Вујошевић преузео Универзитатеу из Клужа!

Бивши тренер Партизана Душко Вујошевић после двогодишње паузе у клупској кошарци враћа се тренерском послу.  Дуле Вујошевић поново на паркету! Прослављени кошаркашки тренер Душко Вујошевић има нови посао.

Кошарка 19.06.2019 | 08:57
Вујошевић преузео Универзитатеу из Клужа!
Његов нови задатак биће да оствари што боље резултате са екипом Универзитатее из Клужа са којом је потписао уговор на годину дана.

Вујошевић је већ имао и промоцију, а како је најављено, он ће имати улогу "тренера координатора" првог тима.

"Заиста сам срећан што сам дошао у Клуж, који је показао да је озбиљан и да има велике амбиције. Није ми било лако да прихватим понуду, али после свих информација које су стигле до мене, чак и оне које ми је представио лично мој бивши играч Александар Рашић, увидео сам да се ради о озбиљној средини која жели велике резултате и на европском нивоу. За мене су најважнији карактер и играча и стручног штаба са којим ћу радити. Већи део екипе биће сачињен од поптуно нових играча, посебно оних из иностранства. Само они са победничким духом ће добити прилику у Клужу, јер на крају само карактер и искрени и поштени рад доносе резултате", изјавио је Вујошевић.

Вујошевић ће имати помоћ у досадашњем тренеру Михаију Салвашану.

"Душко Вујошевић је један од највећих европских трернера, познат је и признат на сваком кораку највише због љубави и посвећености кошарци. Срећан сам што га је клуб изабрао и одмах сам без размишљања прихватио предлог да он преузме главну реч. Његов долазак биће огромна предност за овај клуб у румунској кошарци, а тренери попут Душка Вујошевића не преузимају клубове уколико не желе озбиљне резултате. Сви морамо да искористимо његово искуство", рекао је Салвашан.

Вујошевић за собом има сјајну каријеру, водио је вечите ривале, Партизан и Црвену звезду, Брешу, Пистоју, Пезаро, ЦСКА из Москве, Раднички, Лимож, као и три репрезентације, Србије, Црне Горе и БиХ.

После Партизана и разлаза на не баш леп начин са новом управом, Вујошевић је једно време био селектор репрезентације Босне и Херцеговине, али је због великих здравствених проблема морао да напусти кошарку.

У међувремену је имао неколико операција, а очекује га и трансплантација бубрега. Али, не предаје се и поново је одлучио да преузме неки клуб.

Судећи према фотографији на сајту клуба, на којем је написано да "легенда европске кошарке" преузима Универзитатеу, Вујошевић не изгледа најбоље. Али, надамо се да ће му рад у ономе што највише воли помоћи да се осећа боље.

Вујошевић, је 2009. проглашен за најбољег тренера Евролиге, а годину дана касније, када је са Партизаном стигао надомак финала елитног такмичења, заузео је друго место иза Ћавија Пасквала. Трофејни тренер направио је невероватан низ освојених титла са црно-белима, а од укупно 13 узастопних он је учествовао у освајању 11.

Са Партизаном је 1987, са само 27 година успео да освоји шампионат СФРЈ, тада најјаче лиге у Европи, а већ наредне сезоне стигне до Фајнал фора у Гану, где је заузео треће место. "Парни ваљак" водио је до пет титула у АБА лиги, два Купа Југославије, три Купа у Србији и једног европског трофеја Купа Радивоја Кораћа 1989. године.

После неславног разлаза са црно-белима, преузео је Лимож, а касније је водио и репрезентацију Босне и Херцеговине, коју је морао да напусти услед здравствених проблема.

Вујошевић је кроз богату тренерску каријеру водио Оксимесу, Брешу, Црвену звезду, Олимпију из Пистоје, Пезаро, Раднички из Београда и ЦСКА. Једно време био је и селектор репрезентације Србије и Црне Горе.

Извор: Б92, мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар