ЛН: Сјајна партија Бјелице, за побједу Србије!

Женска одбојкашка репрезентација Србије је победила Доминиканску Републику са 3-1 (25:17, 18:25, 25:12, 25:19) у такмичењу Лиге нација.  Пријају нам те Доминиканке: Трећа победа Србије у Лиги нација.  Ана Бјелица освојила 25 поена, у четвртак са Италијом.

Остали спортови 29.05.2019 | 20:36
ЛН: Сјајна партија Бјелице, за побједу Србије!
Меч друге недеље такмичења је одигран у Конељану у Италији, а селекција Србије је забележила укупно трећу победу у такмичењу.

Пре ове утакмице изабранице селектора Зорана Терзића су поражене од селекције САД.

Најефикаснија у селекцији Србије је била Ана Бјелица са 25 поена, Катарина Лазовић је додала 15, а Мина Поповић и Јелена Благојевић су уписале по 13.

На другој страни је двоцифрени поентерски учинак имала само Брајлин Елизабет Мартинез са 16 поена, док су Бетанија де ла Круз де Пења и Гајла Сенеида Гонсалес Лопес додале по седам.

Србија је добро стартовала меч, али су противнице веома брзо успеле да стигну до егала, да би први сет преломила Благојевићева са два директна поена из сервиса, покренувши серију од 9:0, која је била довољна за финиш првог периода утакмице.

Наставак је донео нешто бољу игру Доминиканске Републике, која је предност од 16:12 на другом техничком тајм-ауту успела да сачува и да оконча други сет резултатом 25:18.

Поравнање резултата је пробудило селекцију Србије, која је повела са 8:1 у трећем сету и на крају га решила у своју корист са 25:12.

Доминиканке су боље ушле у четврти сет, али је ас поеном Поповићеве Србија повела са 14:13 и потом у мирном ритму одиграла до краја сета, за коначних 20:16.

Следећу утакмицу у Лиги нација Србија игра против Италије у четвртак од 20.00.

Јуче само сет против објективно јачих Американки, већ данас прва победа за подмалђену репрезентацију Србије у оквиру другог викенда Лиге нациј. Планетарне шампионске савладале су, теже него што се очекивало, Доминиканску Републику и оствариле трећи тријумф у новоустановљеном такмичењу.

У италијанском Конељану, изабранице селектор Зорана Терзића славиле су 3:1 (25:17, 18:25, 25:12 и 25:19)  и тако оствариле трећу победу, уз напомену да су првог викенда, у Београду, биле боље од Холандије и Јужне Кореје, а поражене су од Турске.

У значајно подмлађеној селекцији - без ведета као што су Тијана Бошковић, Бранкица Михајловић или СтефанаВељковић – одскочила је Ана Бјелица, која је освојила чак 25 поена. Цео један сет. Сјајно су је испратиле Катарина Лазовић са 16 и Нина Поповић са 13, док је Маја Алексић додала седам, од чега чак пет из блока.

Наш тим је тако остварио осму узастопну победу над селекцијом из Кариба, тренутно довољну за скок на осму позицију на табели, са три победе, односно девет бодова, колико имају Бразил, Јапан и Кина.

Други викенд Лиге нација завршава се сутра, кад је на програму дуел Србије и Италије, реприза финала Светског првенства у Јапану.

Нека и исход буде исти.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар