Прича: Да се зна ко је ко у овој игри...

Одбрана је реновирана, идемо даље. . .

Фудбал 25.05.2019 | 00:00
Прича: Да се зна ко је ко у овој игри...
Бајернова трансфер политика је већ годинама таква се о метама и жељама не прича много. Заправо, челници баварског гиганта само одраде посао и у етар пусте званично саопштење да је посао закључен. Због тога је ова ситуација око Лероја Санеа мало другачија и због тога не треба сумњати да ће клуб из Минхена ударити печат и на тај трансфер. Јуче Ули Хенес, данас Карл Хајц Румениге - водећи тандем Бајерна потврдио је да клуб ради на довођењу сјајног крилног нападача. А да нису уверени у успех овог посла верујете да би за јавност били закипчани до грла. 

Писали смо данас већ да је Пеп Гвардиола дао зелено светло за трансфер и да је сада на два клуба да постигну договор око обештећења. Играч је своје услове већ издиктирао и Бајерн је пристао на њих. Ради се о суми од 10.000.000 евра по сезони. Уговор на пет година. Без бонуса. Спекулише се да би трансфер могао да износи између 70.000.000 и 100.000.000 евра, али с обзиром на ситуацију и специфичан однос у ком су менаџер Грађана и један од најскупљих играча, не треба очекивати да ће Сити превише да затеже. Бајерн, попут свих немачких клубова прелазни рок завршава практично пре него што пијаца званично и буде отворена, а и Гвардиоли ће бити у интересу да што пре оформи екипу за наредну сезону.

Због свега тога - а никада не треба занемарити ни значајну улогу финансијског фер плеја с којим су Грађани поодавно "на ви" - треба очекивати да понуда која је данас послата, тешка 80.000.000 евра, буде и прихваћена. Такође, Манчестер је већ пронашао идеалну замену за Санеа. Ради се о Жоау Феликсуиз Бенфике. Како би што пре ступили у акцију потребан им је новац. Ето још једног разлога да посао буде што је пре могуће закључен. 

Према информацијама из Енглеске Лерој Сане се сложио са трансфером без проблема. Цифра од 50.000.000 за петогодишњи уговор сломила би и неке реномираније играче, а не резервисту Ситија. А Сане је био управо то у финишу сезоне - резерва. Бег у Минхен значи и потрага за већом минутажом. Одласком Робена и Риберија Бајерн је отворио велики конкурс за крила. Гнабри и Коман јесу пристојно одрадли посао ове сезоне, међутим потребна им је жешћа конкуренција. А и није тајна да Хенес и Румениге желе да по угледу на Манчестер Сити и Пари Сен Жермен направе два готово једнако моћна тима, како би могли лакше да изгурају сезону на три фронта. 

Отуда и информација из Немачке да довођење Лероја Санеа не значи одустајање од Челсијевог тинејџера Калума Хадсона Одоија. Тај посао чини се негде у јануару завршен, али онда се све закомпликовало прво због договореног одласка Азара у Реал, а онда и због тешке повреде младог крилног нападача. Делује, ипак, да се Бајерн није повукао и да ће наставити да напада. Одоију, подсетимо, наредног лета истиче уговор и ово је последња шанса да Плавци нешто зараде. А Бајерн им не нуди мало - 45.000.000 евра...

"Већ смо имали идеју да доведемо Санеа 2016, док је био у Шалкеу. Али у то време нисмо могли да му гарантујемо минуте, Робен и Рибери били су на врхунцу", испричао је за Билд Румениге. "Хасан Салихамиџић тренутно разговара са Санеом. Он је за нас врло занимљив играч. Да, тачно је да покушавамо да га га купимо". 

Румениге је подвукао да је Хадсон Одои сада секундарна мета, а о будућности Ника Ковача није желео да дужи:

"Да ли његов остана зависи од финала купа са Лајпцигом? Било би глупо да било коме посао зависи од једне утакмице. То би било неодговорно".  

Бајерн је последњу линију у доброј мери већ реновирао. Бенжаман Павар и Лукас Ернандез стигли су у пакету за 115.000.000 евра. Није тајна да је опција за везни ред Родри из Атлетика... Али ако би Баварци завршили ова два трансфера из Енглеске, тек онда би демонстрирали праву силу. А не сумњате да ће све урадити да у томе успеју. Уосталом, пола посла је скоро одрађено. 

Делује као да су им мало дојадили сви ови шеици и њихово бахато понашање на фудбалској пијаци. И делује како да желе да им нешто докажу. 

Зна се и шта - ко је ко у овој игри. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс    

Коментари / 0

Оставите коментар