Зверев: Новак је велики спортсмен!

Немачки тенисер захвалио се Ђоковићу што је преиначио судијску одлуку, иако му то није било у такмичарском интересу.

Тенис 06.06.2019 | 22:45
Зверев: Новак је велики спортсмен!
Новак Ђоковић "безброј" пута је показао своју величину, како на терену, тако и ван њега.

У четвртак је у првом сету четвртфинала Ролан Гароса побрао симпатије јавности, али и свог противника Александера Зверева, када је судијску одлуку у своју корист прогласио погрешном.

При Новаковом вођству од 4:3 и 0:15 на сервис Зверева, линијски судија је приликом првог сервиса викнуо "аут", а судија у столици потврдио ту процену.

Зверев је дошао на мрежу како би уложио протест, а онда се умешао Новак, осмотрио траг лоптице и поручио судији да је била "добра".

Немачки тенисер руског порекла тако је добио прилику да опет упути први сервис. Касније је добио тај гем и одмах направио брејк, чиме је преокренуо на 5:4.

Ђоковић је успео да се извуче и да добије тај сет, касније и меч (7:5, 6:2, 6:2), али расплет је могао да буде и неповољан по њега...

"Наравно, Новак је показао да је велики спортсмен. Не би много играча поступило као он, посебно у тако важном моменту првог сета. Заиста је сјајан момак", изјавио је Зверев.

Коментаришући пропуштену прилику и пораз који је уследио, пети тенисер света је рекао:

"Он је са разлогом први на АТП листи. Ја сам елиминисан, али у петак ћете гледати два сјајна полуфинална меча и надам се да ћете уживати".

Рафаел Надал и Роџер Федерер састаће се у 12.50 часова, а после њих Новак Ђоковић и Доминик Тим.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар