Неће га Реал, хоће Атлетико!

Званично: Љоренте Атлетиков за 40. 000. 000 евра! Јорганџије ангажовале адекватну замену за Родрија Ернандеза.  Маркос Љоренте прешао на други крај Мадрида и задужио дрес највећег ривала.

Фудбал 20.06.2019 | 23:30
Неће га Реал, хоће Атлетико!
Не дешава се често да играчи прелазе из Атлетика у Реал и обрнуто, али у посљедњих неколико деценија било је таквих случајева.

Хуго Санчез, Бернд Шустер, Сантијаго Солари, Раул Гонзалес, Хуанфран,Тибо Куртоа и Алваро Мората били су чланови оба мадридска клуба, а на тој листи сада је и Маркос Љоренте.

Двадесетчетверогодишњи везњак, који је поникао у Реалу, прешао је у Атлетико и потписаће петогодишњи уговор.

"Поздрављамо сјајног фудбалера и желимо му пуно среће у новом предивном изазову у којем ће бранити дрес Атлетико Мадрида", објављено је на званичном сајту Атлетика.

Иако "јорганџије" нису објавиле колико је платио за Љорентеа, шпански медији наводе да је обештећење износило око 40 милиона евра.

Ово је један од оних трансфера у којем су дефинитивно све стране профитирале.

Реал Мадрид се ријешио играча на којег више није рачунао и добро зарадио, Атлетико добио појачање у везном реду, а сам Љоренте нашао средину у којој ће добити много значајнију улогу и оживјети каријеру, након што га је ЗИнедин Зидан "прецртао" и са још 12 играча ставио на трансфер листу.

Љоренте је дијете Реала у којем је од своје 13. године.

Након што је прошао омладинске категорије "краљевског клуба" заиграо је за Б тим, да би 2015. године потписао професионални уговор с Реалом.

Једну сезону је провео и на позајмици у Алавесу, а у дресу Реала успио је уписати укупно 39 наступа у такмичарским утакмицама уз два гола.

Маркос Љотенте је и званично нови играч Атлетико Мадрида, објавиле су Јорганџије. Одлични везиста плаћен је 40.000.000 евра и ставио је параф на петогодишњи уговор.

Љоренте ће Јорганџијама доћи као замена за Родрија Ернандеза, који ће напустити Ванду Метрополитано за 70.000.000 евра, колико износи излазна клаузула. Већ је најављено да је неколико клубова у стању да плати ту своту, а пре свих Мачестер Сити, који делује као најозбиљнији преговарач у овом тренутку.

Зинедин Зидан је на време обавестио Љорентеа да не рачуна на њега у наредној сезони, што је градски ривал одмах искористио. Са друге стране, 24-годишњи везиста је добио амбициозан клуб, а извесно и простор на терену који му је фалио у Реал Мадриду.

С обзиром на дефанзивне и физичке квалитете које поседује нама сумње да ће бити одличан материјал за Дијега Симеонеа, који и те како зна да употреби такву врсту играча.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар