Природне маске за лице

Отворите фрижидер, пронађите састојке и припремите једну од предложених маски. Врло брзо ћете заблистати, а нећете излагати своје лице разним хемикалијама.

Мода и љепота 04.05.2019 | 14:40
Природне маске за лице
Желите да освежите своје лице на природан начин, без хемикалија? Мрзи вас да изађете из куће, а волели бисте да обрадујете своју кожу? Отворите фрижидер, пронађите састојке и припремите једну од предложених маски. Врло брзо ћете заблистати.

Шаргарепа и кромпир уклањају флеке

Састојци: мала шаргарепа, мали кромпир, прстохват куркуме, прстохват соде бикарбоне

Скувану шаргарепу и кромпир исецкајте на мале комаде. Добро их промешајте, да бисте направили глатку смесу. Додајте куркуму и соду бикарбону, па малу количину воде добро умешајте у пасту. Нанесите на лице, оставите да делује 20 минута, па исперите топлом водом. Примењујте третман двапут недељно да бисте добили најбоље резултате.

Уколико имате проблеме с кожом, попут потамњења, ожиљака, флека, онда је ова маска баш за вас. Богата је витамином А и бета каротеном, који је добар антиоксиданс. Сода бикарбона има антигљивично дејство, које помаже у уклањању митесера, а куркума посветљује тен и на дуже стазе сузбија маљавост.

Јогурт десеткује боре

Састојци: 2 кашичице јогурта, по кашичица меда и сока од лимуна, капсула витамина Е, прстохват куркуме

Помешајте јогурт, лимунов сок, мед, куркуму и сједините их у глатку смесу. Додајте садржину капсуле витамина Е и умешајте је. Нанесите на лице и оставите да делује 10-15 минута, па исперите топлом водом. Понављајте два-три пута месечно.

Јогурт смањује боре и уклања мртве ћелије. Мед тен чини здравијим, а витамин Е штити кожу од старења, запаљења и штетног дејства сунца.

Бананом до лепшег тена

Састојци: мања зрела банана, по кашичица ружине водице, меда и јогурта

Изгњечите банану, додајте јој мед и ружину водицу, па све добро помешајте. Додајте јогурт и мешајте док не добијете глатку смесу. Нанесите маску на лице и држите је 20 минута, па исперите хладном водом. Понављајте поступак једном до два пута месечно.

Ова маска видно побољшава тен и умањује боре.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар