Црно-бијели подијелили најљепша сјећања...

Партизанов "клуб 100". . . ! У садашњем тиму фудбалског клуба Партизан постоји спој младих и искусних фудбалера, који су на почетку или на крају каријере у црно-белом дресу.

Фудбал 21.03.2019 | 00:00
Црно-бијели подијелили најљепша сјећања...
Званични јубилеј од 100 утакмица у дресу Партизана у суботу 16. марта 2019. године обележио је Немања (Р) Милетић, док су још четворица одавно прешла тај број: Немања (Г) Милетић (128), Зоран Тошић (121), Небојша Косовић (115) и Данило Пантић (144).

Ту је и неколико играча са бројком преко 200, попут Владимира Стојковића, Милана Смиљанића и Мирослава Вулићевића. 

Зоран "Бамби" Тошић каже да се "као да је било јуче" сећа првог меча у црно-белом дресу. 

"Сећам се дебија као да је био јуче. Имао сам двадесет година, ушао сам уместо Мореире у Новом Саду и победили смо 1:0. Од мене у том тренутку није било срећније особе! Ем дебитујеш за вољени клуб, ем однесеш победу". 

Утакмицама коју памтим? 

"Сигурно је то са екипом Скендербега у Београду за Лигу Европе. Толико тензије је било присутно, а нас је само победа могла одржати у игри за пролаз даље. Пун стадион, никад бољи навијачи и гол за који могу да кажем да је један од најдражих у каријери". 

Дефинитивно, као и прву, тако и ову, никад нећу заборавити! 

Моја 100! 

"Толико сам их одиграо у каријери да сам одавно престао да их бројим! Али, да ли је прва, педесета или стота, свака у дресу Партизана је посебна. Једино се дрес репрезентације носи са поносом као и дрес Партизана!", закључио је "Бамби".

Небојша Косовић 

"Прва званична утакмица за Партизан и мој деби је утакмица против Борца из Чачка у гостима коју смо добили 1:3. Памтим и по томе што је Саша Илић легенда клуба дебитовао такође против истог клуба, ако се не варам пре 22 године. Било је помешаних емоција, али сам био срећан што сам остварио сан", каже Косовић. 

Утакмица коју памтим? 

"Моја омиљена утакмица је свакако дерби у ком смо победили на Маракани 1:3 и направили велики корак ка освајању шесте дупле круне у историји клуба. Ушао сам у 70. минуту игре, а кад је судија одсвирао крај, био сам можда у том тренутку најсрећнији човек на свету". 

Моја стота? 

"Заиста се не сећам која је то званично била, али за нас који смо у Партизану, свака утакмица је света".

Немања (Р) Милетић 

"Припреме у Словенији и утакмица против екипе Копенхагена када сам још играо на позицији штопера. Шеф је био Мирослав Ђукић и ту смо утакмицу победили. Те ствари се памте заувек". 

Моја омиљена? 

"Против Јанг Бојса у Београду". 

Моја 100? 

"Мени је посебно драго што сам ушао у клуб 100 дословно са 100. утакмицом у 27. колу. Додуше, осим бројке и јубилеја не могу да кажем да ће ми остати у прелепом сећању, јер ем што сам се повредио и морао да напустим игру, ем јер нисмо убележили победу. Са друге стране, кад дођеш до те бројке за годину и осам месеци мораш бити поносан", истакао је репрезентативац Србије.

Немања (Г) Милетић 

"Моја прва утакмица по доласку у Партизан је била управо против екипе Јавора из Ивањице, тима из којег сам и прешао у црно-беле. Сећам се да је преко мене направљен и пенал, да сам асистирао и чак погодио и стативу на утакмици". 

Моја омиљена? 

"Мислим да је не само мени, већ читавој екипи те сезоне најдража утакмица против екипе Јанг Бојса, коју смо играли код куће као пету у низу и уједно презимили у Европи после 13 година". 

Моја 100? 

"Нека буде само позитиван скор увек за Партизан и три бода, а колико их је одиграних, нека буде само бројка за успомену".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар