Пауново шило: Лијево Катаи, десно Нико Гајтан!

Велико појачање за Чикаго!

Фудбал 15.03.2019 | 16:45
Пауново шило: Лијево Катаи, десно Нико Гајтан!
У прва два кола МЛС лиге само бод за Чикаго Фајер, али данас гигантско појачање за тим Вељка Пауновића. Чикаго је и званично објавио да је нови члан Фајера прослављени Нико Гајтан!

Гајтан стиже као слоодан играч, пошто је раскинуо уговор са Далијан Јифангом у коме је играо након Бенфике и неуспешне сезоне у Атлетку. Посебно је занимљиво, пазите сад ово, што ће Чикаго морати да уплати Сијетлу 50.000 долара на основу тога што су баш Саундерси “открили“ Гајтана. Амерички спорт ипак функционише на неки само њима разумљив начин.

Како било, Гајтан је потписао уговор до краја календарске године, а клуб има и опцију да продужи сарадњу на 2020.

Само да прво виде колико је Гајтан зарђао. У Лисабону је блистао, па га је Атлетико купиоза чак 25.000.000 евра, али је у Мадриду био разочарање, док Кина једноставно не може да буде огледало његових могућности.

Али биће Пауновићев тим занимљив за гледање. Ту је већ Басијан Швајнштајгер, па Пжемислав Франковскикога је Чикаго за 1.500.000 евра довео из Јагјелоније, ту је млади амерички плеј Ђорђе Михаиловић, па и миљеник Звездиних навијача Александар Катаи. Са доласком Гајтана би Швајнштајгер требало да заигра нешто повученије, као класичан задњи везни.

“Николас је играч који може да поремети било коју одбрану у лиги. Има невероватан таленат, а још је у најбољим фудбалским годинама“, узбуђен је Пауновић.

Како и не би, не тако давно је Гајтан био и репрезентативац Аргентине. А Аргентинцима је МЛС лига постала баш занимљива, јер су у америчком фудбалу име већ направили и Дијего Валери, Федерико Игуаин, Игнасијо Пити, Лусијано Акоста, Макси Моралез...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар