Харден вратио метлу у Тексас, покер у авиону за Милвоки!

Адетокунбо је имао седам година када су Бакси славили последњу плеј-оф победу. Сада их чекају још јачи Селтикси. На Западу није било "метлања" јутрос.

Кошарка 23.04.2019 | 11:15
Харден вратио метлу у Тексас, покер у авиону за Милвоки!
(1) Милвоки Бакси "пометлали" су (8) Детроит Пистонсе у првој рунди НБА плеј-офа 95 разлике и четири утакмице против недораслог ривала добили укупним резултатом 487:392.

Бакси су репризу прошлогодишње драматичне серије са (4) Бостон Селтиксима, који су такође "почистили" ривала на старту плеј-офа, заказали рано јутрос новом убедљивом победом у "Граду мотора" уз 41 поен, девет скокова, три асистенције и четири блокаде могућег МВП играча сезоне, Јаниса Адетокунба - 104:127.

Милвоки је дивизијског ривала побеђивао просечно скоро 24 поена разлике током серије окончане скандирањем Детроитове публике свом новом миљенику, Блејку Грифину: "МВП, МВП".

Грифин је због повреде колена прескочио прву утакмицу у "Форуму", потом се вратио у поставу, али упркос добрим играма није успео да погура саиграче бар до једне неизвесне завршнице против "Грчког чудовишта". Од сезоне 2018/19 опростио се утакмицом у којој је убацио 22 поена, уз пет скокова, шест асистенција и четири изгубљене лопте. Био је други најефикаснији играч екипе иза Реџија Џексона који је убацио пет тројки, једну више од Грифина, за 26 поена, три скока и седам асистенција.

Адетокунбо је снажно закорачио у плеј-оф, Детроиту је просечно убацивао 20,8 поена, уз 8,8 скокова, 7 асистенција и 2 блокаде, а саиграче и њега сада очекује далеко тежи посао против старог ривала који се подигао баш када је требало - у најважнијем делу сезоне.

У то су могли да се увере (5) Индијана Пејсерси, који су се једно време борили са (3) Филаделфија Севентисиксерсима за треће место на Истоку, а онда сезону завршили вече пре Пистонса.

Прошле сезоне Бостон је као боље пласирани тим имао и искористио предност домаћег паркета у серији отвореној продужецима за тешких 1:0, а завршеној тек у седмој утакмици након што нико није допустио "брејк" пред својим навијачима. Од тада, Милвоки је добио два од три лигашка дуела ове сезоне и са 11 победа више од екипе тренера Бреда Стивенса заслужио предност домаћег паркета до краја плеј-офа.

Адетокунбо је имао седам година када је Реј Ален "разбио" Филаделфију у првој рунди 2001. и донео, до јутрос, последњу плеј-оф победу Баксима. У међувремену је прошло 18 година.

"Лепа ноћ за Милвоки. Лепа ноћ за Баксе", рекао је тренер екипе Мајк Баденхолзер, којем ће највероватније припасти награда "тренер сезоне у НБА".

Током кратког лета до Милвокија, друштво Адетокунбу у авиону правио је плејмејкер Ерик Бледсо, који је са грчким асом играо покер и забављао остале.

"Прво ћу да добијем ову партију покера и узмем Јанису лову", рекао еј Бледсо кроз осмех.

"Знамо да ће Бад доћи са сјајним планом за утакмицу тако да ћемо препустити Баду да се стресира око тога", додао је бек, који је прошле сезоне дошао у трејду са Финикс Сансима.

"Уживаћемо вечерас, размишљаћемо о њима сутра", рекао је Бледсо, упитан за Селтиксе, који ће за разлику од прошле сезоне овог пута имати здраве Кајрија Ирвинга и Гордона Хејворда.

За разлику од Пистонса, кошаркаши (5) Јуте Џез нису прихватили "метлу" коју је у Солт Лејк Сити понео Џејмс Харден.

Суочени са прераном елиминацијом после оног промашаја Донована Мичела, "џезери" су частили публику фантастичном представом у четвртој утакмици, надиграли (4) Хјустон Рокетсе резултатом 107:91 и вратили серију у Тексас - ако ништа друго - бар на пету утакмицу.

Екипа тренера Квина Снајдера јако је отворила меч, повела 30:16 у првој и 49:37 у другој четвртини, али је у последњу ушла са три поена заостатка за "ракетама" чији су резервисти обавили одличан посао у трећој деоници и вратили осмех на лице тренера Мајка Д'Антонија.

Међутим, испоставило се да је то био само увод у још један налет Јуте, која је серијом 17:3 стигла до вођства 91:80 и потом мање-више рутински привела меч крају за 1:3, уз Мичелов 31 поен, седам скокова и четири асистенције. Ветеран Кајл Корвер позвао је после треће утакмице и Мичеловог промашаја новинаре назад у свлачионицу и одржао прилично емотиван говор величајући храброст и лидерство прошлогодишње "руки" сензације, тврдећи да у каријери није упознао тако младог, а тако одлучног момка.

У којој мери је шутер био у праву показао је "Спидин" наступ у четвртој утакмици у којој је убацио 11 од 26 шутева из игре и имао "плус 8" на семафору, добрим делом трошећи се одбраном на Хардену. "Брада" је опалио 12 тројки, убацио половину и са још три скока и четири асистенције прихватио пораз пред повратак кући, иако ће проста статистика показати да је опет био најефикаснији у тиму са 30 поена.

Крис Пол убацио је две од осам тројки за 23 поена, уз осам скокова, седам асистенција, пет украдених и четири изгубљене лопте.

Резултати:

понедељак на уторак

(8) Детроит - (1) Милвоки 104:127, у серији 0:4
/Џексон 25, 3 ск, 7 ас - Адетокунбо 41, 9 ск, 3 ас/



(5) Јута - (4) Хјустон 107:91, у серији 1:3
/Мичел 31, 7 ск, 4 ас - Пол 23, 8 ск, 7 ас/



уторак на среду

(2) Торонто - (7) Орландо 1.00, у серији 3:1
(3) Филаделфија - (6) Бруклин 2.00, у серији 3:1
(2) Денвер - (7) Сан Антонио 3.30, у серији 2:2
(3) Портланд - (6) Оклахома 4.30, у серији 3:1

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар