Спалети је готов, Интер има три опције за клупу!

Рат у свлачионици и канцеларијама! Дерби долази у тешком тренутку. . .

Фудбал 16.03.2019 | 15:00
Спалети је готов, Интер има три опције за клупу!
Шта год да уради са Интером до краја сезоне, Лучано Спалети може од лета да тражи нови посао. Медији на Апенинима су уверени да је Спалети потрошио све кредите и да ће на крају сезоне добити отказ. А можда и раније...

После испадања од Ајнтрахта у осмини финала Лиге Европе, Спалети је додатно себи закомпликовао живот. Није у питању само елиминација, већ начин на који је Интер играо, гомила видно незадовољних фудбалера и сива песпектива. А овог викенда Неразуре очекује градски дерби са Миланом, јако битан у борби за Лигу шампиона. Ако Интер изгуби и ту утакмицу, онда му опасно виси четврто место и пласман у елитно такмичење. Што би за клуб била катастрофа. Како са спортске, тако и са економске стране.

О свему ће се питати Интеров директор Бепе Марота, а његов план је да не мења тренера до краја сезоне уколико за то заиста не буде неке хитне потребе. Марота већ скенира тржиште и тражи тренера за наредну сезону.

Три имена су у оптицају: Марко Ђампаоло из Сампдорије, Маурицио Сари из Челсија и Антонио Контекоји је слободан. Може се закључлити и зашто је Спалетијев мандат орочен до краја сезоне. Ђамполои Сари неће бити слободни пре лета и зато Марота чека.

Конте је фаворит да преузме клупу Неразура, радио је са Маротом у Јувентусу, али до сада није показивао превелику жељу да преузме милански клуб.

Ситуација са Саријем и Ђампаолом је компликованија. Сари је у једном тренутку био близу отказа у Челсију, али се ситуација поправила у последње време. Трофеј у Лиги Европе би могао да га спаси. Што се Ђампаола тиче, Сампдорија вероватно не жели да га пусти, али је свесна да је ово шанса каријере коју је њен тренер дуго чекао. Ђамполо важи за једног од најталентованијих и најинтелигентнијих тренера са Чизми. Раније се помињао и као могући тренер Јувентуса и Милана, Галијани га је силно желео пре него што је дошао Синиша Михајловић.

Ипак, могуће је да Интер већ наредне недеље промени тренера ако Спалети доживи неки дебакл у дербију и ако не размрда екипу. У том случају би вероватно било ангажовано неко прелазно решење до краја сезоне.

Дерби долази у јако незгодном тренутку за Интер. Атмосфера у клубу је на ивици пуцања. Све је почело са Мауром Икардијем, али је захватило и остале у клубу. Република пише да у свлачионици постоје три клана: „словенски“, јужноамерички и италијански. У “словенском“ су Хандановић, Брозовићи Перишић који су у сукобу са Икардијем на чијој страни су Лаутаро Мертинез, Матијас Весино, Миранда... А од незадовољства кипте домаћи играчи попут Кандреве, Ранокије, Гаљардинија...

На страни „словенског“ клана је и спортски директор Пјеро Аузилио који је потпуно пао у сенку откако је Марота дошао у клуб и полако пакује кофере. Помиње се као могући директор Роме јер се од доласка Мароте ништа не пита о озбиљним стварима у Интеру, а шушка се да ће га наследити Естебан Камбијасо.  

Атомсфера у Интеру је на граници пуцања...

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар