Пеп: Нисам дошао у Сити да освојим Лигу шампиона

„Дошао сам овде да играм фудбал онакав какав мој тим игра у протеклих 20 месеци“, тврди Каталонац.

Фудбал 17.04.2019 | 15:45
Пеп: Нисам дошао у Сити да освојим Лигу шампиона
Данима се већ на Острву и у светском фудбалу води дебата - шта је важније Гвардиоли овог пролећа титула у Премијер лиги или Лига шампиона?

И изгледа да је Каталонац данас коначно разрешио ту дилему на конференциј за медије уочи реванша четвртфинала Лиге шампиона са Тотенхемом у којем Грађани јуре сутра увече гол заостатка из првог меча.

"Знам да људи говоре стално како сам дошао овде да бих освојио Лигу шампиона, али верујте ми, искрено, нисам овде због тога. Дошао сам овде да играм фудбал онакав какав мој тим игра у протеклих 20 месеци. То је разлог због којег сам тренер у Манчестер Ситију - да играмо онако како желим како сам замислио, а наравно и да желим да освојим и Лигу шампиона", рекао је Гвардиола.

Амбициозном Каталонцу није пошло за руком да покори Европу с Бајерном, а последњи пут је "ушати пехар" подигао увис пре осам година са Барселоном.

"Радио сам у великом клубу Бајерну и после три сезоне освојио сам све сем Лиге шампиона. То је био мој велики неуспех, али шта да кажем, прихватио сам то тако како је. Морам да живим са тим, то ме прати у каријери, али није ми лично неки велики проблем. Неуспех с Бајерном ме тера да желим да освојим Лигу шампиона. Ако не успем, боже мој, није смак света јер морате некада и да прихватите реалност да има и других и бољих клубова од вас у овом такмичењу. Многи велики клубови се ове сезоне нису ни докопали четвртфинала и важно је како сте одиграли претходних 11 месеци."

Каталонац је спреман на сваки исход реванша против Тотенхема.

"Због свега тога што сам вам претходно рекао о Лиги шампиона стално вам и понављам да ми је важнија титула у Премијер лиги и то вам показујем на свака три дана приступом утакмицама. Што дуже останемо у трци то је боља порука коју шаљемо, и наравно да се не одричемо ни Лиге шампиона. Зато ћемо сутра увече изаћи и оставити срце на терену, дати максимум и видети после да ли је вредело."

Етихад није познат по ватреној атмосфери, па Гвардиола тражи од навијача Грађана да сутра увече то промене и погурају тим ка полуфиналу.

"Жао ми је момци, толико пута сам омануо у Лиги шампиона, али одвео сам тим у четвртфинале и полуфинале неколико пута и сваки пут када смо играли у гостима атмосфера је била невероватна. Али сада нам таква подршка треба код куће. Стварно нам треба, хоћу да видим да ли и наши навијачи желе у полуфинале Лиге шампиона, онолико колико то желе и моји играчи. Не сумњам у моје момке после ових 20 месеци, желим само да видим да нас навијачи сутра увече одведу до полуфинала", закључио је Пеп Гвардиола.

Што се тиче кадровске ситуације у редовима Грађана сутра увече изостаје само Украјинац Зинченко који је повређен.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар