Tomić: Meč lopta je u našim rukama!

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić, posle pobede nad Partizanom 96:90, kaže da njegova ekipa ima meč loptu za odbranu titule šampiona Srbije.  Tomić: Svi su "pokrili" Dobrića.  Šef struke crveno-belih pohvalio igrače zbog načina na koji su nadoknadili odsustvo povređenog beka.

Košarka 16.06.2019 | 14:02
Tomić: Meč lopta je u našim rukama!
Zvezda ponovo ima vođstvo u finalnoj seriji plej-ofa Superlige - 2:1, odnosno nedostaje joj jedan trijumf za 20. pehar prvaka države.

"Kontrolisali smo meč 40 minuta, tri minuta manje smo vodili, bili bolji u skoku i u procentima. Moji igrači su dali 100 odsto i čestitam im na tome. Imamo 2:1 i na pobedu smo da osvojimo prvenstvo", rekao je Tomić posle utakmice.

Tomić ne veruje da će u sledećem meču izostati neizvesnost.

"Sve tri su bile tešske, na jednu ili dve lopte. Voleo bih da znam kakva će biti sledeća, ali ne mislim da će biti ubedljivo. Moramo da se pripremimo, imamo meč loptu".

Kako je naglasio, veliki problem crveno-belima predstavlja povreda Ognjena Dobrića koji je večeras izostao.

"Dobrić ima problem sa zglobom. Probaćemo da ga osposobimo za sledeći meč jer nam je jako važan, jedan od najboljih je bio u dosadašnjem toku prvenstva".

Treća runda finala Superlige pripala je Crvenoj zvezdi. Na taj način, posle još jedno burnog finiša protiv Partizana, ekipa Milana Tomića došla je na pobedu od osvajanja titule.

Kao i u prethodne dve utakmice, crveno-beli imali su prednost uoči završnice, a crno-beli se još jednom nisu predavali, već su "otvorili" finiš.

Posle ispuštenih "plus 10", Zvezdu je pred kraj u prednosti održavao Dejan Davidovac, a nadomak pobede je doveo Bili Beron, poenima sa linije penala. Amerikanac je na konferenciji za novinare rekao da su "večiti derbiji" uvek tesni.

"Oba tima igraju veoma čvrsto i ni u jednom derbiju nema lake utakmice. I jedni i drugi idemo na titulu, tako da znamo da ćemo uraditi sve da dobijemo. Svaki meč se svede na jednu loptu. Pokazali smo karakter, nije bilo lepo, dosta toga smo zabrljali, ali je najvažnije da smo pobedili", izjavio je bek crveno-belih.

Milan Tomić izašao je na konferenciju za novinare u majici, što je prema pravilniku KLS kažnjivo. Takođe, u majici se ponovo pojavio i Trinkijeri, koji je već bio kažnjen zbog toga.

U osvrtu na meč, Tomić je pogledao statistiku i rekao da je njegov tim kontrolisao meč.

"Bili smo bolji u svim procentima, kao i u skoku u napadu. Svi moji igrači dali su 100 odsto i čestitao bih im pobedu. Sada je 2:1 i potrebna nam je još jedna pobeda da osvojimo prvenstvo", izjavio je Zvezdin trener.

Povređeni Ognjen Dobrić je zbog bola u skočnom zglobu propustio treći meč finala. Da li će biti spreman za ponedeljak?

"Sve ćemo učiniti da ga osposobimo da odigra, jer nam je vrlo bitan. Čestitao bih svim igračima, jer je Dobrić bio u Superligi jedan od naših najboljih igrača. Ostali su pokrili njegovo odsustvo i odigrali su na nivou Crvene zvezde", dodao je Tomić.

Američki košarkaš iz Zvezde Bili Beron zadovoljan je bio ishodom trećeg duela.

"Uvek su teške utakmice protiv Partizana, igra se do kraja čvrsto i agresivno, pa čak i prljavo. Odlučuje se o tituli i nijanse su u pitanju. Zabrljali smo nekoliko puta, ali smo na kraju pokazali karakter", zaključio je Beron.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar