Видео: Луки играчи старији 10 година нису могли да узму лопту!

Лука Јовић је прави хит сезоне у Бундеслиги. Готово да нема дана да се не прича или не пише о нападачу Ајнтрахта.

Фудбал 17.04.2019 | 23:17
Видео: Луки играчи старији 10 година нису могли да узму лопту!
Постигао је 17 голова у првенству Немачке, осам у Лиги Европе и како је приметио недавно један шпански новинар, ред заинтересованих за његове услуге дуг је као онај пред улазом у Музеј Прадо.

Тако је и "Дојче веле" објавио репортажу о српском фудбалеру који је један од најбољих нападача ове сезоне не само у Бундеслиги, већ уопште у Европи.

У репортажи су о Јовићу говорили и његови пријатељи, играч Црвене звезде Дејан Јовељић, тренер млађих категорија Славољуб Ђорђевић, тренер Радничког из Ниша, Ненад Лалатовић.

"Почео сам са пет година као јако млад у једном клубу поред мог родног места. После сам отишао у Београд где сам добио понуду од једног тренера из Црвене звезде да дођем на пробу у највећи клуб у Србији", прича Јовић.

Дејан Јовељић се присетио њихових заједнилких дана када су били цимери на Петловом брду.

"Једно време смо живели заједно на Петловом брду, што је аутобусом на око сат времена од стадиона. Заједно смо се будули ујутро у шест сати, или у 6:45 и ускакали у први аутобус да би стигли на време на тренинг или на час. После школе би опет ишли на тренинг и тек око пет поподне бисмо се враћали назад у стан", изјавио је Јовељић.

Славољуб Ђорђевић сетио се како је Јовић почео.

"Што се тиче омладинске школе, Црвена звезда је можда међу пет или шест клубова у Европи. Луке се сећам када је био петлић и пионир, већ тада је одскакао од своје геренарије због физичке снаге, а и имао је "јаку главу". Рођени је победник", поручио је некадашњи дефанзивац црвено-белих.

Јовићу је, како је речено у рапортажи, цена на тржишту играча само ове сезоне порасла са 25 на 55 милиона евра, а Јовић каже да је и он имао на кога да се угледа међу фудбалерима.

"Свима су идоли Роналдо или Меси, али мени је Фалкао. Мислим да нам се поклапају стилови игре. Волео бих да достигнем његове висине", признао је нападач Ајнтрахта.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар