Реалови резервисти скупљи од шампиона свијета!

Додају још половину и "отплатили" су већ читавог Луку Јовића. . . !

Фудбал 20.06.2019 | 21:43
Реалови резервисти скупљи од шампиона свијета!
Један од разлога због којих је Реал Мадрид најуспешнији клуб у историји фудбала јесте и тај што су одувек били мајстори трговања - не само што се тиче куповине најбољих на тржишту, него и продаје играча на које не рачунају за огроман новац...

Успели су да зараде 43 милиона на Робињу када им више није био потребан, на Алвару Морати чак 66, на десном беку Данилу још 30, на Хесеу Родригезу (!?) чак 25.

Тој листи се од овог поподнева прикључио и Маркос Љоренте (24) кога се Реал Мадрид одрекао за чак 40 милиона евра и продао га градском ривалу Атлетику, који је под хитно морао да нађе замену за Родрија који иде у Манчестер сити.

Панику у комшилуку искористили су да "набуџе" цену фудбалеру на кога Зинедин Зидан није рачунао за наредну сезону, пошто се нашао међу "13 прецртаних" имена.

Спомињала се цена од чак 50 милиона евра за 24-годишњег, дакле не толико ни младог играча који наступа на месту задњег везног, али је Атлетико "успео да спусти" за читавих десет милиона, што су наравно у Реал Мадриду оберучке прихватили.

"Дипломац" школе фудбала Реала тако је напустио клуб после само 39 мечева за први тим, у просеку 60 минута је играо по утакмици, што је профит какав ретко који клуб успева да направи и на играчима озбиљнијег кредибилитета, али "краљевски клуб" изгледа уме да преговара као нико на свету што је наравно помало и до бренда.

Поређења ради, најбољи дефанзивни везни на свету, Н'Голо Канте, прешао је у Челси из Лестера пре три сезоне за само 36 милиона евра!

У том тренутку био је најбољи фудбалер шампиона Премијер лиге, а недуго потом, прошле године, освојио је и шампионат света са репрезентацијом Француске...

АТЛЕТИКО ВЕРУЈЕ ДА ЈЕ КУПИО ЧУДО!

Тренер "јорганџија" Дијего Симеоне верује да је Реал Мадриду "украо" најталентованијег играча везног реда, и то за мали новац, пошто верује да би Љоренте могао да буде кључ његовог тима. Пратио га је још у дресу Алавеса и верује да је нови "Фернандо Редондо", док у Реал Мадриду очигледно верују да могу да прођу и боље од тога. Или ће им се поновити Макелеле, или ће трљати браду...

Реал Мадрид је тако на продаји играча који је лане одиграо само седам утакмица у Примери успео да заради две трећине новца који су дали за Луку Јовића, најтраженијег нападача света.

С обзиром на то да су у овом летњем прелазном року потрошили више од 300 милиона евра, потписавши уз Јовића и Азара, Родрига, Мендија и Милитаоа, то значи да ће Реал Мадрид морати да потражи још неке клубове који су спремни да за њихове резервисте уложе велики новац.

Успело им је толико пута до сада, зашто не би опет...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар