Званично: Зиданово прво појачање - 50.000.000 евра!

Дуго најављивани трансфер бразилског штопера данас закључен. . . ! Почео "ремонт" Реала: Стиже дефанзивац! Само три дана након повратка Зинедина Зидана на клупу, Мадриђани су ангажовали прво појачање.

Фудбал 16.03.2019 | 11:00
Званично: Зиданово прво појачање - 50.000.000 евра!
Први човек Реал Мадрида Флорентино Перез наводно је обећао новом-старом тренеру Зинедину Зидану "ремонт" екипе за следећу сезону и та акција већ је започета.

Само три дана након што је Зизу и званично сео на клупу, мадридски гигант саопштио је да је ангажовао прво појачање.

Договорен је трансфер талентованог Бразилца Едера Милитаа из Порта.

Дефанзивни фудбалер званично ће обући дрес Реала 1. јула, када буде почео летњи прелазни рок.

Милитао, који има 21 годину, договорио је шестогодишњу сарадњу са актуелним прваком Европе, односно до 30. јуна 2025. године.

Реал није саопштио колико износи тај трансфер, али, како преноси "Марка" морао је да активира откупну клаузулу од 50 милиона евра.

Клуб са Сантјаго Бернабеуа је био принуђен да брзо реагује, јер према уговору цена Бразилца би после 15. јула скочила на 75 милиона евра.

Бразилски дефанзивац, који је био и на радару Манчестер ситија, у Порто је стигао у августу прошле године из Сао Паола. Играч који је прошлог лета потписао петогодишњи уговор, уписао је до сада 33 наступа за португалски тим у свим такмичењима и постигао три гола.

За Порто игра и у Лиги шампиона и помогао је клубу да оствари пласман у четвртфинале, први пут после 2015. године.

Милитао, који покрива позиције штопера и десног бека, али и у дефанзивном делу везног реда, уписао је и један наступ за репрезентацију Бразила, у септембру против Салвадора у пријатељском мечу.

Ако се повратак Зинедина Зидана на клупу Реал Мадрида сматра првим кораком у великој реконструкцији Краљевског клуба, онда је дуго најављивани потпис штопера Едера Милитаа потез број два! Сада је и званично! Милитао је ставио параф на шестогодишњи уговор. Бразилац који је одушевио Европу после само шест месеци у дресу Порта ипак ће бити само делић утехе у овој очајној сезони за Краљевиће.  

Договор је и дефинитивно постигнут. Порто није био споран, пристао је одавно на обештећење од50.000.000, али затезао је Сау Пауло са својим процентом који треба да добије као компензацију, пошто је Милитао поникао у том клубу. Пошто је отклоњена и последја препрека, очекује се да 21-годишњи штопер током наредне недеље буде представљен као нови играч Реала. 

Данило је последњи играч који је прешао из Порта у Реал (2015. година) и тада је посао одрађен по истом принципу, објављен у марту. Португалци су наиме у обавези до папиролошки до тада заврше све. Један од разлога јесте и клаузула која ступа касније на снагу и по којој откупна скаже за 50 одсто, односно на 75.000.000 евра. 

Наравно да су Мадриђани желели да пожуре и због конкуренције, јер није Милитао само Реалу запао за око. Готово сви велики енглески клубови били су у игри после блиставе полусезоне Бразилца, прве у европском фудбалу, где је показао да се већ аклиматизовао и привикао на европски стил, односно да је спреман за највеће домете. Милитао је снажан и брз, може да игра и бека, а то је и показао откако се Пепе вратио на Драгао. Позив у национални тим Бразилца за предстојеће утакмице против Панаме и Чешке само је потврда његових квалитета...

Едер Милитао у једном тренутку током прошлог месеца показао је и своју лошију страну. Као и већина Бразилаца воли изласке. На његову несрећу једне ноћи је "упецан" у проводу, због чега је био избачен из тима. Ни та чињеница очито није променила став челника Реала да желе овог момка по сваку цену у својим редовима. 

Милитао ће за почетак бити у ротацији, ускакаће уместо Варана или Рамоса, међутим како су капитену већ 32, јасно је да је дугорочни план да заузме његово место. А ту су и честе Варанове повреде... Биће минута за Милитаа, нема сумње.  

Онај који треба да брине јесте Хезус Ваљехо, тврди Марка. Чим Едер Милитао "ступи на дужност" млади Шпанац ће врло вероватно добити вољно. Нова позајмица сасвим је извесно, само овога пута с правом откупа. Ајнтрахт је и даље заинтересован за овог момка...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар