Чемпионшип: Лидс изгубио дерби и друго мјесто!

Шефилд Јунајтед славио на Еланду! Норич? Он је већ премијерлигаш. . .  Делује да Канаринце нико не може да заустави у продру ка елити.

Фудбал 16.03.2019 | 19:20
Чемпионшип: Лидс изгубио дерби и друго мјесто!
Лидс је данас требало да направи можда и кључни корак ка повратку у енглеску елиту после пуних 15 лета, али уместо тога, пад на колена. И губитак друге позиције. Да су добили, момци са Еланд роуда побегли би трећепласираном Шефилд Јунајтеду на лепих плус пет. Пошто су поражени (0:1) у дербију исти тај Шефилд престигао их је и преузео друго место.   

Лидс је још једном играо своју игру. Држао лопту, контролисао утакмицу, али гости су сјајно стајали позади и спречили биуло какву опасност пред својим голом. Марсело Бијелса је у неку руку прочитан јер како се другачије изразити уколико један тим утакмицу заврши са 70 одсто поседа лопте, а притом не упути ниједан ударац у оквир гола ривала? 

Шефилд се концентрисао на контре, чекао грешку домаћина и дочекао ју је у 71. минуту. Једна дуга лопта која баш и није имала много смисла дошла је до Билија Шарпа - или боље рећи он се сам изборио за њу - бившег играча Лидса. Овај издржао неколико снажних насртаја, један дриблинг, други и онда убитачан пас. Крис Бешем све је то лепо пратио, убацио се у прави час и опалио са ивице шеснаестерца. Кико Касиља се опружио али није успео - 0:1. 

Гости су се после водећег гола још воше затворили. Лидс је покушавао да дође до гола, али безуспешно. На крају је чак утакмицу завршио са човеком мање, јер је Касиља зарадио искључење због старта ван казненог простора. Рукавице је, храмљући, навукао Понтус Јансон, који се нешто раније повредио. 

Промене резултата није било, баш као ни шанси...

Норич је учврстио лидерску позицију и закорачио у Премијер лигу. Све је извесније да ће Канаринци са немачким шмеком Данијела Фаркеа проћи први кроз циљ и довести елитни енглески фудбал следеће сезоне на свој Кероу Роуд.

Заслужено, они не могу да киксну већ шест узастопних утакмица, а данас су успели да славе и на гостовању жилавом Ротераму (2:1). Домаћин којем гори под ногама и који се налази у борби за опстанак борио се колико је могао, успео и да изједначи почетком другог полувремена, али је издржао само пет минута с активним резултатом.

Млади и талентовани нападач Бен Годфри био је спретан у 58. минуту и после корнера главом донео велику радост Норичу и четири бода разлике у односу на другопласирани Шефилд Јунајтед.

У борби за плеј-оф Вест Бормвич Албион је и другу утакмицу предвођен привереним тренером Џејмсом Шеном решио у своју корист. Овај пут Врећице су славиле на гостовању у Лондону против Брентфорда с 1:0, чиме су увећали предност над петопласираним Мидлзбром на девет бодова и делује да им је бараж осам кола пре краја закуцан.

Боро је убедљиво поражен на Вила Парку са чак 3:0, а четврта везана победа довела је некадашњег шампиона Европе на позицију број шест и борбу за плеј-оф. Нема шта, сјајан посао тренера Виле Дина Смита који их је преузео у лошој позицији у доњем делу табеле.

Кандидатуру за бараж истиче последњих недеља озбиљно и Престон. Тим са Дипдејла такође је ушао лоше у сезону, али после сјајних серија победа ето га на седмом месту. Данас су до нове победе над Бирмингемом стигли у 95. минуту захваљујући поготку Шона Мегвајера.

У борби за опстанак нема већих промена. Ипсвич и Болтон клизе лагано ка Лиги 1, мада су Трактористи извукли данас бод портив фаворизованог Нотингем Фореста (1:1). Болтон је пукао као звечка на гостовању у Вигану - 5:2. 

ЧЕМПИОНШИП - 38. коло

Субота

Лидс - Шефилд Јунајтед 0:1 (0:0)
/Бешем 71/

Астон Вила - Мидлзбро 3:0 (2:0)
/Ел Гази 28, Мекгин 44, Адома 88/

Брентфорд - Вест Бромвич 0:1 (0:0)
/Едвардс 51/

Хал - КПР 2:2 (2:0)
/Боувен 7, 44 - Сковен 62, Хемед 84/

Ипсвич - Нотингем 1:1 (1:1)
/Кванер 5 - Нолан 31. аутогол/

Престон - Бирмингем 1:0 (0:0)
/Мегвајер 90+5/

Ротерам - Норич 1:2 (0:1)
/Аџаји 53 - Меклин 45, Годфри 58/

Шефилд Венздеј - Блекбурн 4:2 (1:0)
/Флечер 10, Нухију 60, Јорфа 80, Матијас 87 - Конвеј 72, Бенет 88/ 

Стоук - Рединг 0:0

Виган - Болтон 5:2 (1:0)
/Гарнер 4, Мејси 51, Паувел 55, Џејкобс 69, Кларк 81 - О'Нил 62, Амеоби 80/ 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар