР технологија пошто им је "скинула" два једанаестерца, али све то су наплатили против Перуа.

Домаћин турнира био је више него убедљив против Перуа славивши 5:0 (3:0), па су тиме још једном потврдили епитет првог фаворита за освајање Копа Америке, иако им је то ласкаво признање било "уздрмано" пре две недеље када је објављено да је Нејмар повређен.

Тите је пронашао праву формулу без њега, дао је већу одговорност Кутињу, заблистао је млади Евертон из Гремија, а све боље функционишу и када је на терену Фирмино.

Серију голова је у 12. минуту "отворио" Каземиро када је Маркињос пребацио лопту с прве на другу стативу, док је Перу био у проблему већ у 19. после "скупе" грешке голмана.

Галесе је дуго је гледао да испуца лопту, то је прочитао Роберто Фирмино и поставио ногу, лопта је погодила оквир гола, да би ју потом нападач Ливерпула лако "учачкао" у мрежу, као што је то урадио Карим Бензема пре годину дана против његовог клуба у финалу Лиге шампиона.

Нова звезда јужноамеричког фудбала Евертон је лепо у 32. минуту ушао са бока у средину и упутио неодбрањив шут у ближи угао несрећног голмана ПеруаР, док је Дани Алвес "угасио светло" у 53. после паса Роберта Фирмина.

У стрелце се на крају уписао и Вилијан у 90. минуту, док је шансу за то пропустио Габријел Жесус који је само пар минута касније промашио једанаестерац.

Бразил је тако освојио прво место у групи са седам бодова, у четврфиналу им следи дуел са трећепласираним из групе Б или Ц, док је даље прошла и екипа Венецуеле која је вечерас победила Боливију без већих проблема.

ПЕРУ: Галесе - Адвинкула, Араухо, Абрам, Трауко - Тапија, Јотун (од 46. Флорес), Поло, Куева (од 67. Балон), Фарфан - Гереро (од 56. Гонзалес).

БРАЗИЛ: Алисон - Алвес, Силва, Маркињос, Филипе Луис (од 57. Сандро) - Каземиро (од 70. Алан), Артур, Кутињо (од 77. Вилијан) - Евертон, Фирмино и Жесус.

ГРУПА "А", 3. КОЛО:

Перу - Бразил 0:5 (0:3)
/Каземиро 12, Фирмино 19, Евертон 32, Алвес 53, Вилијан 90/

Боливија - Венецуела 1:3 (0:1)
/Хустинијано 82 - Марћис 2, 55, Мартинез 87/

ТАБЕЛА: Бразил 7, Венецуела 5, Перу 4, Боливија 0.

ГРУПА "Б", 3. КОЛО:

Катар - Аргентина (недеља, 21.00)

Колумбија - Парагвај (недеља, 21.00)

ТАБЕЛА: Колумбија 6, Парагвај 2, Катар 1, Аргентина 1.

ГРУПА "Ц", 3. КОЛО:

Чиле - Уругвај (уторак, 1.00)

Еквадор - Јапан (уторак, 1.00)

ТАБЕЛА: Чиле 6, Уругвај 4, Јапан 1, Еквадор 0.

*Даље иду по две првопласиране екипе и два најбоља трећепласирана екипа.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар