Звездин специјалац Мо Фаје: А онда видиш Лазића...

Обожавам га! Сенегалац жели да остане и игра са Звездом у Евролиги.

Кошарка 23.04.2019 | 12:30
Звездин специјалац Мо Фаје: А онда видиш Лазића...
Један од Звездиних дискретних јунака је по обичају Мохамед Фаје. Никад у првом плану, а увек од огромне користи под оба коша.

Меч је завршио са 10 поена, пет скокова и две асистенције. После утакмице је задовољно припалио томпус и могао да се опусти...

„Ово је најбоља атмосфера у којој сам играо у каријери. Прелепо! Дивно је бити део овога. Чим сам ушао у салу, рекао сам себи да они немају шансе вечерас. Не можеш изгубити са оваквом подршком. Када размислиш, испало је да је боље што смо на нашем терену прославили титулу, али наравно да то нисмо могли раније да кажемо. Много је лепше славити са својим навијачима“, блистао је од среће Сенегалац.

Да ли вас је пореметило одлагање и чекање да утакмица почне?

„Нисмо ни знали шта се дешава. На уму нам је било да су они то можда и планирали. Зато смо желели да останемо фокусирани и да размишљамо само о утакмици. Нисмо дозволили да нас било шта поремети“.

Захвалио се целом тиму Звезде.

„Ми смо свесни да смо тим, а не група појединаца. Тренер се трудио да делујемо што више тимски. У свакој утакмици је неко други искакао и играо своју улогу. На тај начлин смо играли праву кошарку“.  

Имао је Фаје добар учинак у нападу, али је опет блистао у одбрани.

„Трудио сам се да играм што бољу одбрану. Прво, зато што волим да играм одбрану. Друго, зато што нам је одбрана била потребна. Људи попут Лазића вам увек дају додатну енергију да играте што бољу одбрану. Човече, он игра тако добру одбрану! Када видите њега, онда и ви играте јаче и више. Обожавам да играм са њим. Одбрана осваја титуле. Чак и у Подгорици смо играли добру дефанзиву, али смо правили грешке. Данас смо на добру одбрану додали концентрацију и потудили се да не правимо грешке. Нисмо противнику дали шансу“.

АБА лига је круна сезоне, како наћи мотив за почетак такмичења у Суперлиги Србији?

„Ово је један корак, остаје нам други. Сада идемо по титулу у Србији“.

Да ли би волео да и следеће сезоне играч у Звезди?

„Волео бих то. Свиђа ми се овде. Нисам раније играо у Евролиги, а чуо сам како је овде било на евролигашким мечевима претходних година“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар