ПЛ: Као да нико од Енглеза неће у Лигу шампиона!

Барнли помогао Јунајтеду и Арсеналу! Фудбалери Челсија одиграли су нерешено на свом стадиону против Барнлија, 2:2 у 35. колу енглеске Премиер лиге.  Четири гола за 24 минута, а онда атаци Челсија који нису завшени погоцима.  Игуаин скоро као Бергкамп: Челси ништа није добио.  На крају само 2:2 на Стамфорду против Барнлија.

Фудбал 22.04.2019 | 23:22
ПЛ: Као да нико од Енглеза неће у Лигу шампиона!
Утакмица је почела спектакуларно, пошто је за 14 минута пало чак три гола, а занимљиво да је Хендрик у осмом минуту довео госте до предности од 1:0. Нису се предуго радовали, пошто је Челси дошао до изједначења само четири минута касније преко француског репрезентативца, Нголо Кантеа.

Некадашњи нападач Реал Мадрида, Наполија, Јувентуса и Милана, Гонзало Игуаин у 14. минуту доноси "Плавцима" и прву предност, а за овај погодак је имао асистенцију десног бека, Сезара Аспиликуете.

Већ после десет минута Челси је добио "хладан туш", пошто је Ешли Барнс на асистенцију Криса Вуда донео изједначење и велику радост гостујућем тиму. До краја сусрета нисмо више имали ниједан гол, али је Нголо Канте због повреде напустио утакмицу у 46. минуту, а њега је заменио хрватски фудбалер и бивши члан Интера и Реал Мадрида, Матео Ковачић.

Ковачић је био и учесник једног омањег инцидента пред крај утакмице, заједно са Давидом Луизом, само што је хрватски фудбалер зарадио жути картон због тог кошкања са играчима Барнлија, док је Луиз прошао без опомене.

Након овог ремија, Арсенал и Манчестер јунајтед остали су у трци за место међу четири најбоље пласиране екипе, место које води у Лигу шампиона, пошто је Чекси сада на 67 бодова, а Арсенал на 66 и Јунајтед на 64 са утакмицом мање од лондонских "Плаваца".

Нико од тимова који се боре за Лигу шампиона, поред Манчестер ситија и Ливерпула који су "закуцани" на прве две позиције, није славио у 35. колу Премијер лиге!

Тотенхем, Арсенал и Манчестер јунајтед су поражени, док је Челси у једином мечу одиграном овог понедељка забележио само реми на "Стамфорд бриџу" против Барнлија (2:2), а коначан резултат утакмице постављен је већ у 24. минуту меча.

Обе екипе су водиле по једном у том периоду, а Челси ће више жалити за пропуштеним шансама пошто се овако, иако скоком на четврто место, мало удаљио од "визе" за Лигу шампиона.

Тренутно имају 67 бодова, колико и Тотенхем, док су за по бод, односно три, лошији Арсенал и Јунајтед, с тим да сви поменути тимови имају меч мање од Челсија.

Барнли је повео већ у 8. минуту, када су први пут практично прешли половину терена, пошто је Џеф Хендрик на ивици казненог простора сачекао лоше избачену лопту Сезара Аспиликуете и "ухватио волеј" који је завршио у мрежи Кепе Аризабалаге.

Ништа се не може замерити најскупљем голману свих времена, испружио се колико је дугачак, али и те како се може приговорити Игуаину који је побегао из блока кад је видео да је јак шут.

Ипак, на потпуни преокрет се чекало само шест минута!

Већ у 12. минуту је Рубен Лофтус-Чик издржао неколико дуела, додао на леву страну за Едена Азара који је "надриблао" све који су му пришли, а онда је пружио идеалан пас за Кантеа који је шутирао из прве и поравнао резултат на "Бриџу".

Још лепша акција виђена је у 14. минуту када су у казненом простору комбиновали Аспиликуета и Игуаин, капитен Челсија је петом упослио нападача, а онда "бомба" у ближи угао!

Али није се ту завршило...

Само десет минута касније Ешли Барнс је после "главомета" у казненом простору Челсија, након прекида, искористио нову неопрезност читаве одбране и матирао је Кепу Аризабалагу за поравнање резултата.

Челси је доминирао до краја утакмице и имао још неколико шанси преко Гонзала Игуаина, али нису имали снаге да "докрајче" Барнли, док је на крају утакмице умало избила и туча.

Манчестер Јунајтед је декласиран против Евертона, Арсенал је изгубио против Кристал Паласа, и Тотенхем је поклекао... Али сечу главних конкурената за пласман у Лигу шампиона Челси није успео употпуности да искористи. Само 2:2 на Стамфорд Брижу против Барнлија представљају два озбиљна корака уназад.

Имали су чему да аплаудирају навијачи Плаваца ове вечери. Надметали су се Игуаин и Азар у лепим потезима. Први је дао сјајан гол, други је имао чаробне дриблинге. Али опет коначн утисак је за домаћина био тужан.

Барнли се представио као врло озбиљан ривал. Способан да у сваком тренутку тестира одбрану Челсија. Већ у осмом минуту затресла се Кепина мрежа. Слабо су одбранили прекид домаћи играчи, набацили су лопту на волеј Хенрику који такав поклон није желео да одбије.

А онда смо видели магију  двоминутну магију Саријевог Челсија. Естетски фудбал. Све је почео Азарбриљантним дриблингом крај аут линије и повратном лоптом коју је Канте сместио у мрежу. Још се нису смирили навијачи Челсија, а уследила је нова магија.

Један од најлепших потеза сезоне направио је Игуаин. Било је у том дриблингу и елемената оног антологијског потеза Дениса Бергкампа против Њукасла. Добио је Игуаин лопту од Жоржиња, у окрету се ослободио играча, потом одиграо још један пас и зарио лопту у мрежу Барнлија.

Када је све наводило на сигурног кеца, и рапсодију Челсија уследио је шок. И опет је лоше одбрањен прекид коштао домаћина. Скупо га је коштао.  На другој стативи остао је усамљен Барнс који се само поклонио.

У наставку је Челси наваљивао. Било је опасних ситуација пред голом гостију, али није успео да пробије бедем.

ЧЕЛСИ ДО КРАЈА СЕЗОНЕ: Јунајтед (Г), Вотфорд (Д) и Лестер (Г).
ТОТЕНХЕМ ДО КРАЈА СЕЗОНЕ: Брајтон (Д), Вест Хем (Д), Борнмут (Г) и Евертон (Д).
АРСЕНАЛ ДО КРАЈА СЕЗОНЕ: Вулверхемптон (Г), Лестер (Г), Брајтон (Д) и Барнли (Г).
МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД ДО КРАЈА: Сити (Г), Челси (Д), Хадерсфилд (Г) и Кардиф (Д).

*Тотенхем, Арсенал и Челси играју и најмање још два меча у Европи.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА РЕЗУЛТАТИ 35. КОЛО:

Евертон - Манчестер јунајтед 4:0 (2:0)
/РИшарлисон 13. Сигурдсон 28, Дињ 56, Волкот 64/

Арсенал - Кристал Палас 2:3 (0:1)
/Озил 57, Обамејанг 77 - Бентеке 17, Заха 61, Мекартур 69/

Кардиф - Ливерпул 0:2 (0:0)
/Вајналдум 57, Милнер 81/

Одиграно у суботу

Манчестер сити - Тотенхем 1:0 (1:0)
/Фоден 5’/

Борнмут - Фулам 0:1 (0:0)
/Митровић п. 53/

Хадерсфилд - Вотфорд 1:2 (0:1)
/Ахерн-Грант 93 - Делофеу 5, 80/

Вест Хем - Лестер 2:2 (1:0)
/Антонио 38, Перез 82 - Варди 67, Барнс 92/

Вулверхемптон - Брајтон 0:0

Њукасл - Саутемптон 3:1 (2:0)
/Перез 27, 31, 86 - Лемина 59/

Понедељак

Челси - Барнли 2:2 (2:2)
/Канте 12, Игуаин 14 - Хендрик 8, Барнс 24/

ТАБЕЛА: Ливерпул 88, Манчестер сити (-1) 86, Тотенхем (-1) 67, Челси 67, Арсенал (-1) 66, Манчестер јунајтед (-1) 64, Евертон 49, Вотфорд (-1) 49, Лестер 48, Вулверхемптон (-1) 48, Вест Хем 43, Кристал Палас 42, Борнмут  41, Њукасл 41, Барнли 40, Саутемптон (-1) 36, Брајтон (-1) 34, Кардиф 31, Фулам 23, Хадерсфилд 14.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар