Четири ставке по којима ће Меси памтити ноћ у Севиљи...

Овације навијача Бетиса, Аргентинац никада неће заборавити!

Фудбал 20.03.2019 | 18:00
Четири ставке по којима ће Меси памтити ноћ у Севиљи...
Узалуд све када се игра Лионелу Месију. Када је аргентински фудбалски чаробњак расположен, када му је све потаман, када му се коцкице и звезде сложе, па му се плеше по терену, нема те одбране која може да га заустави.

Осетили су то и дефанзивци Бетиса на својој кожи у недељу увече, пошто их је усред Севиље Меси разнео. Уписао је Аргентинац хет-трик, а Барселона победу од 4:1, којом је за још један корак ближа новој титули првака.

На Бениту Виљамарину виђена је једна од несвакидашњих сцена: навијачи Бетиса су овацијама на ногама поздравили Месија, човека који је унишио њихов тим! А, он је одговорио збуњеним лицим дечака који се само играо ту на ливади испред своје куће.

„Не памтим да ми се овако нешто икада десило. Заиста сам захвалан на реакцији навијача. Не сећам се да сам икада добио овакве овације од ривала“, рекао је после меча Меси.

А, меч у Севиљи памтиће Лионел по још три ставке. Аргентинац је постигао 34. хет-трик у Примери, по чему се изједначио са досадашњим рекордером Кристијаном Роналдом.

Поред тога, десетка Барселоне је одиграла 674. меч у дресу шпанског клуба и тиме достигао Андреса Инијесту. Остало му је да престигне још Ћавија (767) и постане рекордер Блаугране и по том питању.

На крају, Лионел Меси је и престигао Ћавија! И то по броју остварених победа у Барселони. Док је некадашњи везиста клуба са Ноу Кампа имао 476 победа из 767 утакмица (62 одсто успешности), Аргентинац је ударио 477. рецку из 674 меча, што даје проценат од 71 одсто добијених утакмица.

А, сви знамо да ту није крај, да се Месију још игра и решетају противничке мреже...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар