Терзић послије пет година у Звезди...

Био бих задовољан и Лигом Европе! „Народ сматра да је Лига шампиона нешто нормално, пре три године је то био сан“.

Фудбал 21.06.2019 | 00:00
Терзић послије пет година у Звезди...
На припремама првог тима у Аустрији генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић слави мали јубилеј. Пре тачно пет година задужио је једну од најважнијих канцеларија на Маракани. Искусио је све. Тешке поразе и гнев навијача. Историјске тренутке и велику еуфорију изазвану победом над Ливерпулом.

Када подвлачи црту и присећа се 2014. године увек понавља да је задовољан. Тврди да га и даље држи ентизијазам и глад за успесима, те да се због тога не осврће на одличну сезону.

„Много је важно да поновимо учешће у групној фази неко од европских такмичења ове године. То би нам донело велику стабилност и афирмацију. Знам да је Лига шампиона сан, али лично не бих био незадовољан и Лигом Европе“, рекао је генерални директор Црвене звезде.

Током мандата у Звезди прославио је три титуле. Међутим, Лига шампиона и пролеће у Европи је оно што ће се дуго памтити. Истовремено и обавезује.

„Не би било ништа од тих успеха да нисмо имали жељу, страст и квалитетне сараднике.. Црвена звезда је велики клуб, не смемо да спавамо на ловорикама. Јавност од нас захтева да све погледамо унапред. Очекивања су велика, лествица је подигнута. Свесни смо тога као професионалци. Очекивања често нису реална, јер оно што је било пре две године сан,данас народ сматра да је нормално. Мислим на Лигу шампион. Не трежимо алиби, али свима мора да буде јасно да клубови у Европи улажу новац, и сви хоће у Лигу шампиона. У том друштву има само за четири најбоља из квалифкација. А квалификације почиње више од 60 екипа. Биће то паклен пут“.

Утисак је да је црвено-беле помиловао жреб.

„Задовољни смо жребом, могли смо да добијемо теже ривале. Нећемо потценити ни Судуву, ни Хелсинки. Приступићемо им како и доликује клубу као што је Црвена звезда. Видели сте колико је Луксембург чврст. Данас када год неког потцените, будете кажњени. Прво да се фокусирамо на Судуву“.

Поред резултата Црвене звезде јавност углавном прати све вести везане за касу српског шампиона. Дуг од 50 милиона евра је смањен. Звездан Терзић је на Скупштини клуба истакао црвено-бели дугују 14 милиона евра. Књиговодствено - више. Једначина за јавност.

„Народ треба да разуме оно што је јасно. А то је да је Звезда дужна 14 милиона евра. Звезда кошта два милиона евра месечно, тако да је дуг релативан. Зависи ког ме дана питате. Много књиговодствених категорија је ту, које клуб никад неће бити дужан да плати“, закључио је Терзић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар