Пљусак у Паризу, Новак можда не буде играо...!

Поново је проблем направио недостатак кровова на највећим стадионима на Ролан Гаросу, а и овога пута то би могао да значи проблем за Ђоковића.  Чекајући кров на Ролан Гаросу. . .  Јака киша у Паризу спречава играње данашњих мечева, те ће цео програм, по свему судећи бити премештен за сутрадан, па и Новаков сусрет са Зверевим.

Тенис 05.06.2019 | 16:06
Пљусак у Паризу, Новак можда не буде играо...!
Нова година, иста прича у Паризу...

Киша и невреме поново су направили проблеме организаторима Ролан Гароса тако да су под знаком питања данашњи мечеви четвртфинала мушког и женског "сингла", пошто на "земљаном" гренд слему одбијају да направе кровове на највећим теренима.

С обзиром на то да се падавине очекују најмање до 17 часова, тешко је очекивати да ће Новак Ђоковић почети свој меч против Александра Зверева.

Још мање извесно је да ће га завршити ове среде.

Дуел првог и петог рекета света заказан је као други на стадиону "Филип Шатрије" после дуела Симоне Халеп и Аманде Анисимове, који је требало да почне у 14 часова, а у овом тренутку тешко је и прогнозирати када би тај сусрет могао да буде померен...

На другом стадиону "Сузан Ленглен" у исто време требало је да играју Медизон Киз и Ешли Барти, односно после њих Доминик Тим и Карен Хачанов.

Организатори још нису "отказали" данашње мечеве, али ако се то деси  у наредним сатима јасно је да ће велику предност имати тенисери и тенисерке који су играли први и пласирали се у полуфинале већ у уторак, међу њима и Роџер Федерер и Рафаел Надал.

Занимљиво, Новак Ђоковић се није много потресао због таквих предвиђања, пошто је дан раније у изјави за "Спортклуб" рекао да је већ на то навикао на Ролан Гаросу.

"Не би било први пут. Кад се нешто први пут дешава, када немаш искуства у томе, онда не знаш како да се понашаш. Мени би то био 101. пут, морао бих да прихватим да је тако природа одлучила и онда да се спремам за даље“, навео је Новак Ђоковић после победе над Штруфом.

Тенисерке и тенисери су спремни, али природа се пита. А она каже -  НЕ!

Јака, упорна киша која током целог дана пада на Париз из тмурних облака недозвољава за сада играње мечева, а по свему судећи, барем ако се гледа прогноза, неће их ни бити пошто се евентуални престанак падавина очакује тек вечерас око 19 часова. А Ролан Гарос нема услове за ноћно играње.

Уколико буде тако, ситуација је јасна те ће сви данашњи мечеви бити премештени за сутра, а програм ће бити накнадно објављен. То је веома лоша вест за оне који су данас чекали на мечеве, па тако и за Новака Ђоковића који је поподне требало да укрсти рекете са Александером Зверевим за пласман у полуфинале другог гренд слема сезоне. Овако, победник тог сусрета ће морати да игра - ако се природа опет не узјогуни - у четвртак четвртфинале, а онда одмах у петак полуфинале што може умногоме да утиче на резултат. Сличну ситуацију је наш ас имао 2015. када је у финале са Стеном Вавринком ушао наокон два дана везаног играња, што се одразило и на коначан резултат.

Наравно, природу не треба кривити, јер ми живимо по њеним тактовима, него лење организаторе Ролан Гароса који још нису успели да направе тек један покретни кров, барем на централном стадиону "Филип Шатрије" иако годишње од париског гренд слема зараде стотине милиомна долара. Обећали су да ће за наредно издање бити заштите, али им то није прво обећање, тако да то треба узети са великом дозом скепсе.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар