Ево како изгледа нови Ипхоне

Након вишемесечних нагађања и извештаја, “процурео” је наводни финални дизајн телефона за ову годину, који ће се појавити под ознаком иПхоне XИ.

Информационе технологије 30.04.2019 | 11:11
 Ево како изгледа нови Ипхоне
Реч је 360-степеном рендер видеу. Недуго затим, појавиле су се и фотографије које приказују како један поред другог изгледају велики иПхоне XИ Маx и регуларни иПхоне XИ.

Чак три задње камере

Још од доласка иПхоне 7 Плус телефона у септембру 2016. године, најскупљи иПхоне уређаји су долазили са две задње камере. Но, дефинитивно су трендови такви да је присутна уградња већег броја задњих камера, од којих неке имају веома посебне функције. Аппле ће се прикључити овим трендовима, те ће ове године по први пут имплементирати три задње камере. За сада је сигурно да ће их добити топ модел, иПхоне XИ Маx.

Очекује се да ће овај телефон имати три задње камере, од чега ће једна бити “супер-wиде-англе” камера. Све камере ће бити смештене унутар квадратног модула, који се може видети на задњој страни телефона. За сада нема превише информација, али неке гласине говоре да ће нови сензори стизати са добро познатом резолуцијом од 12 мегапиксела.

Очекује се да ће се уз ову камеру наћи још и примарни сензор, али и телефото сензор, за које се очекује да ће такође имати резолуцију од 12 мегапиксела. У зависности од боје, мењаће се и боја стакла на телефонима, али ће сензори увек око себе имати нешто црног стакла.

Без промена спреда, унапређена селфи камера

Очекује се да ће телефони задржати идентичан дизајн предње стране, што ће бити трећа генерација за редом да се тако чини, након иПхоне X и иПхоне Xс модела. Очекује се да ће иПхоне XИ Маx имати добро познати 6,5-инчни ОЛЕД екран, уз огроман зарез на горњој ивици. Према неким извештајима, могуће је да ће зарез бити минимално смањен, али рендери показују да је и даље веома велики и изражен.

Осим тога, Аппле наводно спрема напреднију верзију Фаце ИД механизма препознавања лица, који ће омогућити корисницима да откључају свој телефон и у ситуацијама када га држе веома близу себи. Такође, Аппле планира да унапреди селфи камеру, након четири године коришћења исте предње камере од 7 мегапиксела. Очекује се да ће ове године Аппле покушати да ухвати корак за ривалима са унапређеним сензором од 12 мегапиксела. Нема најава да ли би оваква камера могла имати неки напредни аутофокус, попут Галаxy С10 телефона.

Шта је још ново?

Иако технички нема неких посебних потврда, сасвим је јасно да ће Аппле користити нови А13 процесор, заједно са иОС 13 оперативним системом на овом телефону. Неке гласине говоре о подршци за реверсе wирелесс цхаргинг, као код Хуаwеи Мате 20 Про, П30 Про и Самсунг Галаxy С10 модела. На тај начин би корисници могли да пуне своје АирПодс слушалице и Аппле Wатцх паметне сатове једноставним постављањем на сам телефон. Такође, новина би требао бити и брзи пуњач од 18 W, а претпоставља се да ће капацитет веће батерије бити у рангу од 3491 мАх до 3650 мАх.

Очекује се да иПхоне XИ Маx дебитује у септембру на традиционалној Аппле конференцији, заједно са регуларним иПхоне XИ и приступачнијим иПхоне XР телефоном друге генерације, за који још увек није потврђено како ће се звати, преноси ПЦ Пресс.



Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар