Шабац - Звезда, за титулу у ватерполу!

Партизан се опростио од шампионског трофеја у последњој серији петераца. Црвено-бели претходно рутински елиминисали Крагујевчане.  Ватерполо трилер у Шапцу припао домаћима, Партизан без финала! За титулу шампиона Србије у ватерполу бориће се Црвена звезда и Шабац, пошто су савладале крагујевачки Раднички и Партизан.

Остали спортови 22.05.2019 | 23:20
Шабац - Звезда, за титулу у ватерполу!
“Црвено-бели“ су у реванш мечу одиграном у Београду славили са 11:4, а у првој утакмици у Крагујевцу су такође победили – 8:7.

Далеко узбудљивије је било у Шапцу, где је домаћи тим тек после извођења петераца елиминисао Партизан, за укупних 20:18.

Регуларни део меча је био завршен резултатом 16:15, чиме је Шабац надокнадио гол заостатка после првог меча одиграног у Београду (8:7).

Партизан је био шампион Србије последње четири сезоне, Звезда је последњи пут титулу освојила 2014. године, док је Шабац први пут у финалу и има прилику да освоји дуплу круну, пошто је претходно освојио Куп Србије.

Финална серија почиње 29. маја у Шапцу, а реванш је 1. јуна у Београду, док би домаћин евентуалне мајсторице био Шабац.

Поред финалиста, у Лиги шампиона ће играти и Раднички, а Партизан и Војводина ће се такмичити у Европа купу.

Србија добија новог шампиона у ватерполу.

ВК Партизан, рекордер у титулама и четвороструки узастопни шампион, изгубио је у узбудљивом полуфиналу плеј-офа, на гостовању овосезонском освајачу Купа.

Шабац - Партизан 16:15 *петерцима 20:18

Након минималног тријумфа црно-белих у првој утакмици (8:7), вечерашњи драматичан меч одлучен је серијом петераца, јер је домаћин после четири четвртине имао гол предности (16:15). Одлука је пала у последњој, петој рунди извођења.

У серији за титулу, која се први пут од 2015. сели са Бањице, Шабац ће играти против Црвене звезде, јер је домаћин и на Дорћолу савладао ривала из Крагујевца, после 8:7 у првом мечу.

Црвена звезда - Раднички 11:4 (2:0, 3:3, 2:1, 4:0)

Црвено-бели су последњи пут били шампион 2014, док ће Шапчани играти за "дуплу круну" и прву титулу у клупској историји.

ЗВЕЗДА: Краљ, Танкосић 1, Максимовић 1, Бурсаћ 1, Перковић, Васић 2, Битадзе, Милојевић 1, Илић 1, Поповић 1, Шулц 2, Радовић, Тодоровски, Ковачевић 1. Тренер: Филиповић.

РАДНИЧКИ: Добожанов, Пљеванчић 1, Ганић, Радованлија , Танасијевић, Панић 1, Жулум, Станковић, Гусаров, Фролов 1, Томашевић 1, Ђерковић, Ђорђевић. Тренер: Стевановић.

Финална серија плеј-офа почеће 29. маја утакмицом у Шапцу, реванш је заказан за 1. јун у Београду, а евентуална "мајсторица" биће одиграна у Шапцу.

У укупном пласману, Раднички Крагујевац завршио је сезону као трећепласирани и тако изборио право наступа у Лиги шампиона, док ће Партизан и Војводина моћи да играју у Европа купу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар