Ђере: Пораз ме неће сломити!

После маратонске борбе и скоро четири и по часа игре, Ласло Ђере је порађен од седмог носиоца, Кеија Нишикорија у пето сетова.

Тенис 01.06.2019 | 09:57
Ђере: Пораз ме неће сломити!
Јапанац је славио са 6:4, 6:7 (6), 6:3, 4:6, 8:6 у једном од најузбудљивијих мечева до сада на турниру.

Остао је жал што Ђере није успео после 3:0 у сету одлуке да дође до победе, али треба имати на уму да му је ово био први меч у којем је играо на три добијена сета.

У обраћању медијима, Ђере је рекао да му је жао што није успео да меч заврши победом и да га је пред крај стигао умор.

„Кеи је јако добро почео меч. Нисам имао прилику да нападам на почетку, углавном сам се бранио. Добро је сервирао, имао је јако висок проценат сервиса у првом сету. После је било кључно да добијем тај други сет, имао је сет лопте, водио је са 4:1, ту сам полако осећао да постајемо егал и да заиста могу да му парирам. У трећем сету је био бољи, за четврти сет сам био спреман и осећао сам да могу да га добијем, а веровао сам и у победу. Отворио сам јако добро и пети сет. Било је први пут да играм пети сет, можда ми је фалило мало искуства, један од брејкова био је такав да ништа нисам могао у том гему. Добро је одретернирао пар пута и углавном све после што сам грешио, то су били мали аути", вртео је филм са меча Ђере.

У петом сету, Јапанац је пронашао снагу после неколико одличних поена, када је изједначио на 4:4 осетио је да има шансу. Ласло је имао период кризе, али каже да се сасвим добро осећао чак и тада, када се меч ломио.

"Осећао сам се добро на терену, физилки а и психички. Обојица смо пали мало на крају, видело се то и код њега, али мислим да сам се добро држао", додао је Ласло.

Тенисер из Сенте каже да га овај пораз неће деморалисати, напротив, биће му подстрек да настави да напредује.

"Сигурно ће ми значити за будућност јер сам показао себи да могу да играм у три добијена против најбољих на свету и да могу да им парирам, држим ритам и темпо игре током целог меча. Поготово ако наставим марљиво да радим као што сам и до сада, да покушам да напредујем и унапредим неке аспекте своје игре, мислим да ћу у будућности добијати овакве мечеве", закључио је Ђере.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар