ЛН: Србија добра, али опет пораз - од Русије 2:3!

Пет сетова у Новом Саду – Србија изгубила од Русије! Одбојкаши Србије су поражени у трећем колу прве недеље Лиге нација од Русије са 3:2 (20:25, 26:24, 25:23, 22:25, 15:10).  Први бод за Србију, замало сва три.  Пропуштена велика шанса против Русије у Лиги нација.

Остали спортови 02.06.2019 | 22:10
ЛН: Србија добра, али опет пораз - од Русије 2:3!
После пораза од Јапана и Француске изабраници селектора Николе Грбића су пропустили шансу да победе актуелног шампиона.

Селекција Србије је у сваком сету који је изгубила имала велику шансу, водила је са 24:22 у другом сету, 21:19 у трећем, а 7:4 у петом.

Ипак, искуснија репрезентација Русије је имала више концентрације у кључним моментима и стигла до победе.

Најефикаснији у селекцији Србије је био Лазар Ћировић са 15 поена, Милан Катић је забележио поен мање, док је Русију предводио сјајни Јегор Клијука са 25 поена.

У другој недељи такмичења Србија ће играти у Канади, против домаћина, Немачке и Аустрије.

Извуче се првак Европе. А био је зрео као крушка да падне у Новом Саду. Није ни овако лоше, међутим, остаје утисак да је значајно подмлађена репрезентација Србије пропустила велику шансу да скине скал Русији и патосира га у новосадском Спенсу.

Изабраници Николе Грбића освојили су „само“ бод у трећем колу Лиге нација, пошто су, у најбољем мечу од почетка новог издања, против континентланог шампиона и првог освајача поменутог такмичења поражени после маратонских пет сетова – 2:3 (25:20, 24:26, 23:25, 25:22, 10:15).

А могло је све другачије да се заврши, наш тим феноменално је отворио одлучујућу деоницу, стекао пет поена предности, деловало је да ће разгалити око 5.000 навијача и онда је, уместо да рутински приведе сусрет, крају, необјашјиво пао. Стегла се рука појединим играчима, није било вере у сопствене могућности, па је наш тим потонуо. И забележио трећи везани пораз, после Јапана (1:3) и Француске (1:3). Овај пут узео је бод, мада је деловало да је могао и сва три.

Највише поена за плаве освојио је Лазар Ћирковић (14), али то није било довољно

Зборнаја команда, такође без главних играча, славила је други тријумф, после оног синоћњег над Јапаном

Наредног викенда Србија путује у Канаду, где ће јој ривали у Отави бити домаћа селекција, Аустралија и Немачка.

Финални турнир ће се одиграти од 10. до 14. јула у Чикагу. Американци као домаћини су сигурни путници, а на Фајнал сикс иде и пет најбољих селекција после 15 кола, односно пет викенда. Титулу од прошле године брани Русија која је у Лилу победила Француску (3:0).

ЛИГА НАЦИЈА – 3. КОЛО

Недеља

ЂАНГМЕН (КИНА)

Немачка – Иран 0:3

Кина – Италија 0:3

НОВИ САД (СРБИЈА)

Јапан - Француска 1:3

Русија - Србија 3:2

КАТОВИЦЕ (ПОЉСКА)

Аустралија - САД 1:3

Бразил - Пољска 3:1

МЕНДОСА (АРГЕНТИНА)

21.10: Португалија - Бугарска 

Понедељак

МЕНДОСА (АРГЕНТИНА)

00.10: Аргентина – Канада 



Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар