ЕП: На данашњи дан 2015. прваци свијета, а сад БРУКА!

Тежак пораз Србије, Немци бројали до 6! Млада репрезентација Србије изгубила је и другу утакмицу на Европском првенству, а после Аустрије од ње је била боља и Немачка – 1:6 (0:3).  Катастрофа "орлића" у Трсту против Немачке која значи да не можемо у нокаут фазу, док нећемо учествовати ни на Олимпијским играма у Токију. Најтежи пораз младих фудбалера од 2006. године, утешни гол Живковића. . .  Катастрофа! Србија примила шест комада од Немачке и коло пре краја остала без шанси да се домогне полуфинала ЕП. . .

Фудбал 20.06.2019 | 23:15
ЕП: На данашњи дан 2015. прваци свијета, а сад БРУКА!
Пре тачно четири године, у дан - 20. јуна 2015. године, селекција Србије до 20 година освојила је Светско првенство на Новом Зеланду када је после продужетака победила Бразил, међутим евидентно је да ту генерацију фудбалера нисмо извели на прави пут...

Четворица од њих нашла су на списку Горана Ђоровића за овогодишње ЕП за играче до 21 године, али није то помогло - учешће на турниру завршили смо већ после два од три меча.

У понедељак нас је Аустрија потпуно надиграла (2:0), да бисмо ТРИ ПУТА ВИШЕ ГОЛОВА примили од Немаца који су учинили да наша млада репрезентација делује као да никада до сада није заједно играла, па је обрисано све оно добро што смо урадили у квалификацијама.

"Орлићи" су деловали немоћно у Трсту где су распршене све шансе о проласку у наредну фазу турнира, као и о учешћу на Олимпијским играма 2022. године у Токију.

Још један шамар за српски фудбал, две недеље од дебакла сениора против Украјине.

НЕМАЧКА - СРБИЈА 6:1 (3:0)
/Рихтер 16, Валдшмит 30, 37, 80, Дауд 69, Мајер - Живковић 84п/

С обзиром на то да је на око 45 минута пред почетак меча у Трсту у нашој групи Данска победила Аустрију (3:1), млади фудбалери Србије знали су да их само победа против Немачке оставља у игри за пролаз даље, али то изгледа није била довољна мотивација...

"Орлићи" су одиграли још лошији меч него пре три дана пошто се Немачка кроз нашу одбрану шетала као да не постоји, па није ни било изненађење што смо примили три гола очас посла.

Већ у 16. минуту Марко Рихтер варком тела је надмудрио Срђана Бабића, омогућио себи простор да се увуче иза одбране, а то је знао да прочита Левин Озтунали који га је идеално упослио за први гол "панцера", док је фудбалер Мајнца био иницијатор и акције за други.

Неопрезан је био Лукић, млади Немци су лако направили ситуацију "3 на 2" и са левог бока на десни лопту је послао Рихтер, а акцију завршио Валдшмит у 30. минуту.

Исти фудбалер искористио је нови губитак лопте на средини терена, без већих проблема је претрчао Бабића, а ни овога пута Радуновић није могао да уради ништа, с тим да је овога пута бар био "очи у очи" са Валдшмитом.

Наш голман могао је само да се захвали пречки која га је сачувала од четвртог после шута Озтуналија, а она је можда била и најчвршћи део наше одбране...

Колико смо били лоши у одбрани, толико смо били бледи и у нападу пошто нисмо упутили шут ка Александру Нибелу који је први пут "осетио" лопту на прстима у 53. минуту када је Лука Јовић сам себи створио шансу после грешке Баумгартла, али није то било довољно јако за смањење резултата.

То као да је био мотив Немцима који су "набијали" гол-разлику до краја, головима Дауда из 69. и Валдшмита из 80. минута, који је тако дошао до хет-трика, и четвртог поготка на турниру.

Ипак, успели смо да постигнемо утешни гол преко Живковића из пенала у 84. минуту, међутим Мајер је у другом минуту надокнаде постигао најлепши гол на мечу за "шестицу" на семафору, тако да су наши фудбалери стадион "Нерео Роко" напустили спуштене главе, а није ни било звиждука наших навијача који су дебело пре тога напустили стадион од срамоте.

У понедељак против Данске играмо за "испис" са Европског првенства, док је лоша вест што ће тим са севера Европе и те како бити мотивисан да нас победи пошто им је тријумф неопходан за пролазак у други круг такмичења.



Ни репа, ни главе. Сва српска надања о бајковитом успону “најталентованије“ наше У21 селекције распршила су се у 36 минута игре против Немачке. Толико је младим Панцерима било довољно да нам објасне да смо ипак живели у заблуди, да ова генерација, уз све дужно поштовање, није моћна као што смо мислили ни како се и сама представљала. А није вала ни вођена како би требало да се води екипа која претендује на највиши пласман. Коло пре краја групне фазе такмичења на Европском првенству Србија је изгубила од Немачке са 1:6 и остала без шанси да се домогне полуфинала.

Где јој, по свему виђеном у Трсту, није ни место. Јер објективно, можда је само Хрватска у досадашњем току турнира показала толико мало колико Србија. И то само можда. Орлићу су у обе утакмице изгледали као да први пут играју заједно. Као да су на Европско првенство дошли из паркића. Без идеје шта ће с лоптом, све надајући се да ће ривал сам да се спотакне да исту и да ће нама пехар с неба пасти у руке.

Не иде то тако. Не кад се дође до нивоа кад играш са већ озбиљним европским фудбалерима. Не пролазе ту детињи трикови, не пролазе приче о другарству и доброј атмосфери... Требало је ривалима ући у кост, требало је нешто уиграти, па да видимо бар неку смислену акцију која се не своди на солирање.

О утакмици? Згазила нас је Немачка. Згазила, па онда развлачила по блату док смо ми непомично гутали и трпели силну снажнијег и бољег. Немоћни. Понижени. Толико да нисмо имали снаге ни да кажемо: Доста је.

Штавише, мазохистички смо се нудили. Прво је Урош Рачић потрчао да џелату дода батину. Па и Саша Лукић. И онда смо престали да играмо фудбал. Нешто мало крви у наставку унео је резервиста Предраг Ранђеловић, па чак и Андрија Живковић, али кад год би помислили да можемо бар до часног збогом Немци би нас подсетили да се на Европско првенство не долази да би се импровизовало. Реално, Србија је испала и пре но што је турнир почео. Јер ма шта причали из српског табора дошли смо неспремни, с носевима у облацима.

Аустријанци прво, а данас и Немци спустили их на земљу. Па још ниже. Тачно четири године након што су Живковић, Срђан Бабић, Милан Гајић, Вукашин Јовановић и Иван Шапоњић подигли светску круну на Новом Зеланду. Последњи мохиканци златне српске генерације одиграли су последњу утакмицу у млађим селекцијама. Пре четири године јавност је молила селекторе да их све одмах гурну у А тим да из српског фудбала одстране онај губитнички ген, али десило се управо обратно – пре је он проклијао но што су они почели да носе игру сениорског тима. После бродолома у Трсту сасвим је јасно да многе из ове нове генерације нећемо ни дочекати у А репрезентацији...

НЕМАЧКА: Нибел - Клостерман, Та, Бамгартл, Хенрикс - Егештајн (од 67. Мајер), Дауд, Нојхаус, Озтунали (од 46. Амири) - Рихтер (од 74. Нмека) и Валдшмит.

СРБИЈА: Радуновић - Гајић, Миленковић, Бабић, Богосавац - Рачић, Пантић (од 46. Ранђеловић), Лукић - Радоњић (од 85. Лутовац), Живковић и Јовић (од 69. Јовељић).

Меч је судио Иштван Ковач из Румуније.

Извор: мондо.рс/моззартспорт/Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Неко ко се разуме...

21.06.2019 05:05

Е мој селекторе, па теби екипа није упутила ниједан шут према голу у првих 45 минута утакмице. Твоја "анализа утакмице" против Аустрије је више него лоша јер ниси извукао поуке и променио нешто у екипи за утакмицу са Немачком. О мотивацији играча нећу ни да причам јер се видело на терену да им је свеједно ако изгубе. Имамо онакве играче и будемо тако лоши, па теби селекторе Јовић био тотално неискориштен. Дај оставку и спаси образ свој...

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

21.06.2019 06:18

Реприза са украјином добро сто нетраје утакмица дузе ово нису никакви орлици ово су пилици,,, то је кад Освојис Првество А Оно Није Ни Поцело А Себе Замислис Да Несто Знас .СРАМОТА НЕМАЈУ ОНИ ПОЈМА

ОДГОВОРИТЕ