Спустили авионе, а подигли апотеке

По повратку на власт у фебруару 2006. године, Милорад Додик се одмах дао на посао. Ваљало је с позиције премијера искористити благодети пљачкашке приватизације започете након рата. Међу бројним државним предузећима, на мети похлепника нашла се и тадашња „Апотекарска установа“ Бањалука, која је била у власништву града, а у свом саставу је имала 21 апотеку и галенски лабораториј.

Република Српска 17.06.2019 | 10:27
Спустили авионе, а подигли апотеке
Све је почело у облацима, након инцидента из 2006. године, када је због наводног квара, авион Владе РС цесна Ц-500 принудно приземљен заједно са највишим званичницима Републике Српске. 

Цесна је послата на ремонт у Минхен, а Влада РС је недуго затим од швајцарске компаније Неет-Аир купила други авион, нешто модернију цесну Ц-525, коју је платила око пет милиона долара.

 

Потом је 20. новембра 2007. године Неет-Аир АГ /капитално друштво основано 10. јула 1997. у Хуру (Цхур)/, главном граду швајцарске покрајине Граубинден, пререгистровано у Апо-Фарм Лтд, са сједиштем у истом мјесту, на адреси Бахнхофстрассе 40.

Дотадашња дјелатност предузећа била је трговина авионима и изнајмљивање чартер-летова, али је након пререгистрације промијењена у оснивање апотека у иностранству.

За првог човјека Апо-Фарм-а постављен је Др Тони Русси, дотадашњи члан управе Неет-Аир, по нашим сазнањима нотар. 

Упада у очи да је назив Апо-Фарм ускоро промијењен у Апо-Пхарм већ 15. јануара 2008. године, према енглеској варијанти ријечи „пхармацy“, да би утисак како се ради о страној компанији био потпун.

Све је припремљено раније 

Одлуком Владе РС на чијем је челу био Драган Микеревић (ПДП), тадашња Апотекарска установа Бањалука, која је била у власништву града Бањалука, проглашена је установом од посебног интереса за Републику Српску и њен оснивач постала је Влада РС. 

Убрзо након тога, у мају 2004. године, донесена је одлука о одобравању статусне промјене Апотекарске установе Бања Лука, њеним припајањем Хемофарм д.о.о. Бања Лука.



„Апотекарска установа“ Бања Лука, у мају 2004.године, припојена је бањалучком „Хемофарму“ као дио државног капитала у овом предузећу, на основу чега Влада РС постаје власник 11% капитала.

Њемачка Компанија СТАДА Арзнеимиттел АГ, куповином 97,9% акција, прузела је, 9. августа 2006.године компаније „Хемофарм“ а.д. Вршац и „Хемофарм“ д.о.о. Бања Лука. Нешто раније, Рјешењем о именовању представника државног капитала и Фонда за реституцију у Скупштини друштва капитала АД „Хемофарм“ Бања Лука, тадашњи министар здравља Ранко Шкрбић именован је за представника државног капитала и Фонда за реституцију у Скупштини друштва капитала АД „Хемофарм“ Бања Лука.

До 2006.године и доласка Милорада Додика за премијера, све трансакције у вези са „Апотекарском установом“ биле су јавне, али онда напрасно постају тајне. Када је СТАДА преузела „Хемофарм“, „Апотекарска установа“ је остала у власништву Републике Српске. 

„Апотекарска установа” Бања Лука од 1. јула 2008. године престаје да буде дио бањалучког “Хемофарма” и дјелује као самостална фирма под називом „Моја апотека”. 

Тендера за продају „Апотекарске установе“, која је тада у свом саставу имала 23 апотеке и четвероспратницу у Господској улици у центру Бањалуке, није било. Запослени у овој установи сазнали су да од 1.јула 2008. године имају новог газду, Апо-Пхарм Лтд. из Цхура. Колико је нови власник платио за њихову фирму, никоме није познато, нити је било гдје објављено.



Зашто није било тендера за продају „Апотекарске установе“, какве су биле везе тадашњег министра здравља и социјалне заштите Ранка Шкрбића са швајцарском фирмом и како је предузеће Апо-Пхарм, које је у том тренутку располагало са свега 250.000 франака на рачуну, себи могло да приушти куповину „Апотекарске установе“, питања су на која Министарство здравља и Влада РС никада нису одговорили.

Према нашим сазнањима, судбину Апотекарске установе Бањалука, касније Моје апотеке, кројили су директно Милорад Додик, тадашњи премијер РС, Ранко Шкрбић, министар здравља и његова десна рука, дугогодишњи директор и предсједник управе концерна „Хемофарм“ Вршац Миодраг Бабић, а извођач радова био је Страхиња Кујунџић, који је постављен за првог директора Моје апотеке.



Слободан Станић, бивши министар здравља у Влади РС, каже да је одмах по преузимању функције у марту 2013. године тражио од Хемофарма да му објасни структуру капитала и како је дошло до промјена у тој структури, укључујући и питање Моје апотеке, али да одговор није добио. 

Постало му је јасно да Моја апотека јача на тржишту лијекова и заузима једну од најјачих улога у снабдијевању лијековима, нарочито у Бањалуци, са апотекама на најатрактивнијим локацијама.

– Анализирајући пословање и плаћања од стране Фонда (ФЗО РС) за 2012. годину потпуно је јасно да су различите апотека изразито различито у процентима плаћене од стране Фонда, а по правилу би све требале да буду подједнако плаћене. Међу тим апотекама које су најбоље праћене од стране Фонда увијек се налазила Моја апотека, што ипак свједочи да је имала јасно привилегован положај у односу на друге апотеке. У 2013. години то сам промијенио и наредио Фонду да све апотеке морају процентуално бити једнако плаћене. У том периоду се дошло до тога да су све апотеке биле измирене процентуално скоро 98%, да би након мог одласка 2013. то било потпуно другачије, истиче Станић.



У том периоду Моја апотека је са 36 продајних објеката годишње прометовала лијекова и услуга у вриједности од 42 милиона марака годишње, остварујући добит од пет милиона КМ. 

Кујунџић се тада жалио како Влада РС нема довољно слуха за највећи ланац апотека у РС и не консултује их код доношења нових прописа, нити их штити од нелојалне конкуренције.

-Сам историјат ове компаније говори нешто друго и иде у прилог томе да су они остали довољно моћни да креирају укупни амбијент у области лијекова, узимајући највећи дио колача за себе и покушавајући да диктирају правила игре у читавом систему, коментарише бивши министар здравља Слободан Станић. 

У међувремену, тадашњи директор Моје апотеке Страхиња Кујунџић, иначе бивши упосленик Хемофарма, постао је и овлаштено лице за заступање предузећа Апо-Пхарм у Хуру. 

Према доступним подацима, Страхиња Кујунџић је био уписан као овлаштено лице у Апо-Пхарм, на мјесту замјеника предсједника управе, од 18. маја до 5. новембра 2018. године. 

Покушај прикривања трагова

Након што су медији у Републици Српској почетком године указали на спрегу домаћих представника власти са фамозном „швајцарском“ компанијом Апо-Пхарм, она напрасно мијења чланове управе, али и адресу. 

Из Хура се сели у Лугано, у кантон Тићино са италијанском већином, и региструје на адреси Виа Ал Форте 8. За чланове управе постављени су Николо Роси (Ниццоло Росси), предсједник, а за његовог замјеника Лука Лоренцо ( Луца Лорензо Баццин).

У бањалучким кулоарима се препричавало да су стварни власници Моје апотеке Милорад Додик, Ранко Шкрбић и Миодраг Бабић, са по 30% власништва, док је 10% власништва имао Страхиња Кујунџић.

Ове податке је немогуће провјерити без судског налога, јер акције предузећа гласе на доносиоца и било ко и било када се може појавити као формални власник.



Управу над Мојом апотеком, односно Апо-Пхармом, однедавно је наводно преузела Додикова кћерка Горица, али из „Моје апотеке“, на чијем челу се тренутно налази директорица Наташа Станојевић, то нису ни потврдили, нити демантовали. 

Бомба под ауто бивше директорице 

Прошло је скоро 10 година од како је под аутомобил бивше директорице „Апотекарске установе“ Бањалука, Миленке Вучен, 30. новембра 2009. године подметнута бомба. 

На наш упит да ли је истрага окончана и да ли је утврђено ко је подметнуо експлозив под „рено меган“ Миленке Вучен и са каквим мотивом, одговор из Посебног одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, при Републичком јавном тужилаштву РС, до закључења овог текста нисмо добили.

Занимљиво је да се одмах након експлозије јавио један бањалучки бизнисмен, који је тврдио како су му у предходном периоду упућиване пријетње и да је заправо он био мета напада, а да је бомба грешком завршила испод „рено мегана“. 

Ширење ланца апотека
 
Данас је Моја апотека, са почетних 21, утростручила број апотека на 64, према подацима АПИФ-а.
Од априла ове године „Моја апотека“ има пословни објекат и у Универзитетско-клиничком центру РС, који је отворен без регуларно проведеног поступка. 

На наш упит, из УКЦ РС тврде да је све по закону и да је избор понуђача извршен након проведеног поступка лицитације за изнајмљивање пословног простора, путем прикупљања писмених понуда.



-Текст лицитације је био објављен на огласној табли Универзитетског клиничког центра РС и у дневном листу који се дистрибуира на територији БиХ. Отварање понуда било је заказано дана 12.2.2019.године. Благовремено је достављена једна понуда, ЗУ Моја апотека Бања Лука. Након извршене анализе достављене понуде закључен је уговор дана 1.3.2019.године са претходно наведеним понуђачем, наводе из УКЦ РС. 

У свом одговору, УКЦ не наводи у којем дневном листу је објављен оглас, нити када је лицитација објављена на огласној табли. То је само још једна потврда да је „Моја апотека“ била једини и повлаштени понуђач за закуп пословног простора у УКЦ РС.

Када се узме у обзир да кроз Универзитетско-клинички центар Републике Српске дневно прође, прегледа се и лијечи око 4 000 људи, јасно је зашто је власницима „Моје апотеке“ стало да баш ту, у највећој здравственој установи у РС отворе нову апотеку. 

И овај примјер је само један у низу аргумената који свједоче у којој мјери је ЗУ Моја апотека повлашћена у односу на друге апотеке у Републици Српској.

(Инфомедиа Балкан)

Коментари / 62

Оставите коментар
Name

..

17.06.2019 08:35

КОНТРОЛУ НАД СВИМ ШТО ИМА ВЕЗЕ СА ЗДРАВСТВОМ ВЕЋ 20 ГОДИНА ВРШИ ШКРБИЋ ЗА СЕБЕ И ЗА КУМА ! БОГДАНИЋ И ШЕРАНИЋ НЕ СМЈУ НИ У WЦ А ДА ЊЕГА НЕ ПИТАЈУ!ИСТА ЈЕ СИТУАЦИЈА И СА МЕДИЦИНСКИМ ФАКУЛТЕТОМ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОЗЕ ПРАВДЕ

17.06.2019 10:16

А за крај сви су одговорни једном цовјеку оцу нације мозе диктатору

Name

к55

17.06.2019 10:26

БУДИМО РАЗУМНИ,МИЛЕ СЕ БРИНЕ О НАСЕМ ЗДРАВЉУ И СВЕ СТО РАДИ ЈЕ У ИНТЕРЕСУ ЗДРАВЉА И НАСИХ ЗИВОТА.

Name

кум

17.06.2019 23:45

ста хоцете продузили смо вам зивот за 4год ко не вјерује нек пита зељку и лазанског

Name

миле и зељка

20.06.2019 07:49

Ко умије њему двије..

Name

БАЊАЛУЦАНИН

17.06.2019 08:38

Нема овде једино народ треба узети закон у своје руке треба опозиција позвати народ на градјанску непослусност и голим рукама банду подавити однио је дјаво све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

17.06.2019 10:37

Све си то фино Рено, само За то треба имат И муда. Ни смо ми либија, египат,или румнија.. ми смо сви п**ке,..

Name

Ме или овца?

17.06.2019 11:10

Заврни рукаавееее и радиии смрадови, а не да рат пропагирате!! Виииии сте срамора за србе, зато нас и гледају као дивљаке јер имамо такве као ви.. И престаните “тровати комсији краву “ него у своје двористе па градиии

Name

Ре ме или овца

17.06.2019 12:00

А ви цете и даље наставити пустосити дрзавну касу смецари неписмени сљегли из којекаквих вукојебина и дрзавним парама купујете крезаве гласаце да би крали народне паре и одма пропагира е ерат напад на Републику Српску а кад сте вец велики срби гдје сте били 91 године гдје ти је Додик био за вријеме рата јел велики срби сјеме вам се затрло

Name

Боки

17.06.2019 13:49

Народ узме лицну карту и иде на изборе и смијени власт.Оцито народ на задњим изборима изабрао Додикову опцију.Оцито да неко и даље спрецава на тзв дрзавном нивоу изборну вољу градјана јер тамо сједе људи који су изборе изгубили.Одлуцити немогу ниста али примају плате и никакву одговорност немају.

Name

Људиииии

17.06.2019 14:55

Мозе ли Република Српска изњедрити једног паметног и постеног политицара???!!! Назалост нема га ни у опзицији. Ако бога има надам се да це ови лопови кад тад долијати.

Name

ре боки

17.06.2019 14:59

Мени је Миле дао 50 марака пред изборе и ја сам постено гласао за њега.

Name

Ре

17.06.2019 08:39

Сто рече Шоиц видиш да дам на мукама морам јести јагњетину због ради интереса предузећа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.06.2019 09:59

они бар знају ста це са парама. Народу паре не требају, само дај српства и србовања.

Name

баја

20.06.2019 07:52

Србовања и игара мозе. А леба неце да мозе

Name

РАСПУЦХИН

17.06.2019 08:45

Због тога су , по свему судећи , лијекови најскупљи у Р.Српској. Али не брините , таблете Додикових лијече од свих болести а ако вас не излијече онда вам се само мало "задесило".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм

17.06.2019 10:02

Најскупљи у РС?! У региону су једино јефтини у Србији али они имају лосу набавку, не могу људи терапију да саставе.. Муце вас фирме које плацају све дадзбине и запосљавају људе, свака цаст!!

Name

РАСПУЦХИН

17.06.2019 11:18

Да ли плаћају баш све даџбине и како плаћају и третирају запослене? Наравно да Ви знате да сам мислио на однос цијене и квалитета лијекова који се налазе у продаји. У тексту се говори и о начину на који су "власници" дошли до поменуте "фирме" али то Вас , по свему судећи , не "жуља". Али , тако је то. Принцезу нпр. жуља и зрно грашка а неке друге ништа не жуља.

Name

Хмм

17.06.2019 11:42

Однос цијена и квалитета, посто видим да сте неко ко прати исто и сами знате да је уредан! Зуља ли вас то сто постоје апотеке које на црно продају препарате, код којих раде људи који немају Сертификате?!Одмос према радница и плате?! Питајте их!! ПИТАЈТЕ РАДНИЦЕ ДРУГИХ АПОТЕКА?! Како се према њима односе газде и “газдарице” ! Нецемо о теми о којој знање стицете цитајуци БН портал! Поздрав

Name

Хмм

17.06.2019 11:54

И без обзира.. Питацу Вас ја, ко су власници Цоца Цоле?! Сви је пијемо.. Нема потребе да се сире лази или прилозите доказе па да дискутујемо!

Name

Владо

17.06.2019 12:02

@Хмм Још један црвени сендвичар. За похвалу, барем си писменији од већине колега из "струке". Пријатан ти сендвич.

Name

@Владо

17.06.2019 12:25

Срамота је јести сендвиц?! Браво.. Никаква странка, муцно је висе цитати, гледати и слусати нападе без покрица.. Дајте нека неко показе неки доказ, било ста.. А ти си бас брука

Name

Ре хмм

17.06.2019 13:21

Текст сигурно није написан без провјерених доказа. Ако није тацно, могу да тузе. У ста цисто сумњам. И превисе је оваквих слуцајева да би све било измисљено.

Name

@Владо

17.06.2019 16:12

Да постоји доказ био би прилозен, зар не? Ваљда прво треба скоцити па реци хоп.. Треба сви да бирамо како цемо да зивимо, ста да радимо али без мрзње и сујете.. Погледајте само остале зле коментаре и рузне ријеци..

Name

ре

20.06.2019 05:31

Зар је у овој држави неко будала приложити доказ.Да га ко наиван и приложи ови из врха што отимају и убијају и суде би рекли јок није то доказ ,то је политика -рекли би они свје је то по националним странама или још горе обавјештајни рад !!!!!Нем се овдје у овој земљи више шта додати и одузети ,овдје је изигран здрав разум ,тј здрав разум је овдје етикетиран као лудило ,болест ,срамота ,издаја тј све контра !!!

Name

Саднабарев

17.06.2019 08:49

ПРИВАТНА ДРЖАВА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.06.2019 10:21

РС је постала Дудуковина...ратни профитер и преварант пљацка блентав народ како год хоће...

Name

ЧИК АКО СМЕШ

17.06.2019 08:54

Нека обренпетровић објасни у чијем интересу је ЈЗУ Апотека Добој добила “стратешког партнера” и какав јој је данашњи статус

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

17.06.2019 09:05

Мафија влада. До када?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.06.2019 13:23

И сад нека опет народ казе да су сви једнаки. Оцигледно да нису. Зато и не цуди сто је госп. Станиц еxпресно смијењен са функције министра здравлха.

Name

Леони бб

17.06.2019 09:06

Срби по професији,краљеви махинација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊАЛУЦАНИН

17.06.2019 09:06

АПОТЕКЕ СУ САМО ЈЕДАН ДИО КРИМИНАЛА ШКРБИЦ И ДАЉЕ УПРАВЉА МИНИСТАРДТВОМ ЗДРАВЉА КАНЦЕЛАРИЈА МУ ЈЕ У РЕСТОРАНУ МОНОГРАМ ГДЈЕ СЕ СКУПЉАЈУ СВИ ТАЈКУНИ ЛОПОВИ ПЉАЦКАСИ СА КУПЉЕНИМ ДИПЛОМАМА СТОТИНЕ МИЛИОНА ЈЕ ШКРБИЦ ПОКРАО У ЗДРАВСТВУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апотекар

17.06.2019 09:18

По истој шеми у току је преузимања апотекарских установа Бијељина, Добој и Градишка. Наравно, без и једне пребијене паре. Све отимачина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хесус

17.06.2019 09:26

Није моја апотека, вец милетека или његова апотека, инаце у бл позната по продаји бајатих љекова са туњица. Ако хоцете праве љекове, најблизе имате у хрватској...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

17.06.2019 09:28

" И тако дан за даном....одкривају се преваре....." Неће се нити он,а ни било ко други због овог наскирати! Многи ће рећи још један у низу напада на њега!!! Он самоувјерено и безскурпулозно сигурно,остат ће мртав хладан и шибати даље ....јеби се народе,ти би да ти Бакир дође! И тако дан за даном..... Уђите у продавница,погледајте цијене....Њемачка је отворена земља,лакше је прихватити да те гули туђин него твој који ти сваки дан продаје " муда под бубреге".... Трајале су и трајале и ова фасцинација.....али крај дође.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еј мој глупи народе!

17.06.2019 09:32

Банда све пљачка и уништава. Задужују нас, праве виртуелни стандард, а народ глуп. Прогледаће кад буде пасао траву и јео камење, тад ће бити за све касно. Што се тиче апотека, класика. Све се зна ко шта ради. Незна се ко је већаолош они, жене или мужеви или им дјеца. Надам се даће им судити Преки нарпдни суд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАСТИТИМО ДЈЕЦУ!

17.06.2019 10:27

КОЛИКО ТЕ ПЛАЦАЈУ?! ОСТАВИ СЕ ПОРОДИЦА, МАЛОЉЕТНЕ ДЈЕЦЕ!! СТАВИ СВОЈЕ ИМЕ И ПРЕЗИМЕ ОВДЕ ПА ОНДА СПОМЕНИ НЕЦИЈЕ ДИЈЕТЕ!! ДА ТЕ СВАКА МАЈКА, ОТАЦ, СЕСТРА, БРАТ, РОДЈАК ОСУДИ И ПЉУНЕ!!!!!!!!!!!!!!! БРУКА

Name

Еј мој глупи народе!

17.06.2019 11:40

Боте, нико не спомиње малољетну дјецу осим тебе. И немој да манипулишеш.

Name

Ре заститимо дјецу

17.06.2019 11:54

Ста теби није јасно дзукело крезава неписмена боли а лоповлук је ок бога сте покрали ал дзаба пада ВСТС све цете вратити и на фину дугороцну робију

Name

Марко

17.06.2019 09:34

Па људи бозији, докле висе. Па ми зивимо на приватном посједу Милорада Додика. Јесмо ли ми сви толико глупи или смо се вец навикли да будемо овце за сисање и клање. Па он нам лазе и петља вец 25 година и ми му вјерујемо. Он нам само баца прасину у оци својим србством а уствари нас вара и краде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Франце

17.06.2019 09:38

Доооброоо, и....? Гдје су вам зути прслуци, засто ниста не радите по том питању, само млатите у новинским текстовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

17.06.2019 09:42

Треба имати здравља, да се овакви текстови само прочитају, а камоли "сажваћу" онако, с разумијевањем! Ја нисам успио прочитати ни једну трећину, јер сам добио лупање срца и гушење! Надам се само да ће Милорад Додик довољно поживјети, и доживјети да одговара за сво зло које је учинио Републици Српској и Српском народу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влајко

17.06.2019 09:46

Овај чланак доказује да патриоте типа Баје и Шкрбића кроз тржишни монопол Моје апотеке заправо диктирају изразито висок ниво цијена медикамената у РС и за екстра добит коју остварују пљачкају властити народ. Сад је јасно зашто Баја јавно отвара причу да се лијекови у братској Русији могу набавити за 25% јефитиније него на западу - па брине о сиротињи. Страх од блокаде опљачкане имовине у Америци у Европи чини га нервозним па лупета о њиховом већем непријатељству према РС него његовом. Аутору овог чланка препоручујем опрез јер је из истог разлога откривања трагова Бајиног лоповски стеченог новца убијен Давид Драгичевић. Дакле, Баја Први Силни је на потезу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

17.06.2019 10:23

Колико зле крви овде има или плацене?! Хмм.. Сви ви скупа прво крените од васих родјака, комсија и пријатеља који возе скупа кола, тросе много новца и раде баханалије по граду а немају дан радног стаза, наравно ни заспослења.. Ни у ком слуцају сколу!! Њима, њима прво пљуните у фацу( када сте тако прејаки на ријецим) па онда људима који вам запосљавају горе наведене!! Олоси испливајте

Name

Ре Перо

17.06.2019 11:51

Засто би им ми пљували у фацу,гдје је закон да их пљуне и смјести у затворе,ста ми имамо с тим,Бозе колико смо глуп народ.

Name

За Ре

17.06.2019 12:21

Ко да их смјести у затвор, они сами себе? Дајте људи дозовите се у памет, док је Кркан на челу државе, нема овдје ни закона, ни одговорности, нема ни Д од Државе!

Name

Тамара

17.06.2019 10:15

Ста це бити када кроз пар година опустоси Република Српска? Млади одлазе одавде, цитаве породице одлазе, бијела куга, морталитет... Дајте док нас јос има да унистимо оне који су унистили Републику Српску. Тиранији стати ногом за врат то је људска дузност најсветија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.06.2019 12:24

Лијепа замисао Тамара, али ко да им стане за врат? Видиш да је овдје све дрогирано, и стари и млади, летаргични, незаинтересовани! Нема овдје ко да устане против тираније!

Name

Ја

17.06.2019 10:45

Живио Додик а ви само србујте будале

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

17.06.2019 11:16

Дабогда ти он црко од народног новца

Name

Ре

17.06.2019 12:02

Паметно нема шта.

Name

БАЊАЛУЦАНИН

17.06.2019 11:06

Послусник неписмени Дзајиц љигавко помно слуса наредјења великог сефа трактористе дезертера образ карактер људина је Владо за згазити ко пикавац фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зло Од Власти

17.06.2019 11:07

МИЛОКРАД ЈЕ ОВУ Ј.... РЕПУБЛИКУ УЗЕО ПОД СВОЈЕ ВЛАСНИШТВО И КРАДЕ ЛИ КРАДЕ БАХАТИ РАТНИ ПРОФИТЕР ШКРБИЋ ЈЕ ОПУСТОШИО ЗДРАВСТВО ОН ОСТАЛЕ РЕСУРСЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

17.06.2019 11:12

Једнога дана када Србовања свима буде преко главе, клупко ће почети да се одмотава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОНХИЛ

17.06.2019 11:14

КАД ЋЕ СЕ РУДОЊА НАПАСТИ НАРОДНОГ НОВЦА КАД ЋЕ ЊЕМУ И ЊЕГОВИМ КУМОВИМА И ТАЈКУНИМА БИТИ ДОСТА НЕТРЕБАЛО НИТИ ЊИМА НИТИ ЊИХОВИМ ПОРОДИЦАМА ЦРВИ ИХ ПОЈЕЛИ ДАБОГДА МАЈМУНИ ПРОКЛЕТИ ЈЕ.... ВАС НЕПИСМЕНИ НАРОД КОЈИ ВАМ ЈЕ ДОЗВОЛИО

ОДГОВОРИТЕ
Name

адодоа

17.06.2019 11:25

Трабао је Додо купити већи авион. У овај мора улазити и излазити на кант!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

17.06.2019 12:14

Сви све знају,ником ниста зато ! Нема висе никакве сврхе ни циља писањем оваквих цланака сем сто се ми и даље нервирамо и трцимо у ту исту апотеку по несто за смирење !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рациц

17.06.2019 12:28

Највећи проблем Републике Српске су похлепни лицемјерни неморални политичари и државни службеници повезани са похлепним бизнисменима којима државне функције служе искључиво као ресурс за приватни бизнис а народ који пропада због таквог њиховог односа према Отаџбини посматрају само као колатералну штету. Отаџбина вапи за Истином, Слободом, Правдом, Отажбина презире похлепу, неморал, презире људе који је искориштавају. Помозимо Отаџбини. Ко ће ако нећемо ми ? Када ако не сада ? Истина долази. Не треба нас бити страх да будемо храбри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пропала професија

17.06.2019 14:43

Кумови су своју замисао спровели до краја,упропастили су једно часно и хумано занимање. Пројекат фармацеут на путу и са пута је реализован, уз само редовно плаћање диплома је сигурна а и кумовима јефтина радна снага.Они који нису могли ни помислит да упишу фармацију кроје судбину часним фармацеутима. Фармацеути будите слуге резиму,послушни и само ћутите,све њихове марифетлуке обавезно прихфатите.

Name

Стакло

17.06.2019 15:00

Опет удар на српство... Ма како смију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

18.06.2019 03:13

Е, баш сте гадови. Миле нас само лијепо пљачка, а "цео свет га не разуме..."

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

23.06.2019 11:14

Ма ста вам је људи цовјек се мора уградити у све; Скрбиц је то. Није цовјеку лако, има младу цуру, треба то одрзавати. Младјана докторица, цувена Маја Перисиц Скрбиц троси висе него 3 млазна авиона. Бањалуцки сугар даддy мора испостовати своју дугогодисњу љубав. Мала је пуна као брод, све насе паре је на њу потросио, станови по бл, торбице, стиклице, дијаманти. Васковиц је писао вец о Холивудском пару Перисиц Скрбиц. Није лако имати 35 година младју зену. Њима то не представља проблем, све за љубав, сетају по Новој Вароси, љубе се а Маја младја од његове церке.

ОДГОВОРИТЕ