ЛН: Тијана и Бранкица спремају реванш Туркињама!

У последњем колу првог турнира Лиге нација у Београду Србија игра против вицешампиона овог такмичења. Терзић са најјачим снагама жели и трећу победу. Последњи дуел ових репрезентција припао Турској.

Остали спортови 23.05.2019 | 10:50
ЛН: Тијана и Бранкица спремају реванш Туркињама!
Ако се по јутру дан познаје биће ово још једна берићетна сезона за српске одбојкашице. Европске и светске шампионке очекивано су уписале две победе на старту Лиге нација. Побеђене су Холандија и Јужна Кореја, а у четвртак (20 часова) у дворани Александар Николић изабранице Зорана Терзића очекује најтежи ривал – Турска.

Као и наша репрезентација и Туркиње имају максималних шест бодова. Трофејни италијански стручњак Ђовани Гвидети у Београд је довео јак састав са играчицама из два најјача клуба из државе, Вакифбанком и Езачибашијем. У претходна два меча бриљирале су велике наде турске одбојке, 19-годишња коректорка Абрар Каракурт и Ханде Баладин. Од њих две прети највећа опасност.

Златни српски селектор Зоран Терзић у среду против најслабије селекције на турниру у Београду Јужне Кореје послао је младе снаге. Није било најискуснијих и најбољих Тијане Бошковић, Бранкице Михајловић и Стефане Вељковић. Очекује се да њих три буду од старта на паркету и са најјачим тренутно снагама нападне се и трећа победа у овом такмичењу. Подсетимо, за овај турнир Србије није у најјачем саставу. Од играчица које су прошле године освојиле титулу светских шампионки у Јапану недостају Маја Огњеновић, Јована Стевановић, Милена Рашић, Силвија Поповић и Бојана Миленковић.

“У четвртак нас очекује најтежа утакмица у Београду, са најквалитетнијим противником. Желимо да употпунимо овај турнир са новом победом”, рекао је Терзић за сајт Одбојкашког савеза Србије.

Последњи меч ових двеју репрезентација припао је Турској прошле године на завршном туниру у кинеском Тјанђингу. Тада је било 3:2 за Туркиње које су том победом елиминисале Србју из борбе за медаљу у премијерном издању овог такмичња под окриљем Светске одбојкашке федерације. Последња два меча Србије и Турске завршена су после пет сетова.

У другом мечу турнира у Београду Холандија не би требало да има проблема против Јужне Кореје. Бразилке су лако победиле Кину, а онда су морале да играју пет сетова против Доминиканске Републике. Кариоке су фаворит против Рускиња које су у Бразилију допутовале без најбоље играчице Наталије Гончарове.

Американке и Италијанке имају прилику да остану са стопостотним учинком. Бугарке су непријатно изненадиле поразом од Белгије на свом терену у Русеу, па ће тешко моћи да се ваде против САД, браниоца трофеја Лиге нација. Неизвесно би могло да буде у Ополеу где Пољакиње дочекује неугодне Тајланђанке које умеју да изненаде фаворите. Кинескиње су овај лигашки део такмичења схватили као залет за завршни турнир у Нанђингу. Два пораза на старту није изненађење јер олимпијске шампионке из Рија немају резултатски притисак, а у Бразилију су дошле у комбинованом саставу без прве звезде Жу Тинг.

Најбољих пет репрезентација избориће пласман на завршни турнир у Нанђингу од 3. до 7. јула, док је Кина као домаћин већ обезбедила учешће.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар