Томић: Меч лопта је у нашим рукама!

Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић, после победе над Партизаном 96:90, каже да његова екипа има меч лопту за одбрану титуле шампиона Србије.  Томић: Сви су "покрили" Добрића.  Шеф струке црвено-белих похвалио играче због начина на који су надокнадили одсуство повређеног бека.

Кошарка 16.06.2019 | 14:02
Томић: Меч лопта је у нашим рукама!
Звезда поново има вођство у финалној серији плеј-офа Суперлиге - 2:1, односно недостаје јој један тријумф за 20. пехар првака државе.

"Контролисали смо меч 40 минута, три минута мање смо водили, били бољи у скоку и у процентима. Моји играчи су дали 100 одсто и честитам им на томе. Имамо 2:1 и на победу смо да освојимо првенство", рекао је Томић после утакмице.

Томић не верује да ће у следећем мечу изостати неизвесност.

"Све три су биле тешске, на једну или две лопте. Волео бих да знам каква ће бити следећа, али не мислим да ће бити убедљиво. Морамо да се припремимо, имамо меч лопту".

Како је нагласио, велики проблем црвено-белима представља повреда Огњена Добрића који је вечерас изостао.

"Добрић има проблем са зглобом. Пробаћемо да га оспособимо за следећи меч јер нам је јако важан, један од најбољих је био у досадашњем току првенства".

Трећа рунда финала Суперлиге припала је Црвеној звезди. На тај начин, после још једно бурног финиша против Партизана, екипа Милана Томића дошла је на победу од освајања титуле.

Као и у претходне две утакмице, црвено-бели имали су предност уочи завршнице, а црно-бели се још једном нису предавали, већ су "отворили" финиш.

После испуштених "плус 10", Звезду је пред крај у предности одржавао Дејан Давидовац, а надомак победе је довео Били Берон, поенима са линије пенала. Американац је на конференцији за новинаре рекао да су "вечити дербији" увек тесни.

"Оба тима играју веома чврсто и ни у једном дербију нема лаке утакмице. И једни и други идемо на титулу, тако да знамо да ћемо урадити све да добијемо. Сваки меч се сведе на једну лопту. Показали смо карактер, није било лепо, доста тога смо забрљали, али је најважније да смо победили", изјавио је бек црвено-белих.

Милан Томић изашао је на конференцију за новинаре у мајици, што је према правилнику КЛС кажњиво. Такође, у мајици се поново појавио и Тринкијери, који је већ био кажњен због тога.

У осврту на меч, Томић је погледао статистику и рекао да је његов тим контролисао меч.

"Били смо бољи у свим процентима, као и у скоку у нападу. Сви моји играчи дали су 100 одсто и честитао бих им победу. Сада је 2:1 и потребна нам је још једна победа да освојимо првенство", изјавио је Звездин тренер.

Повређени Огњен Добрић је због бола у скочном зглобу пропустио трећи меч финала. Да ли ће бити спреман за понедељак?

"Све ћемо учинити да га оспособимо да одигра, јер нам је врло битан. Честитао бих свим играчима, јер је Добрић био у Суперлиги један од наших најбољих играча. Остали су покрили његово одсуство и одиграли су на нивоу Црвене звезде", додао је Томић.

Амерички кошаркаш из Звезде Били Берон задовољан је био исходом трећег дуела.

"Увек су тешке утакмице против Партизана, игра се до краја чврсто и агресивно, па чак и прљаво. Одлучује се о титули и нијансе су у питању. Забрљали смо неколико пута, али смо на крају показали карактер", закључио је Берон.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар