Neće ga Real, hoće Atletiko!

Zvanično: Ljorente Atletikov za 40. 000. 000 evra! Jorgandžije angažovale adekvatnu zamenu za Rodrija Ernandeza.  Markos Ljorente prešao na drugi kraj Madrida i zadužio dres najvećeg rivala.

Fudbal 20.06.2019 | 23:30
Neće ga Real, hoće Atletiko!
Ne dešava se često da igrači prelaze iz Atletika u Real i obrnuto, ali u posljednjih nekoliko decenija bilo je takvih slučajeva.

Hugo Sančez, Bernd Šuster, Santijago Solari, Raul Gonzales, Huanfran,Tibo Kurtoa i Alvaro Morata bili su članovi oba madridska kluba, a na toj listi sada je i Markos Ljorente.

Dvadesetčetverogodišnji veznjak, koji je ponikao u Realu, prešao je u Atletiko i potpisaće petogodišnji ugovor.

"Pozdravljamo sjajnog fudbalera i želimo mu puno sreće u novom predivnom izazovu u kojem će braniti dres Atletiko Madrida", objavljeno je na zvaničnom sajtu Atletika.

Iako "jorgandžije" nisu objavile koliko je platio za Ljorentea, španski mediji navode da je obeštećenje iznosilo oko 40 miliona evra.

Ovo je jedan od onih transfera u kojem su definitivno sve strane profitirale.

Real Madrid se riješio igrača na kojeg više nije računao i dobro zaradio, Atletiko dobio pojačanje u veznom redu, a sam Ljorente našao sredinu u kojoj će dobiti mnogo značajniju ulogu i oživjeti karijeru, nakon što ga je ZInedin Zidan "precrtao" i sa još 12 igrača stavio na transfer listu.

Ljorente je dijete Reala u kojem je od svoje 13. godine.

Nakon što je prošao omladinske kategorije "kraljevskog kluba" zaigrao je za B tim, da bi 2015. godine potpisao profesionalni ugovor s Realom.

Jednu sezonu je proveo i na pozajmici u Alavesu, a u dresu Reala uspio je upisati ukupno 39 nastupa u takmičarskim utakmicama uz dva gola.

Markos Ljotente je i zvanično novi igrač Atletiko Madrida, objavile su Jorgandžije. Odlični vezista plaćen je 40.000.000 evra i stavio je paraf na petogodišnji ugovor.

Ljorente će Jorgandžijama doći kao zamena za Rodrija Ernandeza, koji će napustiti Vandu Metropolitano za 70.000.000 evra, koliko iznosi izlazna klauzula. Već je najavljeno da je nekoliko klubova u stanju da plati tu svotu, a pre svih Mačester Siti, koji deluje kao najozbiljniji pregovarač u ovom trenutku.

Zinedin Zidan je na vreme obavestio Ljorentea da ne računa na njega u narednoj sezoni, što je gradski rival odmah iskoristio. Sa druge strane, 24-godišnji vezista je dobio ambiciozan klub, a izvesno i prostor na terenu koji mu je falio u Real Madridu.

S obzirom na defanzivne i fizičke kvalitete koje poseduje nama sumnje da će biti odličan materijal za Dijega Simeonea, koji i te kako zna da upotrebi takvu vrstu igrača.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar