Трифковић је одао имена наручиоца?

Министарство унутрашњих послова Републике Српске наводно је расвјетлило убиство Дамира Остојића Шијана, који је изрешетан 5. септембра прошле године у Бањалуци.  

Република Српска 11.06.2019 | 08:20
Трифковић је одао имена наручиоца?
Из МУП-а Српске јуче се нису званично огласили поводом овог случаја, али према незваничним информацијама наводно су дошли до информације ко је наручио и ко је извршио убиство.

Јуче такође није било ни потврде о новим хапшењима у овом случају.

До великог помака у истрази дошло је након што је саслушан Срећко Трифковић. Наводно је он тада у Републичком тужилаштву “пропјевао” и рекао ко су наручиоци, али и особа која је пуцала на Остојића и његову супругу Сандру Јошић.

У досадашњој истрази Трифковић се доводио у везу с аутомобилом „шкода октавија“, који је у ноћи убиства Остојића користио његов убица.



Српскаинфо је недавно ексклузивно објавила информацију да ће Трифковић бити ухапшен у склопу истраге о убиства Шијана и да би управо он могао одати имена убице, али и оних који су га наручили.

Трифковић важи за особу која је склону криминалу и већ мјесецима се налази у притвору, јер се доводи у везу с убиством два полицајца у Сарајеву. Такође, против њега се води и поступак због сумње да је био дио организовани групе која се бавила крађом аутомобила.

Он је 30. маја у Бањалуци саслушан уз до тада невиђене мјере безбједности.

Наш извор испричао је да је тада између осталог и питан око аутомобила „шкода октавија“ који је кориштен у ноћи убиства. Том приликом он је наводно изјавио да је возило добио на име неког дуга и да је с том особом договорио да се аутомобил превезе до Травника.

Он је такође рекао да је затим ангажовао Стефана Самарџију и Милоша Обрадова да то возило одвезу до Травника, што су они и урадили.

Управо су Самарџија и Обрадов ухапшени прије Трифковића, јер је полиција пронашла материјалне доказе који их повезују са спорном „шкодом“. 

Након њиховог хапшења у МУП-у су тврдили да су они кобне вечери возили Шијановог убицу. Међутим, током испитивања њих двојица су изјавила исто што и Трифковић.

Тада су истражиоцима рекли да их је Трифковић ангажовао да возило одвезу да Травника, што су и урадили, те да су за то плаћени.



Крађа и ликвидација

Аутомобил „шкода октавија“ украден је у ноћи између 26. и 27. јула прошле године у Улици Азизе Шаћирбеговић у Сарајеву, те  је била скривена на непознатој локацији у Сарајеву.

Затим је то возило 31. јула 2018. превезено на подручје Бањалуке, гдје су га држали на скривеном мјесту све до 5. септембра 2018.

Саучесници у убиству су пратили кретање Остојића и његове супруге Сандре Јошић, те су убици јавили када су кренули кући.

На унапријед припремљеној локацији, на раскрсници улица Козарска и Душка Трифуновића, за сада непозната особа чекала је наилазак оштећених и по њиховом доласку у 23.48  испалила у њих, из непосредне близине, из аутоматске пушке три кратка рафала од 16 пројектила од којих су пет погодили у тјело и главу Остојића, наносећи му повреде од којих је преминуо на лицу мјеста.

Шест пројектила погодило је његову супругу Сандру Јошић у предјелу тијела и главе.

(Српскаинфо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Нострадамус

11.06.2019 06:35

Не знам ста криминалац треба да казе да му се повјерује.Сад је спреман наводно да открије наруциоце па ста се цека сто се не казе.Мозда је неко са врха Полиције па се цека да му надју замјену да умјесто њега подметну неког политицког противника.Мозда је неко из Снсд или СДС или Сда или Хдз сада се воде преговори ко це да прихвати кривицу.Тај који пихвати трази да буде слободан послије судског процеса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА

11.06.2019 07:21

СВЕ ЈЕ ОТПРИЛИКЕ ТАКО КОД НАС. У ТО НЕМА СУМЊЕ.

Name

Милева

11.06.2019 07:14

Правда це доци у српску кад и руски Гас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеца

16.06.2019 18:57

Тако је

Name

ПОАРО

11.06.2019 07:35

КАКО МОЖЕ ДОСПЈЕТИ У МЕДИЈЕ СТА ЈЕ СВЈЕДОК ИЗЈАВИО? ОВО ЈЕ КАТАСТРОФА И ДОБРО ОСМИСЉЕН ПОТЕЗ ДА СЕ СВИ НАРЕДНИ ЗАПИТАЈУ ДА ЛИ ТРЕБА ДА НЕСТО КАЗУ И НЕЧИЈЕ ИМЕ ПОМЕНУ, ЈЕР ЋЕ СВЕ БИТИ ОБЈАВЉЕНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рw

12.06.2019 03:15

ЛАЗ И СВЕ ЈЕ ЦИСТА ЛАЗ А ИСТИНА СЕ ВЈЕСТО КРИЈЕ ПРАВДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

!

12.06.2019 15:55

Дуго је издрзо свака му цаст.

ОДГОВОРИТЕ