Звезда за 20. титулу, Партизан за мајсторицу!

Црно-бели ће бити под већим притиском, утакмица почиње од 18 часова у дворани Александар Николић.

Кошарка 17.06.2019 | 16:39
Звезда за 20. титулу, Партизан за мајсторицу!
На реду је четврта утакмица финала Суперлиге. Црвена звезда има 2:1 и вечерас меч-лопту да заврши посао у серији и домогне се укупно 20. титуле шампиона Србије, пете узастопне. Партизан нема права на грешку и зато ће притисак бити већи на црно-белима на мечу који почиње од 18 часова.

Нема ту превише тајни, нити великих анализа. Игра се на срце, на петљу, мотивацију, надахнутост појединца, на мањи број грешака од противника.

Услови у дворани Александар Николић су били скоро па несносни, температуре огромна, тешко и навијачима, камоли играчима. Све то важи за оба тима и нема кукања. Да се одигра ова сезона, па ћемо видети како ће изгледати следеће сезоне.

Један од оних који се жалио на врућину је и Андреа Тринкијери, тренер Партизана. Најављује да ће његов тим учинити све да избори мајсторицу.

“Звезда ће бити растерећенија од нас, што фаворита увек ставља у лагоднију позицију. Знамо да ће бити још теже, знамо да ћемо грешке морати да смањимо на минимум, знамо да ћемо морати да одиграмо скоро савршену утакмицу. За то је првенствено неопходно да апсолутно свих 40 минута будемо максимално концентрисани на циљ, да нам фокус ни на секунд не скрене са задатака. Од велике помоћи биће нам и подршка навијача, овог пута сви као један морамо да будемо уједињени како бисмо изборили мајсторицу. Играчи које тренирам имају квалитет, снагу, жељу да покажу да су бољи од ривала. И што је најважније, за Партизан и Гробаре, њих веже љубав, а љубав као што знате често чини чуда”, рекао је Тринкијери у најави утакмице.

Црвена звезда може да буде задовољна како је одиграла досадашњи део финалне серије. Добила је два меча код куће и била на пар секунди од тога да направи брејк у другој утакмици, али је тада Раде Загорац погодио тројку и донео тријумф свом тиму.

Видећемо и да ли ће Огњен Добрић бити спреман за данашњи сусрет. Подсећамо, он је изврнуо скочни зглоб на гостовању Партизану и пропустио је трећи меч у серији.

“Добрић има проблем са зглобом. Покушаћемо и све учинити да га оспособимо да игра у понедељак. Он није играо ову утакмицу, а у Суперлиги је био један од најбољих играча. Остали су покрили његов изостанак и на томе бих им честитао”, рекао је Милан Томић после треће утакмице.

Питају се навијачи Звезде може ли њихов тим да заигра као у мајсторици АБА лиге.

”Мислим да не може. Ово су тешке утакмице, на једну или две лопте. Волео бих да могу да вам кажем шта ће и како бити. Знам да морамо да се припремимо и одиграмо добру утакмицу јер имамо меч-лопту да освојимо првенство”, рекао је Томић у најави четврте утакмице у серији.

У оба меча у којима је Црвена звезда играла код куће, уједно и славила, успела је да изађе као победник, док је Партизан у јединој победи до сада успео да намести утакмицу на мањи број обртаја и то му је донело бенефит. Домаћи терен је до сада имао велику улогу, тако да се црно-бели надају да ће и овога пута бити тако.

У првој утакмици су оба тима драстично погађала споља, међутим у другој утакмици ниједни ни други нису могли ништа да погоде ван линије 6,75. Иронично, победника је решила управо тројка. И вечерас ће тај сегмент игре бити веома важан. И опет ће све очи бити упрте у Вању Маринковића са једне стране и Билија Берона са друге.

Можда због временских услова данас буде мало пријатније за игру, у претходна три сусрета је било паклено вруће. Звезда вечерас може да дође до 20. титуле, Партизан мора да добије да би изборио мајсторицу.

Нека победи бољи.

ФИНАЛЕ СУПЕРЛИГЕ

18.00: Партизан - Црвена звезда /у серији 1:2/

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар