Разија Мујановић тим менаџер женских екипа БиХ!

Предсједник Кошаркашког савеза Босне и Херцеговине, Мирза Телетовић, саопштио је у четвртак да је легендарна кошаркашица, Разија Мујановић, именована за тим менаџера женских репрезентација БиХ.

Кошарка 16.03.2019 | 16:30
Разија Мујановић тим менаџер женских екипа БиХ!
Телетовић је на "Фејсбук" профилу потврдио да је Разија Мујановић именована за тим менаџера "змајица" уз наду и вјеру да ће дио свог богатог искуства пренијети на нове генерације, као и да њеним доласком долазе и љепши дани за женску кошарку БиХ.

"Поносан сам што могу објавити како је наша спортска хероина Разија Мујановић постала теам менагер женских кошаркашких селекција наше земље. Мало ко се може похвалити чињеницом да је члан Куће славних, као наша Разија, за коју вјерујем да ће и овај посао радити са истим жаром, љубави и вољом, као што је то био случај на паркету и да ће успјети барем дјелић свог знања и искуства пренијети на генерације које долазе. Са Разијом, надам се, долазе још љепши дани женске бх. кошарке", написао је Телетовић.

Мујановићева је такође на "Фесбук" профилу саопштила да је ангажована да буде тим менаџер женских кошаркашких селекција Босне и Херцеговине испред КС БиХ.

"Моја жеља никад није била упитна. Бранила сам боје и стварала женску кошаркашку репрезентацију 1993. године, зашто не бих сад? Многе су приче кружиле по медијима које су креирали некадашњи челници КС БиХ. Али истина је једна, кад постоји добра намјера, са мном се договорите за пет минута. Вјерујем да можемо подићи популарност женске кошарке у БиХ и изградити репрезентацију за велике домете. Системски. Надам се да ће се још прослављених спортиста укључити у ову причу. Ми их имамо и спремни су да дају свој допринос", написала је Разија и додала да се кошарка мора вратити у школе, публика у дворане и вјеру у сопствене могућности.

"Сама не могу много урадити, али заједно можемо. Ја ћу дати све од себе, као што сам то чинила и на паркету. Хвала руководству Савеза на челу са предсједником Мирза Телетовицем на указаном повјерењу. Идемо радити. Због домовине, због генерација које долазе", подвукла је легендарна кошаркашица Југославије.

Разија Мујановић је у у плавом дресу освојила сребрну медаљу на Олимпијским играма у Сеулу 1988, власница је и свјетског сребра са Мунобаскета 1990. из малезијског Куала Лумпура, као и годину касније европског сребрног одличја из Тел Авива.

У октобру 2017. године примљена је у ФИБА Кућу славних.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар