Нуклеарни отпад склонити од БиХ

Предсједништво БиХ тражи од Хрватске да локацију Трговска гора, Општина Двор, која се налази у непосредној близини границе са Босном и Херцеговином изузуме као мјесто предвиђено за одлагање и складиштење радиоактивног и нуклеарног отпада, те да на подручју своје територије обезбиједи другу адекватну локацију за те намјене, која није у близини границе са Босном и Херцеговином.

Босна и Херцеговина 22.03.2019 | 14:57
Нуклеарни отпад склонити од БиХ
Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик упутиће, у име Предсједништва БиХ, писмо предсједници и премијеру Републике Хрватске Колинди Грабар Китаревић и Андрији Пленковићу у коме ће их обавјестити о овом захтјеву Босне и Херцеговине.

Предсједништво је задужило Министарство иностраних послова Босне и Херцеговине да, путем дипломатско-конзуларних представништава Босне и Херцеговине, информише земље чланице Европске Уније и међународне организације које се баве питањима заштите животне средине о наведеном питању и захтјеву Босне и Херцеговине.

Такође, Предсједништво Босне и Херцеговине ће, у оквиру своје надлежности, по овом питању, инсистирати на пуној заштити свих права која Босни и Херцеговини припадају по правилима и нормама међународног права, саопштено је из Предсједништва БиХ.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Судија

22.03.2019 14:14

Рекао сам ја давно да це Рудоња бити највеци Босанац и заститник БИХ, ево видите да сам био у праву, а нама соли памет и баца ублехе као велики "Србенда". Све мора радити ста му Дзаферовиц казе. Како га само Дзаферовиц умири од кад му је запријетио да це га ухапсити ако буде крсио Устав и законе БиХ, сад Рудоња не смије да постави заставу РС ни на ревер од сакоа. Сви смо гледали како се у поцетку бахато понасао и постављао заставу и тамо гдје реално не треба бити. Док му је запријетио Рудоња се упласио, јер зна да је Дзаферовиц познати правник који зна све законе и Устав напамет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

22.03.2019 15:42

Респект за Додика да се залози за ову изузетно вазну тему! Радиоактивност у БиХ није до краја испитана, јос нам само фали додатно загадјење са комсијске стране!

Name

075

22.03.2019 18:02

@Судија или боту како Вам је лакше! Милорада "дерем" мјесецима али ово што је урадио поздрављам јер у питању је здравље свих у сливу ријека Уне и Саве! Шефик је Бакирова марионета кога нико нормалан не воли нити у Ф.БиХ, "сив" лик као да је из политбироа ЦЦЦП! Жељку капа доље!

Name

АЈД ДА ВИДИМО

22.03.2019 14:15

ТО ЈЕ ПРЕКО ПУТА НОВОГ ГРАДА.УНА ПРЕЛИЈЕПА.АЛ У ДВОРУ НА УНИ У ХРВАТСКОЈ ЗИВЕ САМО СРБИ.ЕТНИЦКО ЦИСЦЕЊЕ СЕ НАСТАВЉА...ДОДИК ТА СА ДРУГОМ ЦОВИЦЕМ МОЗЕ СРЕДИТИ...КОЛИКО ЛИ СУ ХРВАТИ УЗЕЛИ НОВЦА ОД ЗАПАДА ЗА ОДЛАГАЊЕ..А КОД НАС И НЕ ЗНАМО..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

22.03.2019 15:16

Бас сам хтио да написем...Додик то мозе брзо ријесити преко Цовица јер овај ведри и облаци у Хрватској...али ко да је њима народ битан.

Name

Перо

22.03.2019 15:13

Назалост Хрватску ово не интересује. Сад се зале, а Пељески мост мозе сто се тице Доде. Знаци или увијек сагласни или ко вас ј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

22.03.2019 16:04

Хрвати се уопште не оглашавају у вези овог опаснг одлагалишта. Зато БиХ мора што прије предузети одговарајуће мјере пред релеватним међународним факторима да то спријече.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

22.03.2019 18:04

@Јово Ми из БиХ саградимо исто тако јужно од Требиња и то је то, туризам у Дубровнику је онда мртав и 1 : 1!!

Name

...

22.03.2019 17:41

А 37 локација у РС, на којима је већ одавно депонован нуклеарни отпад?! Кога је брига за то!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУДОЊА

22.03.2019 19:11

УЗЕО СИ ПАРЕ ДА ОДЛАЖУ ОТПАД А САДА ЋЕ И У РАФИНЕРИЈИ БРОД. ТИ ЋЕШ СВЕ ДА БУДЕШ СВЈЕЖИ ДАШАК СА БАЛКАНА.