ЕП: Списак рукометаша Србије за мечеве одлуке...

Из Рукометног савеза Србије у седиште ЕХФ су послата имена 28 кандидата за наступ у последња два кола квалификација за Европско првенство 2020. године.

Остали спортови 04.06.2019 | 08:42
ЕП: Списак рукометаша Србије за мечеве одлуке...
Женска рукометна репрезентација Србије пред реванш против Пољске је практично осигурала наступ на Светском првенству.

Рукометаши, под вођством селектора Ненада Перуничића, тек треба да обаве велики део посла у квалификацијама за ЕУРО 2020, до чијег завршетка су преостала још два кола.

"Орлови" су у прва четири кола два пута ремизирали и доживели два пораза, па им само победе над Белгијом у Лувену, односно над Швајцарском у Новом Саду дају наду да ће отићи на шампионат Европе, макар као једна од најбољих трећепласираних селекција.

Тренутно на табели Групе 2 води Хрватса са седам бодова, Швајцарска има шест, Србија два, а Белгија један.

Међу играчима са списка који је у понедељак послат у седиште Европске рукометне федерације, већина су интернационалци, али ту је и двоцифрен број играча домаћих клубова, пре свих седмоструког узастопног првака државе, новосадске Војводине.

ГОЛМАНИ: Тодор Јандрић (Металопластика), Владимир Цупара (Виве Кјелце), Тибор Иванишевић (Вецлар), Дејан Милосављев (Вардар);

ЛЕВИ БЕКОВИ: Миљан Пушица (Минден), Иван Димитријевић (Динамо), Иван Мошић (Леон), Дарко Стевановић (Партизан), Стеван Сретеновић, Немања Миловановић (обојица Железничар), Стефан Илић (Војводина);

СРЕДЊИ БЕКОВИ: Стефан Вујић (Стеауа), Младен Крсманчић (Анаитсуна), Лазар Кукић (Ла Риоха), Алекса Колаковић (Сен Рафаел);

ДЕСНИ БЕКОВИ: Никола Црноглавац (Констанца), Немања Зеленовић (Гепинген), Јовица Николић (Војводина);

ЛЕВА КРИЛА: Немања Илић (Барселона), Вања Илић (Ла Риоха), Милош Грозданић (Војводина);

ДЕСНА КРИЛА: Богдан Радивојевић (Левен), Немања Живковић (Железничар), Страхиња Станковић (Војводина);

ПИВОТМЕНИ: Живан Пешић (Леон), Зоран Николић (Констанца), Немања Ратковић (Војводина), Мијајло Марсенић (Фухсе).

Белгија - Србија и Швајцарска - Хрватска састаће се 12. јуна, а Србија - Швајцарска и Хрватска - Белгија четири дана касније.

На ЕП у Аустрији, Норвешкој и Шведској, од 9. до 26. јануара идуће године, поред домаћина се директно пласирала Шпанија, као бранилац титуле.

Из осам квалификационих група даље иду по две првопласиране екипе и четири трећепласиране са најбољим учинком, при чему се у тој класификацији неће узимати у обзир резултати из мечева против последње селекције на табели.

То практично значи да "орлови" морају да победе Белгију како би осигурали треће место, а онда да против Швајцарске пробају да анулирају октобарских 24:29 из Цуга, како би избили на друго место (под условом да противник претходно изгуби од Хрвата), или да остваре било какву победу и тако дођу у што бољу позицију пред "одмеравање" бодова и гол-разлике са осталим трећепласираним селекцијама.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар