Бањалука: Састанак Координационог тима

 Састанак Координационог тима Владе Републике Српске за праћење стања усљед најављених обилних падавина биће одржан данас у Бањалуци.

Република Српска 14.05.2019 | 08:18
Бањалука: Састанак Координационог тима
Почетак састанка, који ће бити одржан у Административном центру Владе Републике Српске, заказан је за 14.00 часова, најављено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Влада Републике Српске именовала је 10. маја тим чији је задатак праћење стања у Српској усљед најављене обилне кише.

Тим чине потпредсједник Владе и министар правде Антон Касиповић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић, министар унутрашњих послова Драган Лукач и генерални секретар Владе Синиша Каран.

У наредним данима у Републици Српској очекују се обилне падавине које ће изазвати интензиван пораст водостаја ријека, посебно у сјеверним и сјеверозападним крајевима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У сјеверозападном и сјеверном дјелу Републике Српске, према ранијим прогнозама, до сриједе, 15. маја, очекује се од 120 до 150 литара кише по метру квадратном.

Очекује се раст водостаја свих ријека, а прије свега Уне и Сане. Проблем би могле изазвати мање ријеке, потоци и канализација, као и клизишта.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БЛ

14.05.2019 06:50

У нормалним земљама би се састали пре пет дана да не додје до поплаве. Вјероватно це закљуцак бити да опет народу треба узимати од плате као просли пут. Само сто нико ни не зна ста би са парама које нам узесе за заститу од поплаве под слоганом да се не понови. Јадан си народе мој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле лимар

14.05.2019 12:26

Ово је фотографија из Зворника а оно је мој ауто који сам продао, у топ стању :))))