Партизан се бори за Евролигу, али Руси имају јак адут!

Последње информације о трци за "wилд цард". . .

Кошарка 22.06.2019 | 15:34
Партизан се бори за Евролигу, али Руси имају јак адут!
"Пред нама је важна ствар, а то је одлука борда Евролиге крајем месеца. Каква год она била, наставићемо да се боримо за КК Партизан", написао је у петак на свом Тwиттер профилу председник црно-белих Остоја Мијаиловић.

Вишемесечни Партизанови напори да добије позивницу елитног такмичења добиће коначни епилог следеће недеље, када би требало да постане дефинитивно да ли ће клуб из Хумске заиграти у друштву најбољих после пет година.

Иако о томе није било званичних информација из Барселоне, познато је да најтрофејнији српски клуб у тој трци има највеће конкуренте у Зениту и Ритасу, а у суботу се кошаркашким круговима пронела информација из Литваније да је најближи "wилд цард" позивници управо клуб из Санкт Петербурга.

Позивајући се на извор из те земље, специјализовани портал "Спортандо" објавио је да ће позивница Евролиге отићи у нову дворану Зенита, који је минуле сезоне учествовао у Еврокупу.

Такође незванично, може се чути и да ће позивницу ка Русији "погурати" и још незванична одлука компаније Гаспром да се укључи у спонзорисање најјачег такмичења. Пример Дарушафаке и њеног добијања "wилд-цард"-а 2015. године показао је да руководство Евролиге веома води рачуна и о интересима својих пословних партнера.

Званична одлука требало би да буде донесена до четвртка, 27. јуна, а у неповољнијем случају она би могла да значи Партизанов останак у Еврокупу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар