ЕЛ: Одбрана и сјајни Гудурић сломили Жалгирис за 2:1!

Фенербахче већ у првој утакмици у Каунасу направио "рибрејк" и у четвртак ће моћи да се пласира на Фајнал фор Евролиге.  Фенер се поново пита! Гудурић утишао еуфорију у Каунасу! Српски тројкаш убацио 17 поена и био најефикаснији актер важног славља истанбулског тима у Жалгирио Арени - 66:57.

Кошарка 23.04.2019 | 21:20
ЕЛ: Одбрана и сјајни Гудурић сломили Жалгирис за 2:1!
Екипа Фенербахчеа зауставила је Жалгирис на само 57 убачених поена и повела 2:1 у четвртфиналној плеј-оф серији Евролиге!

Шампион Литваније био је бољи у првом полувремену, али су изабраници Жељка Обрадовића потом максимално "затегли" одбрану и вратили прошле недеље изгубљену предност домаћег терена.

Жалгирис - Фенербахче 57:66 (19:15, 15:16, 12:18, 11:17)!

Четврта утакмица заказана је за четвртак у 19.00.

Најефикаснији у победничком тиму био је Марко Гудурић са 17 поена (шут 1/3 за два поена, тројке 3/7, слободна бацања 6/7).

Његове две узастопне тројке донеле су Фенербахчеу преокрет почетком треће четвртине (37:39), а трећа вођство од 48:52 у 34. минуту, када су кошеви на обе стране били права реткост.

Обрадовићеви пулени контролисали су меч и све време били корак-два испред, али нису могли да одахну све док Мелих Махмутоглу 41 секунд пре краја није повећао на 56:62, својим другим поготком иза линије од 6,75 метара.

Фенербахче се поново пита када је у питању пласман на Фајнал фор Евролиге. Екипа Жељка Обрадовића је уз доста муке савладала Жалгирис пред 15.000 гледалаца у Каунасу и повео са 2:1 у серији, чиме је обезбедио повратну карту за Истанбул, али ће већ за два дана на овом месту имати прилику да реши читав посао, пошто ће бити знатно растерећенији - 66:57.

Најзаслужнији за славље фаворизованих гостију био је српски тројкаш Марко Гудурић, који је меч окончао са 17 постигнутих поена (3/7 за три) и био уједно најефикаснији актер утакмице.

Колико је било напорно и напето на терену због елике важности меча говори и мали број поена. Лопта је тешко хтела у кош, али то је начин игре који је више одговарао гостујућем саставу, који је током читавог другог полувремена држао резултат под својом контролом и на крају заслужено славио.

Састав Шарунаса Јасикевичијуса је изузетно надахнут ушао у меч, прву деоницу решио у своју корист резултатом 19:15, али је та еуфорија, која је праћена великом подршком са трибина полако сплашњавала и на крају се готово угасила.

Једини на висини задатка код домаћина био је Нејт Волтерс, који је вечерас убацио 15 поена и имао три асистенције, док су остали потпуно подбацили, што је фенеру значајно олакшало посао. Бивши плејмејкер Црвене звезде био је једини игра са двоцифреним учинком код домаћина, што довољно голови о кошгетерском учинку Жалгириса

Са друге стрене двоцифрен у Обрадовићевом тиму били су још Јан Весели и Костас Слукас са по 10 постигнутих поена. Никола Калинић је постигао два поена за 17 минута, али далеко више разлога за бригу гостима ствара повреда левог рамена, за које се сви у истанбулском тиму надају да није теже природе.

ЕВРОЛИГА – ПЛЕЈ-ОФ

Уторак

Жалгирис - Фенербахче 57:66
/Волтерс 15 - Гудурић 17/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар