Мектић да достави информације

Предсједништво БиХ затражило је од Министарства безбједности БиХ да у року од три дана овој институцији достави свеобухватну информацију о наводима изнесеним у јавности о активностима Сигурносно-обавјештајне агенције Хрватске и генералног конзула Хрватске у БиХ.

Босна и Херцеговина 18.03.2019 | 21:12
Мектић да достави информације
Овај закључак донесен је на данашњој ванредној сједници Предсједништва, саопштено је из ове институције.

Тужилаштво БиХ формирало је 14. марта предмет како би хитно биле утврђене све околности и наводи изнесени у медијима који се односе на наводно врбовање припадника селефијског покрета за кријумчарење наоружања у БиХ, а у вези са тим наредног дана је у Тужилаштву БиХ саслушан и министар безбједности БиХ Драган Мектић.

СОА Хрватске такође се огласила поводом информација да су хрватски обавјештајци и дипломате радили на наоружавању селефија у БиХ како би доказали тврдње предсједнице Хрватске Колинде Грабар-Китаровић о томе да је БиХ "легло радикализма", те је одбацила ове наводе.

Према писању "Журнала", обавјештајци и дипломате Републике Хрватске покушали су најмање два пута врбовати припаднике селефијског покрета из БиХ за преношење оружја и експлозива у месџиде на подручју Зеничко-добојког кантона.

(Клиx)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Иван

18.03.2019 20:18

Мектицу, само по закону. Макар двојица од њих су упетљана у ово, не даји им ниста сто законски ниси обавезан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лагранз

19.03.2019 06:11

На залост риједак политицар патриота. Респект г. Мектиц!

Name

ИСТИНА

18.03.2019 20:20

Што их је Мекта уздрмо.Свака му част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хана

18.03.2019 20:37

Хвала госп. Мектицу за постен и квалитетан рад! Само напред!

Name

Е

18.03.2019 20:23

Господин Мектић нема повјерење у предсједништво и тужилаштво БиХ. Према томе нема шта он вама да доставља. Уосталом све што зна он је свима нама па тако и вама истатрљао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Господине

18.03.2019 20:32

Мектицу, среди их.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

18.03.2019 20:37

Гос. Мектиц је најпоштенији човјек у БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

официр ВРС - у пензији

18.03.2019 22:11

Гос. Мектићу, тачан је информација да је Босни било тајних кампоава и разних обука симпатизера ИСИЛ-а. Сада их је мање, а неки су по шумама, рецимо Влашића, брадати, наоружени вршили бојева гађања. Једног су чобана преплашили, човјек је недуго затим умро. Њихова, нека ловачака друштава, су имала за циљ да се изврши обука у прецизном гађању мета. истина, ти људи су се сада већином повукли, окупљени су сами собом, престале су донације да буду у тим покретиме и врбовани људи иду у Европу, као и ми Срби, бјеже, каквог су психичког стања то је ствар стручњака медицине, ја неке знам, нормални су, а неки и нису, проблем су ЕУ, ак не нађу неки добар посао. Радили су то из користи, добивали су око 250 Евра мјесечно, зависно од активности. Што се тиче припадника СОА (Сигурносно обавјештајна агенција), то је Додик, а по моме сазнају он је шеф Човићу у хијерархији СОА и ЦИА-е, за БиХ, сигурно... Тако Вам је гос. Мектићу, Колиндине изјава не заслужују пажњу, али она је рекла на основу информација од ових навдних ликова, па Ви видите како ово да кажете и обезбједите сигурност БиХ. ја Вас лично цијеним, мада говором негирањем неки чињеница нећете обезбједити сигурност и веће инвестиције, више треба радити на терену и рећи, било јее неких ствари и креће се према нормалном стању. Ми јесмо радили нешто ситно, али више је урадила коалиција против Исламске државе у Сирији. Исламска држава је сведена са 88 000 КМВ, сада је на пола километра квадратног, нема је више, у БиХ, могу доћи људи болесни од ПТСП-а, а то није добро и ту можете предузети доста, у сарадњи с страним сигурносним аганцијама и пооштравањем законски казни. уз велики поздрав и поштовање, све друго су гос. Мектићу "Шупље Прче". Поздрав гос. Мектићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вила

19.03.2019 04:55

А ста и кад достави сад треба вјеровати новинару Мати а не министру безбједности дрзаве и ОБИ.... Смијесни јос кад се зна да је нивинар риђени брат Гордане Тадић главне тужитељице тужилаштва БиХ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

роттердам

19.03.2019 06:09

Министар Мектиц је људина.Није политицар него покусава да застити своју дрзаву од устаса и домацих издајника.Србин сам али Р.Српска и БиХ су наса дрзава.И треба је бранити да ово мало народа сто је остало ту да зиви и ради,има свој мир и слободу.Мектицу недај ниста овој двојици лопова,него докази ко је све то организовао,а ми вец знамо ко покусава да развали БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАСТ

19.03.2019 06:50

СВАКА ЦАСТ МЕКТИЦУ.Е НЕ КО ВУЦИЦ ПРЕ ИЗБОРА..ЕТО ОКУПИРАЛИ ВАС ОБАВЈЕСТАЈЦИ А РЕЦИ ЦУ ПОСЛЕ ИЗБОРА..НИКАД ТРИВИЦКИ А НИ НАМА НЕ ОБЈАСНИ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

19.03.2019 06:59

Да је озбиљан и мудар све би фино посложио и ако треба,а треба послао у предсједништво.....буду ли и даље с...ли, Рудоња и слични,јавно објавити па нека јавност процјени ко је ко и за ког се ко бори ,ко чему служи и зашто се продају са народом....као и Крајишник,Стевандићи и сл. шупци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Робин Худ

19.03.2019 09:12

Не подноси Мектиц тај извјестан него те агенције. некоме па тај неко предсједниству али тај неко то није намјерно или не и сад то предсједниство трази кастиле (намјерно).

Name

правда

19.03.2019 07:20

најбољи министар у влади бих је драган мектиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

19.03.2019 12:40

Најбољи министри у БиХ су Мектиц и Саровиц. Ех да су сви такви, гдје би нам био крај. Раде људи свој посао постено и ангазовано. Све најбоље зелим.

ОДГОВОРИТЕ