Ожењени Ожеговић други пут у Партизану: Играћу!

Нападач Огњен Ожеговић се вратио у Партизан са једногодишње позајмице: "Ако се покажем код Саве Милошевића, играћу". Оженио се прије десетак дана.

Фудбал 19.06.2019 | 17:55
Ожењени Ожеговић други пут у Партизану: Играћу!
Прије годину дана је "отписан", а да није добио право образложење. Отишао је у руски Арсенал из Туле, а тада је послао емотивну поруку навијачима и свима у клубу: "Хвала ти, црно-бијела љубави!".

Његов долазак у Партизан био је веома узбудљив. Као неко ко се раније декларисао као навијач Црвене звезде изазвао је велику пажњу и гомилу коментара. На конференцији за новинаре тадашњи спортски директор црно-бијелих Ивица Илиев је, послије новинарског питања баш о Ожеговићевој "прошлости", испалио: "Ја гарантујем за овог момка".

Недуго послије одласка на позајмицу у руски клуб, Ожеговић је дао интервју за "Спортски журнал" у којем је изјавио да му није било јасно зашто је стављен у други план и зашто су поједини за њега говорили да је "промашај".

А онда нови интервју, крајем јануара ове године: "У Партизану бих играо за џабе!", поручио је Ожеговић.

Послије годину дана, ево га опет у Партизану. Позајмица је завршена. У Арсеналу се није наиграо, каже да су разлог честе и тешке повреде. Новост је да је на припреме Партизана дошао као ожењен човјек. 

"Прија ми, знате како кажу - да се примирим", опаска је Ожеговића у интервјуу "Спортском журналу".

Он и Сејдуба Сума су прошлог љета проглашени за "вишак". Овај други, најскупље плаћени играч у историји Партизана, није показао ни дјелић онога због чега је доведен. Сада су обојица на новом почетку у Партизану.

"Саву Милошевића знам из репрезентативних селекција. Како се покажем и ако заслужим, толико ће и да рачуна на мене", каже Ожеговић, али из наредне реченице зрачи оптимизмом и вјерује да ће поново задужити црно-бијели дрес:

"Надам се да ће ово да ми буде најуспјешнија сезона у Партизану. И да, за разлику од прве са прољећем у Европи, куп замијенимо титулом".

Увјерен је да Партизан може да скине Звезду са трона.

"Зашто не бисмо могли?! Ето, финале купа, у којем Црвена звезда није шутнула на гол, много тога је показало. Рецепт: сваку утакмицу у првенству морамо да одиграмо баш момачки.Стално ми је у глави та сезона са Марком Николићем окончана 'дуплом круном', у сваки меч се улазило као да је финале. Е, тако се осваја титула, то је тај менталитет. Нема 'лако ћемо'. Такве су најгоре, превише су нас коштале у посљедње двије године", поручује Ожеговић.

Зрачи оптимизмом и када је ријеч о квалификацијама за Лигу Европе: "Ако квалификације схватимо као групну фазу - Партизану нико не може да парира".

- ПРЕЛАЗНИ РОК -

Пословни директор Партизана Милош Вазура најављује довођење још једног штопера, након што су уговоре са црно-бијелима потписали Доминик Динга и Игор Вујачић. Прича се већ неко вријеме да је ријеч о некадашњем ђаку црно-бијеле школе Рајку Брежанчићу. Он је из генерације у којој су били Стеван Јоветић, Никола Гулан.

Брежанчић је члан шпанског друголигаша Малаге, са којом му уговор истиче јуна 2020. године, али изгледа да постоји простор за договор. Наводно ће му Партизан дати годишњу плату од 200.000 евра (тачније, толико му је обећао, а колико ће моћи да му исплати, видјећемо).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар