Репеша о амбијенту: Ни близу онога у Пиониру!

"Ако се неко нашао увређен, лично се извињавам"!

Кошарка 18.04.2019 | 09:30
Репеша о амбијенту: Ни близу онога у Пиониру!
После прве утакмице против Звезде у Београду, тренер Будућности рекао је да је боље "да га не вуку за језик" да прича о амбијенту. После друге му није било потребно "вући језик", већ је у опширном говору причао да је доживео "линч" и да за 57 година каријере ништа слично није доживео.

Након треће утакмице, одигране у "Морачи", новинари из Београда упитали су хрватског стручњака за амбијент, у којем су хулигани у једном тренутку приморали кошаркаше Звезде на бег са клупе, па је меч био прекидан уз интервенцију полиције.

У одговору на то питање, он је изјавио да је амбијент био "далеко" од виђеног у Београду и да се унапред извињава ако су некога погодили убачени предмети (међу њима и кошарке лопте) или увредила скандирања и пароле, којима је најчешће био изложен Филип Човић.

"Бићу увек постојан у својим ставовима и могу вам слободно рећи. Ако је било ко повређен, увређен било чим, лично се извињавам. Мислим да није била ни близу онога што је било у Београду. Опет, понављам, ако је било ко на било који начин увређен или повређен, Јасмин Репеша се извињава. Мислите да могу нешто више? Мислим да је то са моје стране коректно. Шта да радим? Да узмем пиштољ да убијем себе? Да побегнем од свих вас овде? И од београдске публике, свих заједно? Шта могу да урадим...", изјавио је Репеша.

У осврту на утакмицу, честитао је свом тиму тријумф.

"Прво бих честитао момцима на истрајности да се победи, што није било лако после пет убедљивих пораза. Први део смо одиграли са превише емоција, то је носило доста неспоразума у одбрани, доста грешака, уз њихов фантастичан шут, који тешко да може да траје свих 40 минута. Имали смо добар резултат после првог полувремена".

Репеша је нагласио да је Звезда до паузе "необјективно" погодила неке шутеве.

"Вечерас је било оно што понављам и што сам стално понављао, да утакмица траје 40 минута и да треба градити победу корак по корак. Атмосфера је била подстрек да пробуде емоције више него што треба. И у таквом менталном склопу било је заиста превише неспоразума. Међутим, оно што су они погодили у првом полувремену није ни објективно. Погодили су три-четири тројке где тешко могу да кажем нешто одбрани. Било је таквих ситуација, иако је било више ситуација где смо ми грешили. Да је био нормалан шут, први део меча био би егал".

Репеша је рекао да је његов тим ове сезоне изгубио много утакмица на слличан начин.

"Много наших утакмица имало је сличност. Највећа сличност је била да нам се после добрих фаза игре, попут првих 17 минута у Београду, догоди да направимо фаул, два слободна бацања, да одемо испод блока, примимо тројку... Биле су то искључиво наше грешке. Није то био продукт неке игре Звезде, већ наше грешке. Масу пута се десило да после тога нисмо били у стању да се вратимо"

Какву четвррту утакмицу очекује?

"После треће утакмице нема више непознаница. Њихове ниске петорке, са Фајеом као петицом, морамо боље да препознајемо... Нема ту непознаница, играчи се познају, сетови се познају, индивидуалне карактеристике се познају... Да ли ће неко искочити као Риверс данас у првом делу? обично такве утакмице то носе...", додао је Репеша.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар