СЛ: Громови пробудили Србију на Ташу!

Србија победила Аустралију на почетку Светске лиге у Београду. После прве четвртине уследио прекид дужи од сат времена због грмљавине. У среду дерби са Хрватском.

Остали спортови 19.06.2019 | 14:26
СЛ: Громови пробудили Србију на Ташу!
Врло лако је могло да се догоди да Србија у среду два пута буде у базену на Ташмајдану. Да одигра остатак меча против Аустралије, па онда у вечерњем термину изађе на мегдан моћним Хрватима.

Ипак, у среду ће "делфини" играти само против "баракуда", у својеврсном ватерполо класику.

Киша и грмљавина су покварили први меч домаћина на финалном турниру Светске лиге, али је игра изабраника Дејана Савића, изузимајући прву четвртину, била готово перфектна.

Аустралија је побеђена 12:8 (4:5, 3:0, 4:3, 1:0)!

Није почело добро, "кенгури", које предводи хрватски тренер Елвис Фатовић, повели су 3:0 и константно задавали велике проблеме српској одбрани. Филип Филиповић са два гола (промашио петерац), Милош Ћук и Душан Мандић са по једним, успели су некако да одрже "делфине" у игри.

А, онда је уследио прекид због невремена, који је очигледно много више пријао Србији.

Уследила је серија од 8:1 и ту је практично био преломљен меч. У другој четвртини направила је Србија преко Немање Вица, Стефана Митровића и Страхиње Рашовића 3:0, а голове су наставили да ређају у трећем периоду Митровић, Милан Алексић и Андрија Прлаиновић, који је везао два поготка.

Био је то тренутак за максималних 11:6.

После тог вођства Србија је мало посустала, Аустралије смањила предност и пропустила неколико прилика да ухвати резултатски прикључак.

Нешто дуже се чекало на нови погодак "делфина". И он је био дело Андрије Прлаиновића три и по минута пре краја утакмице.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар