РГ: Тинејџ краљица Вондрушова...

У полуфиналу све је могуће! Велики турнири рађају велике шампионке, а то би могао да буде случај и са полуфиналисткињом Ролан Гароса, Чехињом Маркетом Вондрушовом.

Тенис 05.06.2019 | 19:16
РГ: Тинејџ краљица Вондрушова...
Тиндјжерка из Соколова импресионирала је све током досадашњег тока турнира, победила је Ифан Ванг, Анастасију Потапову, Карлу Суарез Наваро, Анастасију Севастову и Петру Мартић.

У том низу последње три биле су носиоци, мнолго су искусније од ње, али таленат и младост овог пута били су јачи.

Маркета је прошле године на УС Опену најавила да је пред њом лепа каријера, постала је прва тинејџерка у осмини финала после Ане Коњух из 2016. године, а такође и најмлађа Чехиња у тој фази турнира после Никол Вајдишове и 2005. године.

У јуниорској конкуренцији имала је доста успеха, играла је полуфинала сингла на Ролан Гаросу и Вимблдону, има титуле у дублу из Мелбурна и Париза 2015. Сасвим довољно да најави лепу будућност.

Соколов, из ког долази, место је у западној Бохемији, свега десетак километара удаљено од популарне бање Карлови Вари. Маркета је тамо одрасла и начинила прве тениске кораке.

"Волим да играм на шљаци, мислим да са највише на њој играча, а почела сам са четири године. Дроп шот ми је омиљени ударац. Имала сам једног тренера у Соколову, он је много волео да игра дроп шот, можда сам то од њега покупила. Истина је да волим да играм агресивно, да миксујем ударце, да сервирам снажно и добро се крећем, То је моја игра", каже Маркета.

Оно што је за многе неугодно када играју са њом је што је леворука. За Маркету то може да буде и предност.

"Она је девојка која је психолошки веома чврста. Није је лако избацити из ритма. Прошле године имала је доста проблема са повредама, то је прилично негативно утицало на њу, али сада је све у реду. Њен Менаџер Јан Кухал је стално уз њу, а тренер јој некада 59. играч света, Јан Херних. Мислим да она има одлично окружење, Јан је такође миран, пријатан човек и добар су тим", рекао нам је колега Марек, који реди овде за Тениску федерацију Чешке.

Имала је неколико узора.

"Маркета каже да јој је главни узор била Петра Квитова. Она је била дете када је Петра 2011. године победила на Вимблдону. Та победа јој је остала у сећању. Такође, један од идола јој је и Ким Клајстерс, а од тенисера, воли Роџера Федерера", додаје Марек.

Њена наредна ривалка је Британка Џоана Конта од које је изгубила недавно у Риму.

"Играле смо два пута. Ја сам понбедила први пут, онда је она славила пре три недеље у Риму. У одличној је форми и биће свакако јако тешко, али видећемо. Једва чекам да изађем на терен, у полуфиналу је све могуће", поручила је млада Чехиња.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар